Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (312)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konečně novej western, na kterej se dá díky techn. kvalitám dívat. Kamera, lokace, dokonalost. Povídky jsou hodně nevyrovnané. První dvě "zahřívací" jsou moc dobré, třetí s divadlem špatná. Zlatokop dobrý, dostavníku něco chybí, ztracený pes výborný. Trochu víc parodie, trochu muzikál, hodně plkání, ale když dojde na akci, je všechno jak má bejt. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„S pointou jim vytřem... zrak. Že jo, brácho?“ „Je to tak!“ Ano, ano. Komentujícím nejvíc vadí, že příběhy jsou údajně bez pointy. Abyste neřekli, že jsem pes, resp. dablpes, prozradím vám celkovou pointu tohoto nostalgicky šumějícího západního větru: Na zlodějské duo (kradou koně a pointy) nechvalně známé jako Brothers Coen, je vypsaná odměna, $500 -- Dead or Alive -- . Varování: tito dva míšenci jsou divácké krve lační a u sedel se jim houpají skalpy filmových kritiků! List of Color Plates. Pistolník Buster Scruggs, 4* - sice víc machroval, ale Limonádový Joe byl větší frajer, s lepším outfitem, hezčím stetsonem a uměl i líp zpívat. A hlavně měl rychlejší hlavně. Near Algodones, 5* - Vychechtaný, pánvičkami chřestící pošuk, k tomu krvelačný, skalpy ověšený indián a jeho čtverácké "BAF!" na koně odsouzence s oprátkou na krku. V závěru pěkná ilustrace úsloví "Člověk si zvykne i na šibenici." A uvidí-li anděla, umírá se mu líp. Meal Ticker, 5* - Divadelní kritik : Shakespearovské drama i cynismus par excellence. Názor obecenstva: Nějaké osekané, příště si radši koupíme lístek na tu slepici co umí počítat. All Gold Canyon, 5* - Spláchni svůj život do claimu, aneb pocta šílené houževnatosti šílených zlatokopů. Supi se radují. The Gal Who Got Rattled, 5* - Co jen říct Billy Knappovi? A co jednoduše pravdu? "Umím fakt sugestivně líčit mučení, sexuální a jiná zvěrstva, která ti ďábelští sadističtí rudokožci dělají zajatým běloškám..." Coenovská facka do tváře, indiánský šíp do zadnice a plivanec na hrob všem romantikům. Tedy i na můj. The Mortal Remains, 3* - Konverzační pruda. Tak nudnou poslední cestu bych fakt mít nechtěl. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Parádní westernový a černočerný úlet, kde každá mikropovídka nádherně vyšumí do ztracena, což však rozhodně neznamená, že je bez pointy.  Hned u první s chvástajícím se pistolníkem jsem se začal usmívat a úsměv mi z tváře neslezl po celou dobu. Snad jen paratarantinovský dostavníček v závěru byl lehce otravnější.  Skoropětka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAM NAHOŘE MUSÍ BÝT MÍSTO, KDE LIDÉ NEJSOU ZÁKEŘNÍ A POKER SE HRAJE ČESTNĚ. A POKUD NE, TAK O ČEM VŠECHNY TY PÍSNIČKY JSOU? VŠICHNI SE TAM SETKÁME…“ /// Povídkovej western, na jehož konci zůstanou stejně zase největšíma hvězdama Coenovci… Úvodní dva příběhy se prezentujou spoustou nezapomenutelnejch píčovim, který pohladí černohumornou duši. Postupně – příběh od příběhu… se to posouvá víc a víc do vážnosti a vykecávání, což kapku nudí. A kdyby to skončilo po tom čtvrtým… dám 4*. Ale já kurva tu pětku nepochopil (navíc byla tak strašně ukecaná…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju příběhy, který by mohli bejt knihou. (Zvlášť, kdyby ji napsali Joel a Ethan Coen.) 2.) Vždycky jsem přemejšlel, jak by vypadal americkej Limonádovej Joe. 3.) Thx za titule “num71“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Coenům sice moc nefandím, ale tohle se jim docela povedlo. U těchto filmu je často problém nevyváženost jednotlivých povídek. Tento není výjimkou. Liší se dost i v žánrech. Obsazení je většinou slušné. Nejvíc se mi líbila předposlední povídka s karavanou a nejmíň třetí s Liamem Neesonem. I zasazení do westernového prostředí je celkem zajímavé. určitě na poměry Netflixu super. "Jsme lovci odměn." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • V saloonu po odmítnutí hry s Dead Man's Hand vytasí Curly Joe (Clancy Brown) na Bustera (Tim Blake Nelson) Colt SAA 1873 (7.5 barrel – .45 Long Colt). Jedná se o revolver typu SAO (Single-action only), se kterým lze výstřel provést vždy až po natažení kohoutu do zadní polohy (kohout tak funguje jako pojistka), je tudíž nemožné, aby Buster za použití prkna od stolu způsobil tři výstřely tohoto Coltu bez opětovného natažení kohoutu, které provede Curly Joe pouze při dotazu: „And if I don't?“ a poté už nikoliv. (uncass)
  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)
  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama