Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Aquaman (2018) 

Pohádka. Zda se mi, že ani tvůrci samotní nevěděli, jaký příběh chtějí vlastně vyprávět - je to natahované, generické a divák se ani na chvíli necítí být něčím ohromen. Efekty příliš umělé, dialogy toporné, logika pokulhávající. Dva body za výstřih mořské víly Ariel.

plakát

Pomsta mrtvého muže (2013) 

Nuda, nuda, šeď šeď. V závěru bum bum prásk, opona se zatahuje. Čágo.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Hodnocení po prvním dílu? Nejlepší pilot, jaký jsem měl tu čest vidět.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Film stojí na jímavých scénách (ať už bojových či komorních), které však nepůsobí realisticky, ale teatrálně - přehnaná idyličnost venkova (jako by v té francouzské farmě těsně před startem War horse dotočili poslední reklamu pro jogurty Yoplait), nasvícení scén a přehnané hraní si s barvami (viz závěrečná scéna odehrávající se jen v černé a oranžové), nezajímavá hudba - to vše film sráží pouze k průměrnému drááámatu. Plus za blátivé zákopy. Přesto však velmi, ale velmi slabé 4 hvězdy.

plakát

Warrior (2011) 

Bezesporu jeden z nejemotivnějjších filmů, jaké jsem měl možnosti vidět. Tom Hardy mne oslovil již v Bronsonovi, filmu, který navzdory rozporuplnému hodnocení má své velké kvality a přednosti (a to především v postavě Toma Hardyho, který film táhne). Ale k věci: I v tomto filmu na sebe Hardy strhává pozornost, jeho "Zuřícího býka" Tommyho však svou nenápadností a cílevědomostí mílovými kroky stíhá "Rocky" Brandon, jehož ztvárnil Joel Edgerton. Obě motivační linky pak spojuje jejich o-nápravu-se-snažící otec se sluchátky na uších (Nick Nolte). Dialogy jsou trefné a úderné (poor Nolte), neprozrazují příliš, nejdou divákovi na ruku. Sestřih tréninků je jakýmsi předělem mezi dramatem a sportovním filmem. Řada komentářů tvrdí, že by se první polovina filmu mohla zkrátit. Já si myslím, že nebýt první hodiny, závěrečná scéna by vyzněla do prázdna. A že stojí za to! Čert vem všechny přízemní kritiky bez špetky emocí, kteří za filmařinou vidí jen technicky zdařilé provedení, kteří láteří, jakmile se ve filmu objeví klišoidní scénka. A dále: Je správné, že do svých hodnocení filmů zahrnujeme i emoce a subjektivní postoje? Rozhodně. Milion uživatelů ČSFD, milion názorů. Za mě 98 %.