Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva bratry, kteří se kdysi rozešli ve zlém, svede do jednoho zápasnického ringu potřeba vyhrát nejvyšší finanční odměnu v historii MMA. Bývalý mariňák Tommy (Tom Hardy) a učitel fyziky na střední škole Brendan (Joel Edgerton), ve strhujícím příběhu dvou bratrů, kteří stanou proti sobě v kleci a možná najdou i něco víc, než jen peníze... Tommy Riordan se po letech vrací do rodného Pittsburghu a požádá svého otce, někdejšího trenéra a nyní alkoholika, aby ho připravil na turnaj MMA, který výherci nabízí nejvyšší finanční odměnu v historii tohoto bojového sportu. Tommyho bratr Brendan, bývalý MMA bojovník, se také potýká s finančními problémy, proto se rozhodne pro návrat do amatérského ringu, aby zabezpečil svou rodinu. Střet, ve kterém se oba bratři musí postavit křivdám, které je kdysi rozdělily, je nevyhnutelný… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (2 266)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tento chlap opouští klec jako kdyby opouštěl místo činu...... Kvalitná športová dráma, pri ktorej je ťažké vybrať si len jedného obľúbenca z dvoch bratov (Tom Hardy to však vďaka svojej nekompromisnosti určite u viacerých divákov vyhrá). Chválim dobre nasnímané bojové scény, no ospevovaný dojímavý záver ma vôbec nedostal. Oproti tejto klišoidnej rozprávke ma Wrestler a aj minuloročný Fighter bavili o úroveň viac. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslela, že boxerská demence postihuje pouze přímé účastníky, ne přihlížející. Ale když tu vidím to hodnocení, radši využiju toho, že mám na neurologii protekci. S ostatními hodnotícími se shoduju jedině v tom, že jsem též měla po doběhnutí titulků chuť někomu rozbít hubu. Akorát na rozdíl od Canakji ne někomu o třicet kilo lehčímu, protože to by v mém případě znamenalo poprat se s jezevčíkem a minule mě ten hajzlík pokousal. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po loňském Fighterovi další sportovní drama. Lepší horší? Hlavně jiné. Box je nahrazen atraktivními smíšenými bojovými uměními (nebo jak to popsat). Ten obrovský hype kolem 98 % je/byl jako vždy přehnaný, na druhou stranu si Warrior zaslouží pozornost snad každého. Není totiž jen sportovním dramatem, ale hlavně (velmi typickým) americkým příběhem o lidech, jejich cestách životech, rozhodnutích a dalších palčivých otázkách. Filmu vedle pevné ruky O'Connora (jeho Miracle byl podobně brilantně natočený a zde přidává i velmi televizní atmosféru) a herecká trojice Hardy-Edgerton-Nolte. Všem třem to jde skvěle, i když každý hraje na jinou notu. Nejvíc však asi většinu zaujme právě Hardy, přestože si myslím, že jeho role nebyla zas tak bůhví jak těžká a postava typického rebela s příčinnou má až přehnanou popularitu (a já bych takového člověka míjel obloukem). Na poměrně dlouhém filmu mi však vadila především průhlednost děje, v kterém se po 140 minut nestane nic, co váš překvapí. Je to škoda, protože tu prostor byl: Současně jsem měl dojem, že scénáristé trochu více nadržují Mr.C, ale proč ne, je to americký film a on je americký učitel od rodiny, co jako většina američanů nestíhá platit hypotéku;-)). Čímž se elegantně dostávám k hloubce a přesahu filmu, který reflektuje dost bolavých míst současné americké společnosti a hlavně (!) nedává odpovědi a ani zdaleka neprozradí tolik, kolik by diváka zajímalo. Možná i proto, bude druhé shlédnutí dost zajímavé. PS: nezapomeňte v životě odpouštět:) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně poslední a po Drive dost možná největší překvapení tohoto roku. Warrior se vynořil z čista jasna, absolutně nečekán a o to víc mě zasáhl. Osobně nevěřím tomu, že letos uvidím ještě něco lepšího. Nevím jak Vy, ale já od O'Connora obdržel 140-ti minutové technické KO a už teď jsem zvědav, kolik nominací si pro sebe "bratři" urvou. - 95%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

To je proč se dívám na filmy..abych našla perlu jako je tohle. Emoce mi lezly ušima, srdce bušilo o 106 a po tváři mi tekly slzy. Drama v kombinaci se sportem je tak trochu tenký led. Zápasy musí bavit, nesmí být přehrané a neznamenají vůbec nic, pokud se nepovede dramatická stránka. Tady je ale základ pevný, příběh chytlavý a herci mají do herectví až neuvěřitelnou chuť. Úžasný filmový zážitek. 5* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (45)

  • Tom Hardy (Tommy Conlon) stvárnil vo svojej kariére druhýkrát postavu, ktorej krstné meno sa zhoduje s jeho skutočným. Prvou bola postava Toma vo filme Láska a . (2003). (Dado)
  • Pri natáčaní bojových scén utrpel Tom Hardy (Tommy Conlon) zlomeninu prstu a rebier. (Sufferer)
  • Původně snímek začínal scénou z Moundsvillské státní káznice, kde Tommy Conlon (Tom Hardy) bojuje ve vězeňském zápase. Od záměru se ale upustilo a scéna byla z filmu vypuštěna. (oje)

Související novinky

Seriálový Warrior nabírá obrysy

Seriálový Warrior nabírá obrysy

18.07.2022

Už pár měsíců víme, že režisér Gavin O’Connor (Zúčtování, Cesta zpátky) pracuje na převedení svého úspěšného MMA dramatu Warrior do seriálové podoby. Snímek z roku 2011 se tak má dočká desetidílného… (více)

Z Warriora se stane seriál

Z Warriora se stane seriál

13.09.2021

Snímek Warrior režiséra Gavina O’Connora patří mezi nejpopulárnější sportovní dramata vůbec. Film vypráví strhující příběh o střetu dvou bratrů, bývalého mariňáka Tommyho (Tom Hardy) a učitele na… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama