Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Sherlock

Sherlock (2010)

první díl byl naprostá bomba, nevěřila bych že Holmes může fungovat v současnosti a ono Jo. Skvěle napsané a skvěle zahrané. Druhý díl mě trošku zklamal přílišným klišé, ale i tak nadprůměr televizní zábavy. Na filmového Holmese mohu s klidem zapomenout...díííky Po posledním díle druhé série zvyšuji hodnocení na plných 5*. Nejlepší zpracování, co jsem dosud viděla! Jeremy promiň, tvůj seriál byl super, ale tohle je naprostá bomba. Naprosto dokonale napsané a ještě lépe natočené, jen Hounds mi moc nesedli, ale ty promíjím.

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Pomalu, ale jistě si mě tento žánrový seriál ochočil, až se dostal do mých top 5. Dokoukávám čtvrtou sérii a téměř u každého dílu si pochutnávám na skvěle odvedené práci všech zúčastněných. EDIT: včera jsem dokoukala 6tou sérii a musím říct, že jsem velmi zvědavá jak se budou vyvíjet osudy hlavních hrdinů v další sérii. Seriál si mě ochočil, svým tempem, náladou, retrorealitou a vůbec precizností s jakou je tvořen. Kéž by se dostal i na naše obrazovky v prime timu.

Hodinka

Hodinka (2011)

Mám za sebou ale teprve první díl, tak se to může časem změnit...Po první sérii musím uznat, že je to skvělá konerzačka z novinářského prostředí, lavírující na pomezí noir a krimi. Výborný scénář, skvěle propracované postavy...kéž by u nás uměl někdo napsat takovýto seriál. S nadšením se vrháme na novou sérii....2.Série: čekají mě dva poslední díly a toto je první seriál u kterého je druhá série lepší než první. Kdybych mohla dám tomu 10* z 10...

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Zatím mám za sebou šest dílů a musím říct, že je to silná káva...hrozně moc si uvědomuju, jak je válka hnusná a tento seriál mi ukazuje, jaké to bylo každý den čelit bolesti, utrpení a smrti. Ukazuje každodennost na frontě, ale i mimo ni....:-( Tak a mám za sebou všech deset. Co bych ještě řekla? Myslím si, že je to jedna z nejlepších a nejkrásnějších poct všem hrdinům(vojákům) druhé světové války, a nepřímo válek všech. Vzbuzuje ve mě posvátnou úctu, k utrpení k bolesti, se kterou se ti co přežili museli vyrovnat. Nevím jestli jde lépe postihnout nevyrovnanost válečné reality a okolního světa...War is Hell...jak pravdivé...a já mohu je tiše klopit oči a být neskutečně vděčná generaci která se zasloužila o naši svobodu....děkuji

Wallander

Wallander (2008)

Další ze série kvalitních kousků BBC. Výborní herci, skvělá filmařina a temné švédské detektivní příběhy, to je recept na výbornou pokoukanou!

Ripper Street

Ripper Street (2012)

Viktoriánský Witechapel se vším všudy. Tento dobově velmi přesný seriál , skoro diamant nemohu nemít v oblíbených seriálech. ad1) velmi zdařilá snaha o autentičnost East Endu konce 19.tého století ad2) skvělý suchý humor ad3) hlavní hrdina je fakt sexy chlap. Srdcovka. první 2 série 100%; 3 série 80%.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979)

Špionážní thriller, kde místo zbraní střílí úsudek a charisma George Smileyho v podání Aleca Guinnesse. Atmosférická pecka, charismatický hlavní "mozek" na stopě "krtka" a Karly z Moskvy. Pomalé tempo nechává vyniknout minimalistickému herectví a skvělým dialogům, jak už jsme u britských seriálů zvyklí. Nevím, zda je seriál u nás vůbec k sehnání, ráda bych ho měla ve svém "zlatém fondu".

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Geniální, vtipné a aktuální i po 28 letech existence....a musím také zmínit skvělý dabing:-)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Hilarious. Nevím proč mě napadá jenom tohle jedno slovo a zrovna anglicky,ale nějak to vystihuje můj pocit z tohoto seriálu. Možná je to taky tím, že jsem sama blázen do WoW, Star Treku, komixů atd. Některé hlášky u nás doma určitě zdomácní.....Leonarda jsem si oblíbila hned ze začátku, Sheldon je čím dál víc na facku, jeslti mi bernard z Black Books přišel jako děsný "záporák", tak je to ještě svatoušek oproti Sheldonovi...:D Rajes nosí krásné barevné kombinace a Wolovitz je tak trapný, až je to milé...člověk je musí všechny litovat...:D kdybychom my všichni Gameři ztratili kontakt s vnějším světem, mohli bychom dopadnout jako tato čtveřice, díky bohu, že jsem se narodila průměrně chytrá:D