Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (25)

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

S tím, že se z Rychle a Zběsile stala akční pakárna ala Kobra 11 jsem se už nějak smířil. Jenomže tohle má být pořád o autech, o autech, se kterými se závodí, jezdí na akce, apod. To, že se projel McLaren po Londýně a pár potuzingovanejch klasik někde na ostrově je úplně mimo. "Bravo" za hypermotorku, tak tuhle tragičnost vozového parku podpořila. Navíc, kolik se nám tady těch příbuznejch a přeživších všech apokalyps ukáže? Neuvěřitelné akční scény a rádoby drsňácké dialogy... budiž. Alespoň oceňuji více humoru, děj dokáže strhnout, čili nenudí a Vanessa Kirby je tady úplně rozkošná, asi jsem se zamiloval. Váhal jsem, 3,5 hvězdy se udělit nedá, ale tentokrát se přiklonim k tomu horšímu hodnocení (vzpomněl jsem si na ty debility se zbraněma), takže v 9. díle, kde se má objevit další nesmrtelný (Han), budu případně zase přidávat...

plakát

Taxi 5 (2018) 

Jedna hvězdička jenom proto, že měl někdo ty koule to celé natočit, zacálovat a vydat na veřejnost, jinak totální odpad. Humor se zde snaží být tak pitomečkovskej až se stává totálně trapným, postavy člověku seděj asi jako tatarák zapitý zkyslým mlékem - od retardovaných policistů, přes poloretardované záporáky až po totálně trapného hlavního protagonistu, který se snaží tvářit jako Vin LPG. O samotných dialozích nebo kameře se ani nebudu raději bavit...

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Popravdě od tohoto snímku jsem čekal totální selhání, jak se v remaku jiných kultovek v poslední době dějě často, ale musím říct, že mě dost mile překvapil. Ano, některé pasáže a přechody v ději možná šli udělat líp, ale i tak poklona... Oceňuji, že byli použiti v podstatnějších rolích především pokémoni z původní série seriálu. Za mě 3,5 hvězdičky, zaokrouhleno nahoru.

plakát

Krtek a Panda (2016) (seriál) odpad!

Zde nejde dát nic jiného než odpad. Už jenom to, že byla zaprodána práva na jednu z nejikoničtějších českých pohádek je na jednu velkou přes čuňu. To, že se to libí malým dětem sice je hezký, ale to se mohou dívat i na jiné pohádky, respektive blivajz podobného ražení. Tohle bych vážně svým dětem nepouštěl. Klasický krteček byl o tom, že krom citoslovců nemluvil, děj měl nějaké poslání a celkové zpracování bylo super. Na místo toho zde dnes můžeme koukat na 3D odpad dopněný stupidními dialogy zahrnujicí a všudypřítomná veškerá kliše, co snad existují.

plakát

Na férovku, pane učiteli (2017) 

Správná ujetost na odreagování, tady člověk nemůže hledat něco vyššího, tady se jenom vypne a nechavá se unášet na vlně ztřeštěného humoru.

plakát

Temple Grandinová (2010) (TV film) 

Krásná ukázka pro ty, kteří nevědí, co autismus obnáší a jak to lidé, ním postížení, mají těžke. V dnešní době je už na to brán více zřetel, ale film ukazuje, jak to bylo v minulém století v okolo 70. let...

plakát

Born to Race: Fast Track (2014) 

Jak to tak býva, tak příliš nevydařený start ve finále není nijak slavný, což platí o tomhle filmu i dvojnásob. Nic jsem si od filmu nesliboval, ale že se to až tak propadne? Hrůza - vyměnit skoro celé osazenstvo za úplně jiné tváře (asi si herci po prvním díle řekli, že už v tom jet nechtějí). Když se nebudu dívat na herecké výkony, tak musím říct, že ani střih není žádná sláva. Bouračky jsou zabírány tak na hlavu, že člověk by i víc věřil neuvěřitelným demoličním scénám v Rychle a Zběsile. Psychologie (nebo vývoj) postav je tak náhlý a střídavý, jak aprílové počasí. No 1.5 hvězdičky za odvahu tohle prezentovat veřejně. A jenom takový rýpavý detail jako bonus, ty plakáty tady v galerii WHAT?! Ani jedno auto v takovémto provedení v tom filmu neučínkovalo, to se to všechno dělalo na rychlo stylem "Ať už to máme za sebou..."?

plakát

Born to Race (2011) 

Takže čím začít, myšlenek se člověku honí hlavou spousta. Začátek je jak vykradení filmu Rychle a Zběsile 2 a 3: Tokijská jízda. Zápora, který ma za přítelkyni budoucí drahou polovičku hlavního hrdiny. Hlavní hrdina (který je mimochodem dost nesympatický, možná až ke konci si člověk zvykne a navíc má po ruce chytrého cizokrajného kamráda, který je machr na tehcniku) se nechá vyprovokovat, vyhraje závod, rázem do zruší díky policajtům (půjčené auto). Dohady s matkou, odeslání za otcem, kterého x let neviděl. Náhoda, náhoda a ještě jednou náhoda. Pak se začně děj rozjíždět a ve finále člověk zjistí, že to celé je jenom o poměřování ega mezi mladými kluky, jejich kamarády a rodiči. Nebudu to dál rozebírat, kde všude jsou chyby - ať už v některých dialozích nebo v tom, co se děje na obrazovce (jít pootevřít pootevřenou kapotu je geniální). ALE, na druhou stranu film je dobře koukatelný, nenudí a navíc je tám daleko víc honiček než za poslední 4 díly série Rychle a Zběsile dohromady. Krásné 3 hvězdičky.

plakát

xXx: Návrat Xandera Cage (2017) 

Nevím, proč tak nízké hodnocení, tohle není film na zamyšlení, ale to, jak se říká tady v místním slangu, tzv. filmové Béčko. Tady proste člověk vypne, relaxuje a hlavně se baví. Až na některé nereálné věci (nedokážu posoudit, jestli to takhle bylo zamýšleno schválně) paráda!

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Tohle prostě diváka strhne. S většinou výše postnutých komentářů se dá souhlasit - akce, zábava,... Ale i tak si musím na něco postěžovat na pár nesrovnalostí, které se vymykají realitě (budeme brát v úvahu, že je reálně možné přežít 100 výbuchu a uniknout 10000 kulek). V šestém díle si lidé klepali na hlavu kvůli 250 km dlouhé runwayi, tady jsem si musel klepat na čelo já, když záporačka ovládla veškeré automobily v oblasti a začala je počítačem řídit. WTF?! Co jsem si tam prohlížel, tak Passat 3B6, taxikářská Crown Victoria,... to nejde ovládat počítačem! - auta mají jak řízení volantu, tak ovládání převodovky manuální (ee, žádnéj chipeček :-) )... Ale jinak budiž, zbytek nebudu spoilerovat těm, co to neviděli. :-)