Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

Jemes 

všechny recenze uživatele

všechno špatně... kdo má rád serii Taxi, tak se tomuhle radši vyhněte obloukem. Zasmál jsem se ( nebo tedy pousmál jsem se ) jen dvakrát a jinak jsem celý film kroutil hlavou a říkal si " proč, proč, proč " . Hlavní herci jsou nezajímavý a u toho plešatého jsem měl pocit, že chce vypadat jak Vin Diesel i se tak choval. Prostě a jednoduše je to nesrovnatelné s tím, co bylo a neměli to radši ani natáčet... když už tak udělat restart úplně a dát tomu nový směr. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Sylvain Marot (Franck Gastambide) je elitní pařížský policista, ale také potížistka, který je za své prohřešky přeložen do Marseille k tamní městské policii. Ve městě právě řádí banda lupičů klenotů, kteří jezdí ve Ferrari a aby je Sylvain dostal musí se spojit s Eddym (Malik Bentalha), synovcem legendárního taxikáře Daniela, protože jedině se strýcovým Peugeotem 407 může nebezpečné zločince chytit… Jeden by ani neřekl, jak ten čas běží, ale od prvního dílu populární série Taxi už uběhlo dvacet let. A Luc Besson si nejspíš řekl, že v době, kdy i osmý díl Rychle a zběsile vydělá v kinech více než miliardu dolarů, by nebylo špatné zkusit nějaké to pokráčování/restart/remake, koneckonců posledně jsme bílý Peugeot 407 viděli v kinech před dlouhými jedenácti lety. Režisérské otěže tak po Gerardu Krawczykovi přebírá většinovému publiku (takže i mě) prakticky neznámý Franck Gastambide, který si rovnou uzmul i hlavní roli. Těžko říct jestli on, Luc Besson nebo někdo jiný se vzhlédl právě v sérii Rychle a zběsile, protože mnohé trademarky téhle miliardové série vcelku úspěšně kopíruje. Takže máme tady atraktivní prostředí, rychlá auta, hezký holky, kamerové nálety a holohlavého hlavního hrdinu, který háže skoro ty samé pohledy jako Vin Diesel (Franck zdá se poctivě trénoval). Na druhou stranu pořád je to francouzská komedie, ve které nechybí neschopný řidič Uberu (inu moderna), policejní stanice plná pochybných existencí, kde je nejschopnějším policistou liliput (tedy člověk malého vzrůstu, abych byl korektní) a nechybí také stálice série Bernard Farcy (jehož komisař Gibert to dotáhl až na starostu) a Edouard Montoute (který je v průběhu filmu, poněkud necitlivě odhozen do pozadí). Jasně nové Taxi lze určitě vnímat jen jako další Lucův pokus jak vyždímat úspěšnou sérii, ale aspoň za mě musím uznat, že film byl mnohem lepší, než jsem čekal (i když pravda skoro nic jsem od něj nečekal). Taxi 5 je určitě filmem, u kterého se člověk zasměje (u některých vtipů se celkem dlouho smálo celé kino), ale rovnou je třeba dodat, že vtipnost jednotlivých gagů a hlášek je značně proměnlivý a bohužel si tvůrci neodpustili gagy se zvracením (to sice má v této sérii určitou tradici) a psími exkrementy, což jinak vcelku pozitivní dojem z tohoto filmu poněkud kazí. Hlavní dvojka Franck Gastambide a Malik Bentalha k sobě pasují, sice ne tolik jako Samy Naceri a Frédéric Diefenthal, ale není to špatný, Bernard Farcy nezklamal, Edouard Montoute byl fajn i na omezeném prostoru, Sand Van Rooy a Sabrina Ouzani jsou fakt pěkný holky, akorát italští záporáci v čele se Salvatorem Espositem byli takoví nemastní, neslaní. Taxi 5 je tak v zásadě zcela zbytečný film a pokud by nevznikl, asi by se nic nestalo, nicméně pokud vám nevadí poněkud jednodušší, hrubozrný humor, tak vás tento výlet do prosluněné Marseille nezklame. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejná technika. Ferrari, co už se nenajde. Vysokej objem válců. Ferrari California, čtyřistapadesátosmička. S Daciií je teda fakt nechytnu." Takže je třeba najít taxík a pohrát si s Italy. Tomu rozumím. Nerozumím však tomu, že se točí Taxi bez Daniela a Émiliena. Bez nich to totiž nejde a tuny zvratků, výkalů a sádla strážnice Sandrine to nezachrání. Já jsem myslel, že to snad ani nedokoukám, ale pak z garáže vyplula Samia v montérkách a mé znechucení se změnilo v lehký zájem. Stejně to za moc nestálo, ale letecký útok taxíku na jachtu mě donutil věnovat pátému taxíku alespoň jednu hvězdu. Přesto doufám, že ve vlastním zájmu už žádný další taxík nezpůsobí kalamitu v marseillských ulicích. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo dopadnout lépe, ale na druhou stranu i hůře. Hlavní postavy mi moc nesedli, ale vynahrazuje to pěkná ségra a finální honička. V rámci skvělé série, kterou mám rád je to slabota, ale jinak je to průměrný filmek, který nenudí a místy i rozesměje. Gilberta mohlo být více, ale i tak stihne vystřelit několik šíleností. Za mě 50% :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie taký prúser ako sa čakalo, stará parta tu síce chýba, ale už nikomu nechýba a tá nová na zahodenie nie je. Isteže, okamžite vystrihnúť ultra nechutné striptízové číslo, zvracanie na palubnú dosku a psie výkaly na ksichte starostky. No zasmiať sa dalo, zvlášť na bizarnom tíme z Marseille alebo na návšteve v talianskej reštaurácii. Ako jednohubka teda znesiteľné. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)

Reklama

Reklama