Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (30)

plakát

One piece the movie: Kaisokuou ni ore wa naru (2000) 

Řekla bych, že co se týče anime filmů, celkem průměr. Slušné doplnění k hlavnímu anime, dá se zhlédnout už po pár dílech (někde mezi Syrup village a Baratií - když ještě nebyl u Slamáků Sanji) a je to fajn zpříjemnění pro kohokoliv, koho baví One Piece všeobecně. Je tam pár bojů, nějaký ten příběh s vedlejšími postavami, celkem zajímavý záporák a hlavně klasický OP humor, který mi třeba v některých pozdějších filmech chybí (zvlášť u Zora!). Lepší 3*, protože to nijak nevyniká, ale zároveň to není nic hrozného.

plakát

Lindsey Stirling - Elements (2012) (hudební videoklip) 

Kromě toho, že je vizuální stránka a celý nápad klipu naprosto skvělý, mě hodně zaujalo to, jak odlišné části hudby ztvárňují některý ze čtyř živlů a opravdu v nich jde přímo slyšet, který ze živlů to je. Oblečení i makeup Lindsey jsou jako vždy dokonale spot-on a choreografie + výběr místa si nedokážu představit lepší. Dobré 4* a poklona za nápad

plakát

Lindsey Stirling and Pentatonix: Radioactive (Imagine Dragons Cover) (2014) (hudební videoklip) 

Cover od Pentatonix je rozhodně stokrát lepší, než originál, a když je doplněný hrou na housle od Lindsey, nemůžu jinak, než alespoň 4*. Vizuální stránka klipu je taky skvělá, velký palec nahoru za makeup, oblečení a výběr prostředí.

plakát

Pentatonix: Daft Punk (2013) (hudební videoklip) 

Pentatonix sleduju už delší dobu a když vyšel tenhle klip, byla jsem nadšená. Jednak je to mix písniček od Daft Punku, které jsou i samy o sobě jedny z mých oblíbených, jednak je to cover od Pentatonix, což prakticky znamená, že prostě musí být dobrý, a jednak je ten klip naprosto skvěle nastříhaný a zpracovaný. Třešnička na dortu je vzhled zpěváků, obzvlášť Kirstie, která má boží makeup. Lepší 4* a velký like!

plakát

Šingeki no kjodžin OAD (2013) 

Myslím, že je to fajn doplnění k anime, vzešlé z mini-speciálů od autora SnK. Oceňuju, že v něčem konečně není Eren ten hlavní a taky to přináší nějaké nové informace - plus, můžeme znovu vidět některé z našich oblíbených postav, tak proč ne? Dobré 4*, tak jako hlavní anime.

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Uh, co na to říct. Ze začátku bych ráda řekla, že u tohohle anime jsem musela těžce překousnout hloupost hlavní postavy, která je občas opravdu otravná a nesnesitelná a kazí mi celkový dojem z tohohle anime. Když však Erena ignoruju, zbytek není tak špatný. SnK má rozhodně jedny z nejluxusnějších soundtracků a když příjde na anime všeobecně, tak má velmi dobrý koncept. Je zvláštní a zároveň lehce děsivé, jak dobře funguje nápad obřích, lidem podobných kreatur bez rozumu, kterých jediný cíl je požírat lidi, aniž by k tomu měli pořádný důvod. Anime je propletené záhadami a otázkami, které se bohužel zatím moc nevyřešily, a zároveň akcí a skvělou animací. Nejlepší scény jsou asi právě ty, kde postavy používají manévrovací vybavení k přesunu ve vzduchu, a taky souboje obrovských titánů v kombinaci se skvělými soundtracky. Ikdyž je těžké překousnout hloupost Erena, jeho věčné křičení a klišé s "já se nevzdám, protože mám kamarády", trochu to zachraňují ostatní dobré postavy (včetně šílené Hanji, nebo tichého, badass Leviho), a proto dávám 4* a očekávám druhou sérii, která už vím, že bude mnohem lepší.

plakát

Sia - Elastic Heart (2015) (hudební videoklip) 

I přes všechen povyk, který tenhle klip způsobil, se nemůžu zbavit toho pozitivního dojmu, kterým na mě působí. Jednak mě ta písnička hrozně chytla (jako jedna z mála, které můžu poslouchat tisíckrát a nikdy se neohrají) a jednak kdykoliv si ten klip pustím, musím se dívat i na video. Ten tanec s Maddie a Shiou je totiž úplně skvělý, a za tu dobu, co jsem to několikrát viděla, jsem v něm našla hrozně moc skrytých významů a pohledů, jak se to dá pojmout. Může to znázorňovat souboj, který má každý člověk sám se sebou ve své hlavě, může to být boj otce s dcerou (kdy si oba většinou nerozumí), může to být boj nevinného zvířete s člověkem, nebo všeobecně nezkaženého dítěte se zkaženým dospělým, ať už se na to dívám z jakéhokoliv pohledu, vždy mi to tak nějak dává smysl. V tom je jeden ze světlých bodů takového umění - že si v tom každý najde něco svojeho, k čemu se možná dokáže nejvíc přirovnat. Proto je mi upřímně líto lidí, kteří prostě jen vidí dospělého chlapa s malou holkou, odsoudí to za pedofilii a ještě si ukazují prstem, že Sia je tu ta zkažená. // Skvělých 5*, protože takových klipů se dnes vidí málo. Lidi radši sledují bandu polonahých ženských, než videa se skrytou myšlenkou.

plakát

Velká šestka (2014) 

Je to vtipné, je to zábavné, je to i trochu akční a má to nápad. Oceňuju, že se Disney rozhodlo udělat pohádku podle Marvel komiksů místo klasických princů, princezen a zvířátek, a taky že se to odehrává v (pro Disney) netradičním prostředí. Díky Baymaxovi je tam humor jak pro mladší, tak pro starší diváky a zároveň to obsahuje koncept party superhrdinů, ikdyž pojatý trochu jinak, než to klasicky bývá. Emocionální scénky s Hirovým bratrem Tadashim mě dostaly, což je velké plus, a konec byl taky celkem dojemný, ikdyž mi bylo jasné, že našeho oblíbeného robota nevidíme naposledy. Taky chválím soundtracky a hlavní písničku Immortals a dávám hezké 4*

plakát

Matrix (1999) 

Jednoduše řečeno - jak by vypadaly filmy dnes, kdyby Matrix nebyl? Geniální nápad, geniální provedení a snad jeden z nejvíc legendárních filmů vůbec. Akce tam je dost, postavy jsou skvělé a obsazení taky (nedokážu si ty role představit s jinými herci). A hudba se k tomu všemu perfektně hodí. Nezapomenutelný film, který si zaslouží jasných 5*