Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller
  • Mysteriózní

Recenze (7)

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

zklamání. působí to místy jako by to točili Američani, kteří si reálie nastudovali z wikipedie, disidentská hospoda Sokolovna a útěk z náklaďáku na hranicích budiž exemplárními případy. Herci (především Pauhofová a Myšička) jenom odříkávají dialogy, a ta šílená popisnost! Totálně bez šťávy, suché jak kaktus. Výprava skvělá, ale radši bych sledoval životné postavy než všechny ty vymazlené rekvizity. první díl je skoro k nepřežití, scény ukazující život v totalitě jsou jak nějaká soap opera na zadané téma, i s kvalitou dialogů a neživotnými aranžemi. myšlenka zajímavá, a cenná, a poslední díl zvedne hodnocení, ale jinak je to promarněná šance.

plakát

Miss Hanoi (2018) 

zajímavej crossover kriminálky a sociálního dramatu z viet komunity. víc mě braly scény z viet komunity, který maj svojí autenticitu a ty neherci jsou fakt přesvědčiví. ta kriminální linka funguje jen jako story vehicle, ale tuhle funkci plní. zábavný hlášky kapitána Kříže a fakt dobrá chemie mezi ústřední dvojicí. jsem rád, že jsem mohl zase jednou jít na něco českýho, co není tragikomedie, kde všichni akorát kecaj u stolu.

plakát

Tělo (2012) 

výborně napsaná a natočená skládačka. Super atmosféra, Kayser Soze rulez!

plakát

Vítězové a poražení (1999) 

all star výběr zajímavých charakterů, navíc v podání all star castu, nabušená režie, deset střihů za sekundu, a perfektní profesní román. Stone v týhle formě by zvládnul klidně strhující dvouhodinovku ze života lepičů pytlíků

plakát

Odříznuti (2005) 

vítězství minimalismu. zábavné dialogy, dobře rozhozené charaktery, délka tak akorát. a pro ty z nás dospívající v devadesátkách i nostalgické zazvpomínání na časy, kdy DVD bylo něco jako Iphone,-)

plakát

Raluca (2014) 

hodně příjemný překvapení! na český poměry výborná řemeslná práce, kamera, střih a hudba super. scénář mi sed do nálady, líbilo se mi, jak to bylo očesaný od všeho balastu a šlo to pěkně k věci. a závěrečnej twist byl třešnička na dortu! výborný obsazení, herci hrajou super, byť na Malvíně je teda vidět, že to není žádná Meryl Streepová, ale zase ve scéně, kdy ji Dolanský pígluje u okna, preferuju pohled na Malvínu, sorry Meryl,-). na pět to sice uplně neni, pár much to má, ale na podporu zajímavýho filmu dávám plnej kotel, neb chytrolínů, co tomu nesmyslně snižujou hodnocení je tady dost, tak at je nějaká spravedlnost. jen tak dál!