Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Andaluský pes (1929) 

Film, který by měl vidět každý správný pseudointelektuál, aby o něm potom mohl kibicovat s ostatníma v zakouřené kavárně u absinthu. Ale víte co? Mně se to líbí, líbí se mi příběh na pozadí filmu, to prapodivné přátelství dvou prapodivných lidí, dvou surrealistických velikánů.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Tohle perfektní spojení Tarantino/Tarantino/Tarantino dalo vzniknout kultovnímu béčku, které je ve skutečnosti áčko. Zápletka je sice takový Stephen King pro chudé, ale i tak má něco do sebe. K tomu tarantinovský soundtrack a nádherný zadek Vanessy Ferlito (jehož herecký výkon v lap dance scéně zastínil i Kurta Russella). A tu skvělou práci s kamerou a střihem snad ani komentovat nemusím.

plakát

Pelíšky (1999) 

Jeden z mála snímků, které může člověk vidět tisíckrát a nikdy se neomrzí, napěchovaný skvělými herci, kteří sypou z rukávu jednu nezapomenutelnou hlášku za druhou a doplněný výborným soundtrackem. Film, který má duši i Duška, film, který mě Donutil smát se i plakat, prostě taková dobrá hovězí Polívka, která bodne na povánoční kocovinu.

plakát

Jízda (1994) 

Kdyby se mě někdo zeptal na film, který se mi vybaví při slově léto, tak odpovím jednoznačně – Jízda. Tahle road movie plná herců neherců (což jí dodává onen půvab) má všechno, co by mít měla. Vtip, napětí, romantiku i dojetí, i když kam vlastně Radek s Frantou nakonec dojedou se nedovíme. Čirý letní extrakt, dokazující, že výborný film se dá natočit s pár kamarády za pár peněz a pár dní.