Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (8)

Džúičinin iru!

Džúičinin iru! (1986)

Ve vesmíru existuje elitní kosmická akademie. Počet přijatých uchazečů, a to i na druhý pokus, jsou jen 4%. Po skončení individuálního testu každého uchazeče přichází společná část. Deset uchazečů je vysazeno na vesmírnou loď a mají spolu zvládnout žít 53 dnů. Co kadet to jiná motivace pro vstup na akademii, jenže je tu zádrhel. Na lodi jejich je z ničeno nic jedenáct. Aby to nebylo příliš jednoduché, další problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Existuje však snadný únik. Záchranné tlačítko, které ukončí test a přivolá pomoc, avšak způsobí, že všichni v testu neuspějí.

Huset på kampen

Huset på kampen (1998)

Jednoho dne muž koupil dům, ale nebyl prázdný. Žila v něm krysa. Muž se rozhodnul, že krysu zabije, a když jde o život, tak si nikdy nemůžete být jisti.

Maraton

Maraton (2005)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“

Princess Tutu

Princess Tutu (2002) (seriál)

Ahiru, malé obyčejné káčátko, přistoupí na návrh Drosselmayera, podivného a štěstí nepřejícího vypravěče, a stane se díky kouzelnému náhrdelníku nejen poněkud potřeštěnou a nepříliš dobrou studentkou baletu, ale také důležitou postavou příběhu princeznou Tutu. Motivem k tak závažnému kroku kačenky je láska k princi. Princ Mytho však nic necítí, neboť před lety obětoval své srdce v boji s Havranem, a jediný, kdo má moc srdce vrátit, je právě Tutu. Aby to nebylo málo, Havran má znovu povstat v okamžiku, kdy Mytho získá zpět své srdce a Tutu nesmí vyznat svou lásku k princi, jinak se promění v záblesk světla. Rádoby pohádkový příběh plný zvratů a baletu si zaslouží pozornost i po stránce animační. Hlavním trumfem seriálu, kterým vybočuje, je však baletní hudba. V průběhu příběhu zazní nejen Čajkovského Louskáček (jak naznačuje Drosselmayer) a Labutí jezero, ale i některé části Wagnerových děl, a to vždy v souladu s dějem příběhu.

Yeonae soseol

Yeonae soseol (2002)

Ji-hwan se před léty setkal s dívkou Gyung-hee a její kamarádkou Soo-in, která ho okouzlila natolik, že ji téměř ihned vyznal lásku. Přestože je odmítnut, chce být alespoň kamarád obou dívek. Všichni tři pak prožívají krásné přátelství až do okamžiku, kdy začne přerůstat v hlubší cit, díky kterému vstupuje do příběhu zmatení. Ačkoli obě dívky tíhnou k Ji-hwan, jedna z nich se ho snaží vzdát, ale vše se poněkud zvrtne a koncert srdcí umlkne. Po pěti letech Ji-hwan začne dostávat poštou fotografie a ty ho upomenou na obě dívky, na věci které spolu prožili a vydává se hledat to, co se zdálo ztracené.

Monster

Monster (2004) (seriál)

Mladý a velmi schopný neurochirurg Kenzo Tenma má jedné noci operovat chlapce postřeleného do hlavy. O něco později je do Dusseldorfské nemocnice přivezen významný pacient a ředitel nemocnice nařídí aby jej operoval místo chlapce. Téměř současně je hospitalizována dívka, chlapcovo dvojče, která je v šoku, patrně proto, že jejich rodiče byli zastřeleni. Dr. Tenma pamětliv rovnosti lidského života neuposlechne ředitele a chlapce operuje. To má za následek velmi neblahé události. Že je za neposlušnost potrestán a opustí ho jeho snoubenka (dcera ředitele nemocnice) není ani z daleka tak zlé. To že se následně stane podezřelý a hledaný za vraždu dvou kolegů a nespravedlivého ředitele už je horší. Nejhorší je, že se díky výkonu svého povolání zapletl s Nestvůrou která nemá jméno. Ona bytost přináší smrt a strach. Naštěstí nahání hrůzu i jiným lidem, i když z počátku si ani neuvědomují, že Ona skutečně existuje.

Promyšlené anime odehrávající se převážně v Německu 80 a 90 let zaujme mimo jiné i skutečností že některé jeho postavy a části pocházejí nebo se odehrávají v Čechách. Seriál má dobrý spád, přestože je složen z 74 dílů. Charakterové složení je pestré a zahrnuje od již zmiňovaného Dr Temy, dvojčat, ex-snoubenky Evy Heinemannové, opuštěného chlapce jménem Dieter, podivného Petra Čapka, přes ještě záhadnějšího autora podivných obrázkových knížek. Nemělo by se zapomenou na Inspektora Henricha Runge, který se celé věci pokouší přijít na kloub, s metodičností a houževnatostí téměř až nelidskou, ale jemu vlastní.

Koyangireul butaghae

Koyangireul butaghae (2001)

Icheon je přístavní město plné průmyslu, taková „větší“ Ostrava, s hustší dopravou a ještě hustším vzduchem. V něm, krom tisíců jiných obyvatel, žije pět mladých dívek, kamarádek ze střední školy. Nejctižádostivější z nich je Hae-ju, která se snaží vyniknout hlavně nad ostatními. Úplným opakem je zamlklá Ji-yeong žijící v přístavním slumu s prarodiči. Třetí je rodinou nepochopená a nepřijímaná rebelka Tae-hee. Pětici doplňují lehce komická dvojčata Ohn-jo a Bi-ryu. Největší radostí všech jsou společná setkání, ale i ta jsou stále vzácnější. Jejich přátelství se ještě více naruší poté, co se Hau-ju odstěhuje do Soulu. Mladický elán a sny dívek se denně střetávají s neutěšenou realitou, za kterou může nejen město ve kterém bylí. Asi by se slušelo zmínit i o kočce. Tak tedy; je malá, černobílá a jmenuje se Čiči. Pěkně švihlý jméno, co?

Soumrak samurajů

Soumrak samurajů (2003)

Jedné noci se do lékařské ordinace dokulhá postarší muž s nemocným vnukem na zádech. Chlapec je vyšetřován v jiné místnosti lékařovou ženou, a tak je čekající Hajime Saito usazen a pohoštěn. Jeho pozornost upoutá fotografie muže v samurajském úboru. Naposledy ho viděl před třiceti lety a jmenoval se Kanichiro Yoshimura. Vyobrazený muž původně pracoval jako klanový instruktor šermu. Nízká mzda nepostačující uživit jeho rodinu přivedla Yoshimura k elitní Shinsen-gumi, kde se poprvé potkali. Tehdy mladý Saito, kterému se nelíbila jeho až přílišná žoviálnost a venkovské způsoby, se pokusil Yoshimura zavraždit, ale ten jeho útok odrazil. Střet císařské moci a velkých klanů uvrhl Saita i Yoshimura do válečné vřavy kde se jejich cesty rozdělily. Z vyprávění Saita i doktora se pomalu vynořuje skutečná podoba Kanichiro Yoshimura a jeho příběhu o střetu lidskosti a samurajské cti.

Reklama