Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (8)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jeden z mála filmů, který mi opravdu uvízl v hlavě a pokaždé se na něj rád podívám znova, protože jak herecké obsazení tak i výkony jsou úžasné. V roli Andyho Dufresna Tim Robbins a Red, kterého ztvárnil již všem dobře známý Morgan Freeman. Film vám nejprve ukáže situaci Andyho, který byl odsouzen za čin, který samozřejmě neprovedl. Poté vás převede do prostředí Shawshankské věznice, odkud vám příběh bude vyprávět Red. Vidíme, jak se Andy postupně seznamuje, přilepšuje si u strážníku (finanční poradenství,...). Poté ho začne přísný ředitel omezovat, až se Andy rozhodne finálně utéct. Po tom, co se zobrazily titulky, jsem seděl a vůbec nevěděl co říct... Jediné, co jsem věděl bylo že těch 7 nominací na Oscara si určitě zasloužil :-).

8. míle

8. míle (2002)

Eminem. Když se kdekoliv řekne jeho jméno, každý si vybaví jednoho z nejslavnějších rapperů současnosti. Málo kdo již ví, jak se na vrchol dostal a to vám tento film podá dobře. Nevím, do jaké míry je to pravda a do jaké výmysl ale i tak si dokážete představit jeho pozici v Detroitu. Když film začne, uvidíte Jimmyho Rabbita (Eminem), který se připravuje na jednu z důležitých věcí jeho života, vítězství v rappové soutěži. I když by to nikdo od něj ani Eminema nečekal, na začátku přišla prohra. V průběhu příběhu se ukazuje jeho pravé rappové umění a spory s různými gangy. Na konci příběhu Rabbit porazí jeho hlavního nepřítele Papa Doca v rappové soutěži a tím ji také vyhraje. Film bude bavit nejvíce asi Eminemovy fanoušky, kteří si užijí Eminemovy překvapivě dobré herecké výkony a pro ostatní tu je opravdu zajímavý příběh zajímavé postavy :-).

Straight Outta Compton

Straight Outta Compton (2015)

Jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední dobu viděl... Samozřejmě, nemusí to zajímat každého ale vzhledem k tomu, že já se o tento styl hudby zajímám mě film velmi zaujal a těch 2,5 hodiny mi vůbec nepřišlo dlouhých... Dobře obsazení herci a stejně tak na tom byly jejich výkony... Film neměl jedinou nudnou část, u které bych měl náladu dělat něco jiného... Pokaždé si na vás něco připravil a i když znám události z tohohle okruhu a věděl jsem, co se stane, film mě na konci dokázal dojmout :-). Za mě jednoznačně 5*

Marťan

Marťan (2015)

Kdyby se mě právě teď někdo zeptal, jaký nejlepší Sci-Fi film jsem v poslední době viděl, asi bych dlouho neváhal a doporučil mu Marťana. Matt Damon hlavní roli zahrál perfektně a ze svým nekončícím humorem nám dokázal, že lepenka spraví všechno :-D. FIlm mě právě překvapil tím, že nebyl nějak depresivní, spíše optimistický a dokázal mě několikrát rozesmát. I přesto jsem se nikdy nenudil a film měl nějaké vážnější chvíle také... Zkrátka jestli chceta dobrou zábavu, zajděte do nejbližsího kina a kupte si lísty na Marťana, nebudete litovat ;-).