Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Velryba (2022) 

Má to emoce, Brendan a i některý ostatní hrají opravdu skvěle, ale nějak to ve mně na konci vlastně nic moc nezanechalo. Něco je hezky propracované, něco je plytké. Overall fajn psychologický film, ale ten “americký” konec mi přišel strašně přitažený za vlasy. Vlastně mě to úplně vytáhlo z děje a říkala jsem si “wtf, vážně?” No, takže 3 hvězdy a víc ani ránu. Škoda.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Hrozná škoda promarněného potenciálu. Připomíná to trochu Stranger Things, ale ve zvláštní formě. První půlka byla lepší, tu druhou jsem dokoukala víceméně proto, abych to uzavřela. Poslední tři díly absolutní zklamání. Herci byli ale výborní, stejně tak hudba, nicméně na druhou sérii se netěším. Škoda.

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Jsem velmi příjemně překvapena. Drželo mě to napnutou po celé 3 série. Love it.

plakát

Princezna se zlatou hvězdou (1959) 

Mé osobě nejbližší a nejunikátnější česká pohádka. Veršovaný projev, nádherná hudba a jemnost a něžnost se prolínají celým dílem. Vzácný úkaz.

plakát

Matrix (1999) 

Matrix má navždycky moje srdce. Asi nejpodstatnější film, co jsem kdy viděla a jímž jsem ovlivněná. Originální a nadčasový snímek od začátku až do konce.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Pro mě , trošku nečekaně, film roku. Výborné a vtipné dialogy! Ch. Bale v této roli vážně perfektní, Damon taky, hudba skvělá a napínala jsem se v kině jak kšandy. Jasně, je to občas trochu čitelné, ale místy taky nečekané - dobrý balanc. Závody velmi dobře sestříhané - nenechá to člověka z filmu utéct, a tak to má být. Hltala jsem to každou vteřinou!

plakát

Roger Waters: Us + Them (2019) (koncert) 

Nesouhlasím s předchozími dvěma komentáři. Hudba Waterse a obecně Pink Floyd se vždycky zabývala politikou a světovou situací. Vždycky šli v něčem proti proudu a ukazovali jiný pohled na svět. Díky tomu vznikly písně, které vznikly. Díky tomu byly i zasazené do Us + Them. Jestli někomu vadí, že je v klipu žena s šátkem na hlavě, pak nebude chyba ani ve Watersovi ani v ženě s šátkem na hlavě. Jestli si někdo za dlouholetou kariéru PF na scéně nestihl všimnout, že nešli nikdy s davem, pak je problém někde jinde a evidentně nebylo pochopeno to hlavní. Výběr hudby je perfektní, vizuál je dokonalý. Dramaticky dotváří celou atmosféru. Holky vokálistky perfektní, kytaristi úžasní. Emoce se mísí celým koncertem. Je to skvělý a cením to. Jedna jediná výtka z hlediska hudby je, že nikdo v životě nenahradí Gilmoura a jeho výraznou osobnost, ať se to týká hlasu, způsobu hraní, atd. Waters jako vždy geniální, přesvědčující a správně svojský. Dík, to jsem potřebovala. (Btw. jenom blbec dá odpad jen proto, že nechal převládnout politiku, která třeba zrovna jemu nesedí. Podstata CSFD je v tom, vzít dílo jako celek a podle toho hodnotit. Pak celý hodnocení ztrácí na významu přesně kvůli těmto slabým jedincům.)

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Dvě hodiny konstantního a vleklýho strachu a deprese. Ale sofistikovanýho, nic moc prvoplánovýho, žádný lekačky.. ale atmosfera asi nejchladnejsi, co jsem zatim videla. Skvelej soundtrack, kamera velmi výrazná a pomalé rozplétání děje ve mě zanechalo neprijemný pnutí jeste dve hodiny po zhlednuti. Kazdopadne pribehove ve vysledku docela kravina, ale forma zpracovani za mě vyborna.

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Jo. Je to unikát. Je to krátký, každá epizoda má něco do sebe. Některý mě moc nebraly, ale většina ano a některý byly sakra sakra dobrý! Za mě spoko. Chci víc.