Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Krimi
  • Akční

Recenze (22)

plakát

Americké dopisy (2015) (TV film) 

Na životopisný film až příliš málo pravdivých informací ze života A. D. Absurdní myšlenka, že by se hraběnka Kounicová svěřovala jakémukoliv muži, že nemá pohlavní život se svým manželem. Už vůbec ne, pokud by k sobě "chovali něžné city", byť tajně. Herecké výkony ale byly uvěřitelné a celkově se na film dalo koukat. Pokud ho nebudeme považovat za životopisný.

plakát

Kuprin. Jama (2014) (seriál) 

Seriál je natočený podle románu ruského klasika, který se rozhodně nebál kontroverzních témat. V seriálu se postava Kuprina objevuje coby jakéhosi průvodce dramatem. Jáma je holou výpovědí o nevěstinci, holkách, které se tam často ocitly díky lsti obchodníka s lidmi, nebo prostě proto, že jiné východisko nebylo. Taky o tom, že když už chceš někoho zachraňovat, musíš mít nějaký plán, co s ním dál. Protože komus jednou vstoupil do života, toho máš ve svém životě napořád. Seriál je syrový, autentický, přesto není vulgární. Na kvalitě mu dodává řada skvělých herců, např. A. Belyj, I. Leonova, M. Poročenkov a další)

plakát

Otěl sčastlivych serděc (2017) (seriál) 

Podle mého je z miniserie až moc cítit, že jde vlastně o ženský pohled na svět. Až příliš samostatná, tvrdá, pracovitá a tím i po zásluze úspěšná hlavní hrdinka a muži kolem ní vesměs parchanti. Jenom v ruském filmu je možné, aby žena dobrovolně, dala polovinu toho, co sama vydělala, zatímco si její drahý hraje na nezvěstného a zakládá si v Africe druhou rodinu, jen proto, že to JE její muž. Naštěstí do kladné role obsadili koukatelného Jevgenije Millera, kterému i tady v očích svítí ohníčky rošťáka a člověka s úžasným smyslem pro humor. Bez něj by tohle pro mě bylo rychle zapomenuté dílko, i když má svá světlá místa.

plakát

Tri tovarišča (2012) (seriál) 

Díkybohu se ruské romantické seriály (ani miniserie) netočí podle amerických šablon. Režisér Keosajan využívá všeho, co je pro ruskou současnost typické: sociální propast mezi oligarchy a obchodníky a prostými unavenými, vyčerpanými lidmi, kteří nechtějí být těmi, kdo jsou u moci, vnímáni jako skutečná síla, protože žádnou nemají. Všudypřítomná chudoba se mísí s blahobytem, ​​cynismus a nedůvěra v cokoli koexistuje se slušností, naivitou a bezděčnou romantikou, hloupým štěstím a rezignací na osud a liknavými pokusy vzdorovat systému. Občas probleskne inspirace Remarqueovými Třemi kamarády, ale jinak raději nesrovnávat. Asi bych se na to ani nepodívala, kdyby v miniserii nehrál Jevgenij Miller, ale po shlédnutí uznávám, že by to byla škoda.

plakát

Leningrad 46 (2014) (seriál) 

Napínavý, děsivý, dojemný, připomínající kus hrozné historie. Hlavní téma je o tom, jak leningradské podsvětí bojuje o rozdělení (nebo spíš převzetí) vlivu ve městě, a jak se tomu policie snaží zabránit. Přitom si ledacos připomenete o hrůzách blokády Leningradu za války, o hladomoru... Taky se bez příkras představí komunistická strana, respektive stalinistický režim. Šéf odboru boje proti zločinu sice není kovaný komunista, ale věří "ve spravedlnost systému". Do chvíle, než semele i jeho nejbližší... Po dlouhé době krimi seriál, který nezapadne mezi Mc Gyvery, Mentalisty a podobné.

plakát

Dvojnaja splošnaja (2015) (seriál) 

Tohle ani náhodou není romantický seriál. Není dokonalý, je syrový jako život sám. Žádná z postav není vyloženě záporná a už vůbec ne kladná. Hlavní "hrdinka" Anna (Dobrovolskaja) a její dcera Varja (Burduža) jsou většinu času na pěst. Snad Alexandr (Miller) je v první části někdo, s kým je možno se stotožnit a později vzbuzuje soucit i pochopení. I když se po zklamání začne chovat jako prevít. V každém případě seriál nutí k zamyšlení. O lásce, o vztazích, o nevšímavosti, lhostejnosti, o odpovědnosti za své činy ... Jak se dá vysvětlit, že je jedna žena 5 let vdaná za 2 muže? Že kvůli svému sobectví hazarduje se životy členů 2 rodin? Bezohledně. Správně to vyjádřil Vladimír (Grebenščikov), když ho žádala, aby se s ní zatím nerozváděl a ochránil rodinu. "Rodinu je nutné ochránit...před tebou!" Seriál vám ještě dlouho bude sedět v hlavě.

plakát

Tichaja semejnaja žizň (2008) (TV film) 

Zajímavý film s překvapivým závěrem. V ruských filmech nemusí vždycky dobro a spravedlnost zvítězit. A vlastně to ani nevadí. Děj je napínavý, dobrý herecký výkon všech zúčastněných. Oproti šablonovitým americkým thrillerům celkem osvěžující záležitost.

plakát

Želanije (2010) 

Opravdu prekérní situace, zamilovat se chvíli po svatbě do sestry své ženy. Z toho námětu sice šlo vytřískat víc, úplně blbý ten film ale taky není. Jen mi tam u hlavní hrdinky nějak chyběly emoce. Jako by po ní všechno jen stékalo...

plakát

Dolina roz (2011) 

Po dlouhé době opravdu hezký film. Děj, zpracování, herecké výkony.... koukatelné. Po desetiletích amerických happyendů je až překvapivé, že to jde i bez nich. Ruská kinematografie možná není na top úrovni, některé filmy se ale povedou. Tenhle je jedním z těch zdařilých.

plakát

Portret vtoroj ženy (2017) (TV film) 

Jo, jo, když chlapovi doma dlouhodobě něco chybí, zákonitě to najde jinde. I když si myslím, že mezi ústřední dvojicí nic moc chemie. A. Bělyj jako vždycky úžasňák, ale ta holčina mi k němu moc neseděla. Tolkalina je o pár levelů lepší. Film sice není na Oscara, ale zkouknout se dá.