Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (68)

plakát

Kryty CO (2021) (amatérský film) 

Odkaz na film: https://youtu.be/HiEtcWYHflcOcenění: Cinema Open (2020) - Čestné uznání ║ Rychnovská osmička (2021) - Čestné uznání ║ Krajské kolo CSNFT ČR Červený Kostelec (2022) - 1. cena ║ Celostátní přehlídka filmové tvorby České vize (2022) - 3. cena ║

plakát

Smečka (2020) 

Na český poměry výborný. Líbily se mi detaily z prostředí hokejového světa, vše odpovídalo realitě.

plakát

Slovenský Semmering (2015) 

Moc se mi líbí tyto dokumenty od Potančoka. Nejvíce oblíbený mám Dvadsaťdva tunelov. Potančok má cit převést zajímavosti o železnici na filmové plátno, tak, aby to bylo zajímavé, poutající a kamerově pěkné. Jen tak dál! Na to, že se jedná o neprofesionální díla, by tyto dokumenty rozhodně nedělaly ostudu v žádné z veřejnoprávních TV v Česku a Slovensku.

plakát

V síti (2020) 

Bomba! Parádní dokument ve stylu filmu, ne tak ledajakého dokumentu. Věděl jsem, na co jdu, obsah zajímavý, palčivé téma. To nemohlo zklamat a ani nezklamalo. Ale bál jsem se, že to třeba zklame z jiného hlediska. A ne. Pořád si divák udrží pozornost. Byl první dlouhý rozhovor, pak druhý a už jsem si říkal, že třetí už mě bude nudit. Ale u třetího to začalo odsýpat. Film získával na rozmanitosti díky sem tam komickým prvkům, které zlehčovaly celý děsivý příběh. Potom nejvíce překvapující byl "predátor" bez masky, který vlastně predátorem nebyl. Konec výborný. 5 hvězd zaručeně. PS: Jediné, co se mi nelíbilo, byl font. Ten Times New Roman mě tam štval. Na plakátu dobrý, ale v kterémkoliv titulku byl špatný.

plakát

Amber (2019) (studentský film) 

/Zhlédnuto na CinemaOpen 2019 - Jeden z nejlepších na festivalu

plakát

Grygar (2018) 

Vůbec se nezajímám o astronomii, ale tento dokument mě od prvních vteřin zaujal. Na konci to už bylo trošku dlouhé, ale jinak výborný film + skvěle vybraná hudba.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Nemohu si pomoct, ale očekával jsem na konci filmu víc spletitý příběh. Konec byl vymyšlen výborně, líbil se mi, ale přeci jen mi tam chybí zakončení zaměřené trochu víc na skutečnou událost. Jinak celkově má film ukázat tehdejší dobu, odkázat na tehdejší filmy a to se Tarantinovi nadmíru povedlo. Nejvíce se mi líbila nasvícená města, kluby a kina z konce 60. let. To působilo velice krásně. Na Hanebný Pancharty nebo Djanga to nemá, ale podle mě je to třeba lepší než Osm hrozných. Rozhodně to stojí na zkouknutí. No a nejvíc se tady ztotžňuji s komentářem MrHlad.