Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Obsahy (18)

Afganskij prizrak

Afganskij prizrak (2008) (seriál)

Andrei Potyomkin chce nalézt pravdu o svém otci, který zmizel v sovětsko-afghánské válce a je podezřelý ze zrady. Pomáhá mu při tom mladá slibná žurnalistka Alyona Nikitina. Odkryjí kriminální skupinu příslušníků armády, která prodává rakety mudžahedínům.

Orientation: A Scientology Information Film

Orientation: A Scientology Information Film (1996)

Jde o krátký film, který je pouštěn členům Scientologické církve před jejich první bohoslužbou. V některých zemích je nutné podepsat souhlas před jeho zhlédnutím.

On the Edge

On the Edge (1985)

Přespolní běžec a bývalý levicový radikál (Bruce Dern) začíná trénovat na známý závod Dipsea (nejstarší běžecký závod v USA, 12 km mezi San Francisco Bay a Stinson Beachs s 671 metrů dlouhým strmým převýšením). Hrdina se potýká s následky svého přesvědčení, na jehož základě se nemohl účastnit profesionálních soutěží. A ani v tomto závodě není vítán.

For Queen and Country

For Queen and Country (1988)

I když Reuben (Denzel Washington) vyrůstal v Londýně, narodil se v St. Lucia, West Indies (Karibik). Aby unikl chudobě, vstoupil do britské armády. Sloužil u parašutistů, prošel tříletou službou v Severním Irsku v době největších problémů ke konci sedmdesátých let. V roce 1982 se stal válečným hrdinou za službu ve válce o Falklandy. O šest let později a po opuštění z armády se vrací do civilního života v Londýně. Vše se zdá být zprvu normální...

Tumbledown

Tumbledown (1988) (TV film)

Příběh popisuje osudy Roberta Lawrence (Colin Firth), důstojníka Skotských gard, který je ve válce o Falklandy v roce 1982 střelen do hlavy argentinským vojákem během bitvy o horu Tumbledown. Jeho levá polovina těla je paralyzována a on se musí vyrovnat se svým postižením.

Area 88

Area 88 (2004) (seriál)

Děj tohoto anime je zasazen do hluboké pouště blízko východního království Asran. Japonský novinář Makoto Shinjou přijíždí na leteckou základnu označenou Area 88, aby zdokumentoval aktivity nájemných pilotů, kteří za peníze bojují proti nepřátelům království. 
V řadách těchto pilotů působí i japonské pilotní eso Shin Kazama. Shin byl podveden svým bývalým nejlepším kamarádem a nevědomky se upsal do služeb asranského vojenského letectva. Kvůli tomu ztratil svou práci v aerolinkách a také šanci oženit se se svojí snoubenkou Ryoko Tsugumo.
Nyní má Shin tři možnosti, aby mohl opustil Oblast 88 (Area 88) a vrátil se do Japonska:  sloužit 3 roky v letectvu Asranu, vydělat 1,5 milionu dolarů nebo utéct ze základny a riskovat smrt.

Nebe nade mnou

Nebe nade mnou (1974)

Film o osudech dvou pilotů v období během a po 2. světové válce. Začíná v roce 1942 a končí v pozdních šedesátých letech. Pilot Ivan Klinov (Igor Ledogorov) umírá během letecké bitvy. Jeho kamarád Dmitrij Gribov se po válce ožení s  Naďou (Larysa Lužina), která měla dříve vztah s Klinovem. Později se však ukáže, že Klinov nezemřel, ale padl do zajetí. Po válce se vrátí do Ruska, ale s Naďou se nechce setkat, protože ví, že se vdala. Jelikož mu není dovoleno pilotovat, pracuje jako automechanik a testuje nová sovětská auta. Stále ale sní o létání. Naďa a Gribov mu pomohou tento sen uskutečnit.

Nebe míru

Nebe míru (1984)

Inženýr Michail Samarin vede konstrukční tým, který pracuje na protiletadlovém raketového systému "Bariéra". Ten má zastavit novou americkou zbraň prvního úderu - bombardéry.

Smrť chodí po horách

Smrť chodí po horách (1979) (TV film)

Dramatický příběh dvou bratrů podle literární předlohy Vladimíra Mináče se odehrává v horách během Slovenského národního povstání.

Five Gates to Hell

Five Gates to Hell (1959)

Dva doktoři, sedm zdravotních sester a jedna jeptiška jsou uneseni partyzány během válečného konfliktu ve Francouzské Indočíně. Důvodem je záchrana umírajícího velitele bojovníků. Snaha o záchranu velitelova života ale nevyjde. Ženy jsou zneužity pro uspokojení sexuálních potřeb vojáků. Později využijí nestřeženého okamžiku, kdy je většina partyzánů na akcim a pokusí se o útěk.

Čínská brána

Čínská brána (1957)

Ke konci francouzké války v Indočíně je skupina žoldáků najata, aby nedaleko čínské hranice na nepřátelském území vyhodila do vzduchu sklad zbraní. Míšenka Lucky Legs, která se živí pašováním, jim přislíbí pomoc. Výměnou za ni chce dostat svého syna do Ameriky.

Fort-du-fou

Fort-du-fou (1962)

Děj filmu se odehrává během boje za nezávislost ve Francouzské Indočíně. Soustřeďuje se na skupinu vietnamských katolíků uvnitř pevnosti, kterou obléhá komunistická frakce bojující za nezávislost. Francouzský kapitán by měl katolíky odvést ven z pevnosti na bezpečné místo, ale nemá se k tomu. Navíc je pevnost vystavena komunistické propagandě linoucí se z megafonů. Skupina začíná být pod velkým tlakem.

Podveden

Podveden (1991) (TV film)

Příběh je založený na skutečném životě Barryho Seala (Dennis Hopper), pilota který pašoval drogy pro Medelinský kartel z Kolumbie do USA. Poté co byl zatčen protidrogovým oddělením DEA se rozhodl pracovat pro vládu a napomohl rozbití kartelu v USA.

Dad's Army

Dad's Army (1968) (seriál)

Britský sitcom z období 2. světové války o domobraně, která se skládá z místních dobrovolníků nevhodných pro normální vojenskou službu, a to buď kvůli vysokému věku nebo kvůli faktu, že byla jejich profese vyňata z povinného odvodu. Jeden z nejúspěšnějších britských sitcomů byl v roce 2000 vybrán Britským filmovým institutem mezi 100 nejlepších televizních pořadů a skončil na 13. místě.

21 and a Wake-Up

21 and a Wake-Up (2009)

Film je inspirován skutečnými osudy tří amerických zdravotních sester v době Vietnamské války. Jedna z nich se vydává po řece Mekong do Kambodže, aby záchránila americko-vietnamskou holčičku.

Patrouille de choc

Patrouille de choc (1957)

Jednotka francouzských vojáků v indočínské válce brání odlehlý post před útoky Viet Minhu.

La Section Anderson

La Section Anderson (1967)

Prvního srpna 1965 je divize 1. kavalérie Spojených států (1st Cavalry Division US) poslána do jižního Vietnamu. Francouzský válečný kameraman a veterán války v Indočíně Pierre Schoendoerffer se po letech opět vrací do Vietnamu, aby se v září následujícího roku k jednotce připojil. V dokumentu sleduje četu 33 mužů vedenou černým poručíkem Josephem B. Andersonem absolventem West Pointu. Zůstává s nimi až do října 1966.

Rogues' Regiment

Rogues' Regiment (1948)

Je po 2. světové válce a agent americké armády se vydává po stopě nacistického zločince, aby ho předvedl před soud. Stopy vedou do francouzské cizinecké legie, jejíž členové bojují v Indočíně s Viet Minhem.

Reklama