Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (6)

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

Děj filmu se odehrává na palubě jednoho ze čtyř letadel, jejichž cílem byl 11. září WTC. Když jsem tento film viděl poprvé, naprosto mě dostal dokonalým zpracováním, výkony téměř neznámých herců i svojí "realističností". Začátek filmu mi připadal poněkud nezáživný, ale zájem o téma 11. září jako takové mě donutil koukat dál. V druhé třetině se film začíná dostávat do obrátek a následuje mnoho situací, u kterých se mi tajil dech. Z cestujících letu 93 přímo čiší strach, beznaděj, panika… Děj mě naprosto vtáhl. Dle mého názoru Greengrassův nejlepší film a pro mě je tento film jasnou jedničkou v mém žebříčku.

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Děj filmu se odehrává vblízké budoucnosti. Režisér zde poukazuje na důsledky chování lidstva. Celou planetu sužuje neplodnost a nedaří se objevit její příčinu. Výborně provedený film otírající se o potíže současnosti. Napínavou atmosféru ještě podtrhuje skvělé ozvučení, dokonalé triky a brilantní výkony herců. Po filmu Velké naděje, který mě příliš nezaujal, si u mě Alfonso Cuarón výrazně polepšil. Podle mě jeden z nejlepších filmů 2006 a nejlepší film tohoto režiséra.

Osvícení

Osvícení (1980)

Strhující horor Stanislava Kubricka s jackem Nicholsonem v hlavní roli. Jack Torrance se se svou rodinou nastěhuje do obrovského hotelu vysoko v horách. Brzy na to však začne z odloučení od civilizace šílet a mění se v psychopata. Potoky krve, scény se sekerou a závěrečná honička v bludišti jsou silné kafe. Precizně propracovaný film doplňuje výstižná hudba a perfektní herecký výkon Nicholsona. Kubrick zde dokázal z Kingovy předlohy vytáhnout maximum a výsledkem je téměř ukázkový horor.

Sedm

Sedm (1995)

Psycho thriller plný drsných scén a přitom to není jen "slátanina" nezapadajících záběrů. Film má myšlenku, děj a dokáže perfektně navodit tu pravou atmosféru strachu. Nic jiného jsem ale od Davida Finchera nečekal.