Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (9)

Futurama

Futurama (1999)

První dvě série úžasné, třetí už recykluje, proto snižuji ze 5* na 4*.

Podfukáři

Podfukáři (2004)

První dvě řady naprosto perfektní, další už sice ne tak dokonalé, ale přesto skvělé. Vřele doporučuji!

Závody v dobývání vesmíru

Závody v dobývání vesmíru (2005)

Skvělý dokument popisující soupeření Sovětů a Američanů o úspěchy v pronikání do kosmu. Jedná se o vynikající počin, který se soustředí na hlavní aktéry tohoto souboje (a to souboje bez uvozovek, bez nadsázky; tvrdého souboje na poli vědy, techniky a mezinárodní prestiže). Dozvěděla jsem se tu spoustu zajímavých informací – a bylo jich právě tolik, aby si je většina diváků zapamatovala a nepustila hned z hlavy. A Steve Nicholson jako Koroljov je skvělý.

Dexter

Dexter (2006)

1. řada: Po zhlédnutí prvního dílu jsem měla rozporuplné pocity. Knižní předloha se mi líbila víc, zdálo se mi, že je v ní víc vtipu a více sledujeme myšlení "hlavního hrdiny" (dá-li se takto nazvat). A něco jiného je o něčem číst a vidět to... některé scény byly poměrně drsné i na mě, která jsem zvyklá poklidně večeřet u Kriminálky Las Vegas, i když tam zrovna probíhá nějaká pitva nebo je učiněn tzv. hrůzný nález. Další díly mě ale odradily od dalšího srovnávání s knihou, protože je to zkrátka něco jiného - a dokonce lepšího, řekla bych. Seriál je prošpikovaný dalšími zajímavými dějovými liniemi, časem je vtipnější (samozřejmě pro milovníky trochu morbidního humoru :-)) než kniha, dává prostor rozvíjet všechny postavy, zajímavě rozšiřuje zápletku s Ice Truck Killerem. Rozhodně nadprůměr! Na druhou stranu jsem začala mít pocit, že hlavní hrdina je oproti knize trochu "učesaný" - v knize je ironičtější, více neemocinální, dovolí si i věci, které by v americkém seriálu zkrátka neprošly (kdo ví, co se stalo na konci románu, pochopí, nač narážím; tato věc by se ale vzhledem k rozvinutí a rozdílnosti jedné postavy oproti předloze stejně moc nemohla stát). 2. řada: Přísloví praví, že když se hroutí něco, hroutí se všechno. A právě tak to zrovna vypadá v Dexterově životě. Těchto 12 dílů přinese mnohé nepříjemnosti, těžká rozhodnutí, nové otázky a ne vždy příjemné odpovědi... ale také určitý propletenec vztahů, který jsem příliš nečekala a nejsem si jistá, jestli se mi v seriálu líbil nebo ne. Tak či tak, je to pořád nadprůměr, "návyková záležitost" atd., i když první řada se mi líbila víc. No, těším se na další! :-) 3. řada: Začátek nenadchnul, měla jsem obavy z propadu do průměru. Zhruba po čtyřech dílech šel ale seriál opět prudce nahoru a druhá polovina série je asi to nejlepší z celého Dextera. Famózní - natolik, že se poprvé od 1. řady vracím k 5*. Naprosto úžasné. Nemůžu se dočkat 4. řady! 4. řada: Dexter nezklamal. Slabší rozjezd a trochu moc telenovely, celkově slabší než 3. série, ale jinak výborné. Postupné poznávání života Arthura Mitchella mělo hodně do sebe. Závěr nutí diváka dychtit po 5. řadě víc než po předchozích kdy předtím... 5. řada: Slabší rozjezd, od necelé poloviny skvělá a napínavá série a téměř zabité poslední dva díly. Tato série na 5* zdaleka nebyla, ale i tak stále nadprůměr. 6. řada: Nejslabší série vůbec, tak na 3*. Nelogická, částečně předvídatelná, bez nápadu. 7. řada: Po téměř špatné šesté sérii přišla naopak velmi dobrá. Některé linie v ní sice bohužel byly jen "pro efekt" a vůbec nic nepřinesly, ale napětí bylo budované dost dobře. Škoda jen, že toho závěr nevyužil. Zabité linie v něm opravdu nijak nehrály roli, logika opět více pokulhávala a v úplném konci jsme se sice dočkali zajímavé změny, která by mohla být využita v příští sérii, ale jinak byl poslední díl výrazně slabší než obvykle.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Pro scifistu a fanouška vědy prostě lahůdka :-))). Update z roku 2015: Komentář jsem psala po prvních dvou sériích. Teď běží osmá a pořád je to přiměřeně zábavné a koukatelné, ale zhruba ve čtvrté sérií se už vytratilo původní kouzlo a originalita. Jelikož jde o zábavnou dvacetiminutovku, na odreagování pokračuji ve sledování, ale vynechání mi nijak nevadí.