Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Neuvěřitelný snímek, jehož překonání není v lidských silách. Vystižením atmosféry, přesným výběrem herců, hudbou, inovativní režií - tím vším KMOTR převyšuje všechny ostatní filmy, které jsem měl doposud tu čest vidět. Můj osobní NO.1

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Kombinace atmosféry prvního dílu a akce druhého dílu vyprodukovala jeden z nejpůsobivějších filmů ( nikdy nezapomenu na útok Rohirů, při němž mi běhá mráz po zádech a derou se mi slzy do očí :)) Patos mi nevadil, spíš mě mile překvapilo, že je ho zde oproti knize o mnoho méně ( kniha na něm víceméně staví ). Jen nemůžu odpustit Jacksonovi Legolasovy akrobatické kreace a to, že z Gimliho udělal jen komickou figurku ( viz závody v pití piva v prodloužené verzi; to tam fakt nemuselo být... ). I přes to patří do mého TOP 5

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Není co řešit, ve všech ohledech vypilované mistrovské dílo, které se vyrovná a v několika aspektech i překoná první díl. Není zde jediná scéna, kterou byste považovali za zbytečnou, vše je součástí promyšlené a vybalancované mozaiky. Po filmařské stránce překonává první díl, citelně zde ale chybí postava s charizmatem Marlona Branda. Jistou náhradou je Robert de Niro v roli mladého Vita, jehož výkon je zejména v druhé půli filmu ohromující, přesto se Brandovi nevyrovná. Film ( a zejména dějová linka s mladým Vitem ) disponuje neopakovatelnou atmosférou, kterou si budete pamatovat ještě dlouho po zhlédnutí. Výborný film s nezapomenutelným a drsným koncem.

Život Briana

Život Briana (1979)

Přesně ten typ humoru, u kterého chrochtám blahem. Tady není o čem diskutovat - film, který MUSÍTE vidět, než zemřete. P.S.: Pilát Pontský rulezz.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Sergio Leone i ve svém posledním filmu bez kompromisů rozehrává drama až antických rozměrů. Absolutně mi vyrazil dech Robert De Niro; takového hajzla v hlavní roli jsem ještě neviděl. Přestože je film silně nevyrovnaný po stránce kvality, kdy jednoznačně vyčnívá první polovina, nemůžu takovému spektálu dát méně než pět hvězd. Komplexnější sondu do života jednoho svinského gangstera nenajdete.

The Doors

The Doors (1991)

Je až trestuhodné, jak špatně je tahle oslava rock'n'rollu v našich končinách k dostání. Osobně THE DOORS řadím na pomyslný hudebně-biografický filmový vrchol. Val Kilmer předvedl svůj (prozatím) životní výkon a je velká škoda, že svou rozjíždějící se kariéru v posledních pěti letech zazdil idiotským výběrem rolí. Jeho Jim Morrison má všechno: charisma, obrazotvornost, dokonce i hlas! Zinscenované koncerty a televizní vystoupení se tak stávají bezkonkurenčními vrcholy filmu. Val zpívající The End - tak to můžu!! Oliver Stone sice provedl pár historických úprav v zájmu poutavosti děje, což mu zbylí členové kapely nemohou odpustit, ale - ruku na srdce - takový Amadeus má k realitě také hodně daleko. Pro fandy skupiny povinnost a modla, pro Doors-negativní zajímavý biografický film.