Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční

Recenze (12)

plakát

Trojí život (2018) (TV film) 

Opravdu nenáročná komedie, ale hodně jsem se pobavila. Hlavně první půlka byla skvělá. Čekat od všeho ultimátní umělecký zážitek zkrátka není třeba.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Že byla pohádka netradiční a moderněji pojatá by mi nevadilo. Ale že to byl tak strašný guláš, kde princezny vypadají jako šlapky a všichni plácají nudné hovadiny, to už je horší. Zajímalo by mě, na čem si autoři tak frčeli. Navíc... Sorry, potřebuju krásnou princeznu, bez toho to nejde. A tady to nešlo. Aspoň tam byla fešná královna, když už nic jiného.

plakát

Místo zločinu České Budějovice - Žeton (2023) (epizoda) 

Pořád nelogicky vřeštící rádobydrsoň major Dvořák je neskutečně otravná postava. A jeho "tajemná" osobní linka je taky hrozně trapná. Bez ní bych se obešla docela dobře a její absence by nebyla na škodu.  Jinak mě to docela bavilo (jo, jsem velmi nenáročná a seriál mi sloužil spíš jako kulisa). Tady mi přišel celkem zábavný Roman Skamene coby pátrající důchodce, aspoň děj někam posouval.

plakát

Krok za krokem - Jak nepřijít o iluze (1997) (epizoda) 

Je strašně ujetý, že mizí postavy a všichni se tváří, že se vůbec nic neděje. Zmizí Cody, nikdo to nekomentuje. Zmizí Brandon, není tam ani na Vánoce, opět bez komentáře. Hodně nedomyšlený.

plakát

Pekelná kuchyně (2019) 

Slovy klasika: "Nápad jistě dobrý, výsledky nebyly dobré." Potenciál jistě, ale výsledek je dost mizérie.

plakát

Případ pro exorcistu - Epizoda 1 (2015) (epizoda) 

Napoprvé mě série zaujala, nicméně po shlédnutí jsem si říkala akorát, co to jako bylo? A ten padesátkový vyšetřují ztvárněný M. Krobotem? Takový pako by brali jako kde? Skoro bych si tipla, že vrah může být on, nechutný úchyl byl na to dost... Ale hádám, že tímhle směrem se případ nepohne. Zkrátka nic moc, celkem zklamání.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Pohádka mě celkem mile překvapila, klidně bych se časem podívala znovu. Moc se mi líbila nádherná krajina a polární záře. A koně! Macecha byla opravdu čůza, závěr mi byl sympatický. Princ vcelku fešák (to je pro mě prostě důležité, jakkoli povrchně to může znít), Popelka taky ušla.  Trochu mi chyběla lepší hudba a krapet humoru, nicméně i tak hodnotím kladně. Jiný pohled na vánoční klasiku je prima.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Za mě super historický film inspirovaný skutečností. Nenáročný, akční, vizuálně pěkný. Jasně, kdyby se film jmenoval Jan z Hradiště, vyšlo by to na stejno, stejně jako by se film mohl odehrávat prakticky kdekoli v Evropě. Ale až budu chtít koukat na něco věrohodného, kouknu na dokument.  Taky cením, že nikdo nevypadal jako Čingischán nebo podobná dementní mixka všeho, co kdy kdo v historii oblékl. Od dob Krále Artuše se záchodovou štětkou na šešuli a Keiry Knightley v plechové podprdě mám před každou aspoň trochu historickou podívanou krapet strach. Trochu obavu jsem měla z romantické linky, ale naštěstí byla spíš naznačená než nějaká ucintaná lovestory.  A jo, Žižka je tu až moc kladný hrdina. Ale to Wallace ve Statečném srdci též. A nedělám si iluze, že to bylo zlatíčko s podobou Gibsona za mlada.  Zkrátka kladně kladný hrdina se vždycky hodí. Vždycky.

plakát

Pálava - Rybka zabrala (2022) (epizoda) 

Ono se tam vůbec, ale vůbec nic neděje. Navrch postava Áji je tak vrcholně nesympatická, až to hezké není. Typický příklad "Nevím, co chci, ale chci to hned."

plakát

Haló, haló! - Salám ve skříni (1986) (epizoda) 

"Ano, ano... Natočte gramofon! A jestli se vám nelíbí tahle, ve skříni je náhradní." Skvělá hláška na konec!