Tomu filmu v podstatě NIC nechybí. Má všechno, co by každý správný epic historický film měl mít. Akorát mu očividně chybí spousta natočeného materiálu, takže konec je hrozně uspěchaný a mnohdy lehce nesmyslný. Director's Cut ovšem může být boží.
Vlastně dost jako jednička. Iron Man 2 má výborné momenty, ale tu nejvíc klišé komiksovou slupku, jakou lze v Hollywoodu nalézt. Na jedno podívání dobrá zábava, ale do Síně slávy ten film nikdy nevstoupí.
Vlastně nemůžu být zklamaný, protože jsem dostal NAPROSTO všechno, co jsem od toho filmu očekával. Při únicích na poslední chvíli jsem byl nervózní a ty letadla, lidi a auta tlačil silou vůle, aby to stihli. Velkolepost, hollywoodské emoce, všechno tam prostě bylo. Možná škoda, že těch klišé tam bylo až tak moc (ovšem zase, to k tomu patří a nečekal jsem nic jiného) a doufal jsem, že to bude místy i vtipnější (Emmerichu, Den nezávislosti byl stejnej, ale navíc i dost vtipnej!). Potěšilo pár momentů, kdy si 2012 dělala legraci sama ze sebe.
Když se nad tím zpětně zamyslíte, nemá to úplně logiku. Konec mě také docela mrzel. Ale jako výborně odsýpající thriller to sviští senzačně a Gerard Butler je boží.
Snaha udělat z This is It koncertní film je nesmyslná, když jsou k dispozici jen záběry ze zkoušek, kde Michael nezpíval naplno (což tam sám říká - šetří hlas). A těch nejzajímavějších částí, ze zákulisí a z toho, jak Michael pracoval, je tam dost málo. Škoda.
Začátek je jedním slovem příšerný, ale postupně se ty komediální situace docela rozjíždí a faktem je, že v druhé půlce je pár momentů, kdy jsem se jakože pousmál. Jednička je ovšem o úroveň lepší.
Nekompromisní, syrové, realistické, jak jen to může být. Také nečekané, gradující a při mnoha scénách jsem se přistihl, jak pevně držím pěsti... tak moc jsem to celé prožíval. Ten film vás dokáže díky tomu, jak reálně působí, vcucnout a nepustit. A ti digitální kreveťáci vypadají živěji než cokoliv z Avatara, zdá se...
Výborná první polovina s ucházejícím tempem, skvělými postavičkami a zajímavými segmenty (zejména pro někoho jako jsem já, kdo by si přál Woodstock zažít a poslouchá 60s a 70s hudbu) je poněkud rozmělněna v druhé polovině, ve které jsou tripové sekvence, tempo se ztrácí a vůbec film směřuje tak nějak do nikam. A i ty některé výborné postavy (tranvestita) v té druhé půlce vlastně už jen sedí, kouří a čumí.
Komu se líbila jednička, asi bude nadšený. Komu příliš ne, nic se nezměnilo. Akce je pořád zmatená, triky jsou velkolepé, ale všechno je díky tomu i pekelně nepřehledné. Michael Bay říkal, že dvojka bude temnější. Ani ne. Stejně jako v jedničce je tu pár výborných fórků, Shia je opět vynikající a Megan Fox sexy (když nemá kratičké džíny, má alespoň bílé kalhoty). Pro geeky přibyl blogger. Yeah! Transformers 2 je prostě pořád děsnej odvaz pro mládež, ale není to nijak zvlášť dobrý film. Na MTV Movie Awards to asi bude bodovat.
Mnohdy nelogické, dialogy sem tam až nechtěně legrační, konec fádní. Nebýt těch několika vynikajících akčních scén (pasáž v helikoptéře na "jeden záběr"), byl by ten film naprosto nezapamatovatelný. A je na tom bohužel i dost poznat, jak moc se předělával scénář a konec filmu. 50%
Ano, je to parazit, ale překvapivě ne tak strašný, jak by jeden očekával. Vlastně se to snaží seč může, aby to mělo stejnou atmosféru jako původní Donnie Darko. Nemá, ani zdaleka ne, ale jsou tam miniaturní momenty, u kterých mé fandovské srdce plesalo. Je jich hodně málo, ale jsou tam. Jinak je to skutečně příšerný parazit, který se dokonce ani nesnaží vymyslet něco nového. Vlastně kopíruje celého Donnieho Darka se vším všudy.
Rozhodně nejlepší, co Star Trek za celou svou historii přinesl (a tím myslím cokoliv ze seriálů i filmů). Brilantně vybraní herci, dechberoucí akční scény (film má tu úžasnou kinetiku, jakou během akce dokázal Abrams vytvořit třeba v Mission: Impossible III) a jediné, co mi přišlo maličko mimo, bylo to vysvětlení, proč je všechno tak, jak je (pro fandy starých Star Treků). Kdyby se vystříhala celá dějová linka se starým Spockem, je to na absolutno. Proč se trekkies omlouvat, když se začíná nanovo a od začátku? Zbytečné.
Je to mnohem lepší, než jsem očekával. Ačkoliv komiks je pořád něco víc, film má v sobě překvapivě hodně témat z něj, až jsem se divil. Dost mě ale zajímá názor lidí, kteří komiks nikdy neviděli...
Snaží se to být hluboké, ale vlastně je to dost povrchní a směšné. Ten film vlastně stojí za to jen kvůli tomu, že se už asi nikdy nestane vidět Rosario Dawson, jak znásilňuje kluka vibrátorem do řitě.
Je to lepší než Sex ve městě, ale jen o chlup. Téměř nesnesitelné vztahové tlachání, které zachraňují pouze dobré herecké výkony, z nichž je třeba vyzdvihnout zejména Jennifer Connelly (ostatně i její postava je v té směsi tupé plochosti ostatních nejzajímavější).
Robin Hood (2010)
Iron Man 2 (2010)
Kick-Ass (2010)
Tomu filmu prostě vůbec nic nechybí.
Cesta (2009)
Nejdepresivnější film všech dob. O to smutnější je, že lidstvo přesně takové je a přesně takové bude.
Špatnej polda (2009)
Nicolas Cage v Leaving Las Vegas módu? Beru!
Precious (2009)
Tomu říkám "šokující film".
Pátek třináctého (2009)
Místy až nechtěně vtipné.
Komici (2009)
Roztahané, nevtipné, nic neříkající. Nejhorší Judd Apatow.
Vánoční koleda (2009)
Rozhodně silné tři hvězdy. Začátek překvapil svou temnotou, konec skoro až dojímal. Ale opět... být to hrané...
3 sezóny v pekle (2009)
Vizuálně pravděpodobně nejhezčí český film vůbec. Obsahově ovšem utopený ve filozofických básničkách a snaze být revoltní, i když ani trošku není.
2012 (2009)
Ctihodný občan (2009)
Michael Jackson's This Is It (2009)
2Bobule (2009)
Anvil! The Story of Anvil (2008)
Ultimátní hudební dokument, kterému není rovno.
District 9 (2009)
Zažít Woodstock (2009)
Che Guevara (2008)
Zmatené, pomalé, utahané a unavující.
Transformers: Pomsta poražených (2009)
Terminator Salvation (2009)
S. Darko (2009)
Fanoušci (2008)
Pokud jste Star Wars geek, ten film pro vás skýtá řadu naprosto výborných momentů. Mnohem víc je jich ovšem velice trapných...
Star Trek (2009)
Strážci - Watchmen (2009)
Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)
Mít tenhle film mnohem lepšího režiséra, mohl mít našlápnuto na to stát se filmovou klasikou.
Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (2009)
Být na drogách, mohl to být senza trip.
Proměny (2009)
Zajímavý pokus o tak trošku jiný film. Režisér má rozhodně talent a je to vidět.
Descent (2007)
Kasandřin sen (2007)
Trochu moc upovídané, a ve snaze překvapit dokonce i předvídatelné.
Až tak moc tě nežere (2009)