Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemně komplikovaný scenáristický půdorys nakonec vyzní dosti mělce, postavy v poměrně nudných škatulkách triválně plní své funkce a předepsané povinnosti. Stopáž je trošku delší, než by se slušelo hlavně díky velkému množství dialogů, které si o genialitě mohou nechat jen zdát. Několik akčních scén je výborných, efekty rozzáří očka nejednoho fanatika do zbraní a výbuchů, nicméně je jich málo. Film se snaží zabrousit do psychologie hlavní postavy, ale nedaří se mu to, taktéž šarm a vtip Tonyho Starka nedoznal absolutně žádných vylepšení, ba naopak... Výsledek je povrchní, snad až lehce vyčpělý a snadno zapomenutelný. Druhý Iron Man smutně stojí ve stínu svého předchůdce. 5/10 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně zábavné jako jednička (ta si to zkazila nijakým závěrem - teda né že by tady byl bůhvíjaký). Hned po sympaticky nevážně nakopnutém úvodu jsem byla | TAKHLE | blízko tomu, abych si v kině zakřičela a zaplácala ručičkama - nepamatuju si, kdy naposledy jsem byla u nějakého blockbusteru tak rozjetá hned zkraje. Ale ono to bylo skvělý vlastně skoro celý, takhle nějak si asi představuji ideální popkorňák (snad až na nějaké ty logické kiksy, které se ale dají prominout taaak snadno) - akorát místo Skárlet mohli vybrat herečku, která na tu roli "bude mít", protože dívka s perlou vypadala při tom hraní si na drsňačku vážně směšně. ... Každopádně Jon Favreau je šikovnej kluk, hned bych se mrkla znovu! (Iron Man 3, poď k Barunce) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $312,433,331Tržby Celosvetovo $623,561,331Tržby za predaj Blu-ray v USA $70,849,131 //počet predaných kusov 3,070,063Tržby za predaj DVD v USA $126,676,133 //počet predaných kusov 5,774,807 ║ Až na ten Český dabing(zbytočne kaziaci film) som s pokračovaným maximálne spokojný, herecký ambasábel krásne využitý, režisér Jon Favreau opäť slušne zvláda kočírovať celý film a ešte k tomu dostane od ženskej na frak aby si to potom po Tysonovski vybil a ušne ukúsal na ochrankárovi. Dej slušne plynie, tak ako tomu bolo v prvej časti, možno by tam trošku viac akcie nezaškodilo ale zo to penzum hlášok a hlavne herci ako Sam Rockwell, Samuel L. Jackson a hlavne čerešnička na tejto comicsovej torte Scarlett Johansson to pekne rozbalia a vynahradia. (Najmenej výrazný ostal Don Cheadle) /videl v kine: 90%/ __Takto ma vyzerať pravý popcorňák!!!__ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kde je ta uzavřenost a spád jedničky? Kde je Starkovo silné osobní kouzlo? Dvojka je rozbředlý, roztěkaným a strašně nezáživným blábolením hvězdně obsazených postav, jejichž dialogy a vtípky mnohdy působí jako z pera pětiletého dítěte (přiznávám, že vina může být na straně dabingu, ale to bohužel jen těžko můj dojem změní, dokud neuvidím titulkovanou kopii). Favreauovi jsem v první díle jeho rutinérství odpouštěl, protože Downeyho charakter měl šťávu. Ve dvojce je většina krásného pryč, zbývá jen plkání, vyšeptalý humor a překvapivě Downey, který jakoby byl tak přesvědčený o vlastní neodolatelnosti, že úplně ignoruje prázdnost svých výroků. Na komiksáku, který mě během dvou hodin nenadzvedne ze sedadla ani jediným kulervoucím momentem, není něco v pořádku. Víc než jednu hvězdu dabované verzi dát nemůžu... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Favreau umí navodit takovou tu party atmosféru ve které se Tony Stark pohybuje. To mě totiž v Iron Manovi vždycky hrozně baví. Tony Stark co přiletí na expo a má hafo tancujících kundiček v pozadí, nebo nakalenej Tony Stark co scratchuje v obleku Iron Mana a rozstřeluje melouny. A že je film hodně o dialozích mi neva, protože se tak děje v podání velmi dobrých herců, kteří jsou ještě navíc velmi cool. Nové vedlejší postavy jsou taky super. Klidně bych ruskýmu Mickey Rourkeovi dal víc prostoru a Scarlett Johansson ještě nikdy nebyla tak sexy. Ale nejlepší jsou zase ty bitky. Mě se strašně líbí, že Iron Man je s protivníkama vždycky hned hotovej, jelikož je to logický, když má takovejhle arzenál. Fakt ten jeho oblek je jedna z nejlepších filmovejch rekvizit. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Během natáčení zemřel Mickeymu Rourkeovi (Ivan Vanko) pes Loki. Zármutek se tak snažil přetavit i do scén, zejména v úvodní části filmu, neboť ty se natáčely krátce po Lokiho skonu. (Kubaaa97)
  • Během předvádění zbraní Justin Hammer (Sam Rockwell) nazve M134 Minigun jako „Puff, the Magic Dragon“. Během války ve Vietnamu se tak nenazýval samotný americký kulomet, ale Douglas AC-47 Spooky, první ze série letounů palebné podpory vyvinutých letectvem Spojených států. Tyto letouny byly ovšem alespoň těmito kulomety vyzbrojeny. V prosinci stejného roku, v němž měl premiéru tento film, pak Elon Musk (který si ve filmu také zahrál) stejně označil kosmickou loď Dragon, jež měla první zkušební let 8. prosince 2010. (Kubaaa97)
  • Drony námořnictva Spojených států mají označení VX-23. To je ve skutečnosti zkušební letka námořnictva na letecké stanici Patuxent River. Provádí výzkum, testování a vyhodnocování taktických letounů s pevnými křídly a bezpilotních letounů. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama