Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Obsahy (6)

Last Exile: Ginjoku no Fam

Last Exile: Ginjoku no Fam (2011) (seriál)

Volné pokračování seriálu Last Exile z roku 2003. Vracíme se zpět na "Modrou hvězdu", tedy Zemi, která ale jen málo připomíná dnešní svět. Tisíce let po globální katastrofě jsou zemské póly převrácené, Egypt je pod sněhem a kdesi na břehu bývalého Středozemního moře žijí v kolonii nebeští piráti, kteří se živí tím, že zajímají vzducholodě okolních států a pak je rozprodávájí na součástky. Mezi ně patří i 15letá pilotka Fam a její stejně stará navigátorka Giselle. Zatímco v okolním světě se rozhořívá válka mezi rozpínavou federací Ades a nezávislým královstvím Turan, obě dívky sní hlavně o tom, že jednoho dne nastane mír a ony budou se budou moci zúčastnit Velkého závodu, jakéhosi symbolu přátelství mezi národy.
Stejně jako v původním seriálu i zde se divák dočká mnoha leteckých soubojů, vzdušných bitev, obřích vzducholodí s neobvyklým designem, politických intrik a odhalování dávných tajemství. Hned v prvním díle se překvapivě vrací na scénu Dio Eraclea a lze prozradit, že není jediným starým známým z první série, který se objeví.

Čaroděj ze země Oz

Čaroděj ze země Oz (1939)

V příběhu, který zná každé americké dítě je malá Dorotka spolu se svým pejskem přenesena tornádem z Kansasu do kouzelné země Oz. Aby se dostala zpět, musí se vypravit na dlouhou cestu do Smaragdového města, kde žije mocný čaroděj. Doprovázejí ji tři společníci: Strašák, Zbabělý Lev a Plechový Dřevorubec. Po cestě číhá mnoho nebezpečí a navíc si na Dorotku brousí zuby Zlá čarodějnice Západu. Známou scénu s hodnou čarodějnicí Glindou ("Are you a good witch, or a bad witch?") ze začátku filmu můžeme vidět na plátně kina Radio City Music Hall ve filmu SVĚT ZÍTŘKA.

Kumo no mukó, jakusoku no bašo

Kumo no mukó, jakusoku no bašo (2004)

V paralelním světě, kde bylo Japonsko v roce 1974 rozděleno na dva státy podléhající vlivu USA a Sovětského svazu se odehrává příběh o snech, lásce přátelství a samotě odloučení. Dva kamarádi, Hiroki a Takuya, si na severu Jižního Japonska staví tajně vlastní letadlo, aby přeletěli přes hranici na ostrov Hokkaidó, kde stojí záhadná nebetyčná věž, a odhalili její tajemství. Když se k nim připojí jejich spolužačka Sayuri, uzavřou přísahu, že k věži doletí za každou cenu. Po čase ale Sayuri bez rozloučení zmizí, cesty obou kamarádů se rozejdou a trvá dlouhé tři roky, než se začne jejich společný osud znovu naplňovat. Válka mezi oběma částmi Japonska je na spadnutí, výzkum paralelních vesmírů a změny reality, které způsobuje obří věž, ohrožují celý svět a sny, které se zdají spící Sayuri, hrají důležitější roli, než by kdokoli čekal.

Last Exile

Last Exile (2003) (seriál)

Dva světy, vyprahlý Anatorey a zasněžený Disith, spojuje jedna obloha, ale závoveň odděluje velebouře zvaná Grand Stream. Anatoreyci a Disithané spolu vedou věčnou válku pomocí obřích parních vzducholodí ve jménu cti a rytířství, pod dohledem všemocné, neutrální a technicky vyspělé organizace nazývané Gilda. V jedné z Anatoreyských provincií žije dvojice mladých leteckých kurýrů Claus Valca a jeho kamarádka Lavia Head. Jejich otcové zahynuli při pokusu proletět Grand Stream a jejich dvoumístné plavidlo je jediným dědictvím, které po nich zbylo. Claus a Lavia chtějí za každou cenu pokračovat v poslání svých otců, i když je toto rozhodnutí zavleče přímo doprostřed nesmyslné války.

Avatar: Legenda o Aangovi

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál)

Svět, kde se seriál odehrává, obývají nejen podivuhodná zvířata, ale samozřejmě i lidé rozdělení do čtyř národů podle čtyř živlů, které někteří vyvolení dokáží pomocí zvláštního bojového umění ovládat. Tak tu máme Vodní kmeny (Water Tribes), Království země (Earth Kingdom), Vzdušné nomády (Air Nomads) a konečně Národ ohně (Fire Nation). Právě ten vede již sto let ničivou válku proti třem ostatním národům a jeho konečné vítězství je na dosah. Jediný, kdo by mohl nastolit znovu mír, je Avatar - věčně se převtělující vládce všech čtyř živlů. Jenže jeho nynější inkarnace je jenom dvanáctiletý kluk Aang, poslední žijící Vzdušný nomád. Právě on má před sebou dlouhou cestu za poznámím tajemství všech živlů, aby se stal plnohodnotným Avatarem a znovu nastolil rovnováhu ve světě. Naštěstí má věrné společníky z Vodních kmenů - mladého válečníka Sokku a jeho sestru Kataru, která se učí umění svého národa ovládat vodu. Po jejich stopách ale jde ctižádostivý princ Národa ohně Zuko a po cestě číhají i jiná mnohá nebezpečí.

Lady Death

Lady Death (2004)

V animovaném zpracování komixu Lady Death se divák seznámí s původem démonické vládkyně pekel. Její příběh začíná ve středověkém Švédsku, kde vyrostla jako šlechtická dcerka jménem Hope. Poté, co vyjde najevo, že její otec je samotný Lucifer, rozhořčení vesničané se Hope chystají upálit na hranici. Hope ale podlehne svodům Luciferova služebníka Pagana a nechá se dobrovolně odnést do pekla, aby usedla po otcově boku. Kvůli své lásce ke studentu Niccolovi a své nevinné matce, jejichž duše Lucifer vězní, se ale proti svému otci vzbouří a rozhodne se jej stůj co stůj svrhnout z pekelného trůnu. Pod dohledem dávného Luciferova nepřítele Crematora se z Hope postupně stává nebezpečná a čarovnou mocí nadaná Lady Death.

Lady Death se poprvé představila světu jako vedlejší (a záporná) postava v komixu Evil Ernie nakladatelství Chaos! Comics a to čistě za tím účelem, aby bylo v sešitech něco, na co se hezky kouká, což při svých tělesných proporcích Lady Death snadno splňuje.

Reklama