Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (40)

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Slovy klasika: "Když si objednáš steak, nečekej salát.". V rámci kategorie (filmy, kde si dají obří roboti hrozně do držky) je to v podstatě dokonalé.

plakát

Hon (2012) 

Slaboduché charaktery. Většinu filmu jsem kroutil hlavou, jestli groteskní děj máme brát vážně. Přesunout děj do šestnáctého století a pak by to bylo uvěřitelné. Takhle je to výsměch logice.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Tolik logických děr, filmových klišé a vyložených hloupostí jsem už dlouho neviděl ve vážně se tvářícím filmu. To, co bych čekal od Lovců pokladů 3 se mi tu rozehrává před očima s Tomem Hanksem v hlavní roli. Smutné. 4 hvězdičky za formu mínus dvě za logiku plus půl hvězdy za to, že vyhodili kadeřníka Šifry. 45%

plakát

Mise (2004) (TV film) odpad!

Skvělá komedie v hlavní roli s panem hercem Richardem Griecem, který (opět) dokazuje, že hrát se dá i bez mimických svalů v obličeji. A jak, panečku! Dejte mu do ruky plastovou flintu z hračkárny s modře svítícím koncem a uvidíte, co jste ještě neviděli. Richard se zatváří jako vždycky a vypálí z flinty prskavku. Ta nebezpečnost z něj přímo sálá. Z děje si pamatuju jenom to, že jde o Hádův kámen, který je brána do pekla. To je prostě Oscarový materiál, který musí stačit každému filmovému labužníkovi. I zbytek technického provedení filmu je na výbornou (Janusz Kaminski po shlédnutí Phantom Force údajně oznámil konec své kameramanské kariéry). Celkově musím jít jednoznačně na plný počet hvězdiček, protože tak dobrou komedii jsem už dlouho neviděl. Keep up the worst work guys!

plakát

Star Trek (2009) 

V současné době, kdy platí, co je temné, to je dobré, jsem od Star Treku čekal hutný restart - drama jako řemen s tíživou atmosférou. V kině jsem ale dostal něco úplně jiného. Pravý letní blockbuster plný výborné akce a skvělých hlášek. Na jedničku se povedl casting, který přesně sedne ke zvolenému přístupu k vyprávění. Chemie mezi Spockem a Kirkem je přímo hmatatelná. Je to velice příjemná (a až nečekaně vtipná) podívaná u které jsem se nenudil ani minutu a už teď se těším na další projekci. 85% P.S.: Připojuju se k enklávě lidí, pro které je výběr Beastie Boys naprosto boží:) P.P.S.: Abrams je borec, já to dycky říkal;)

plakát

Gran Torino (2008) 

Dokonalá režie a dokonalé herectví jdou ruku v ruce v této one man show. Eastwood nás vede od smíchu skrz šablonovitý děj až k slzám při závěrečných titulkách. Na tomhle filmu nenajdu byť náznak chyby. Bravo.