Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Je mnoho filmů, ale jen jeden Pulp Fiction. Naprosto originální zpracování tématu z gangsterského prostředí včetně geniálních dialogů. Jde o černý humor, takže slabší povahy a puritáni se musí trochu obrnit. Ale jinak je vše dokonalé - herecké výkony, režie, hudba, ...

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Osobně beru tento film jako nejlepší komedii všech dob. Genialita dvojice Smoljak-Svěrák se zde projevuje ve všech směrech a je až neuvěřitelné, jak lze dělat humor promyšleně. A když se scénáře zhostí skvělý režisér a hlavně špičkoví herci, je to bomba.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tarantino nezklamal a jak scénář, tak režie jsou dokonalé. Zcela mimořádný je ale také zvuk. Vrzající esesácký kožený kabát - máte pocit, že u toho sedíte. A herecké výkony - to je koncert. Jo, a také skvělá muzika. Doufám, že někomu neprozradím něco dopředu, ale způsob, jakým se vypořádal s jedním fašistickým vůdcem - to si dovolí jen Tarantino.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Skvěle zpracovaný příběh, jehož hlavní hrdina je tělesně postižený. Autoři přesně dodrželi hranici, kdy si z tématu mohou tropit legraci a přitom zůstat galantní. Ve filmu vystupují poměrně neznámí herci, ale rozhodně docílili maximální kvality.