Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Telenovela

Oblíbené filmy (10)

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Skrz naskrz nasáklý fantazií. Plácačkou na mouchy šlehnutá prasata přes čumáky nemají chybu. Průchod mezi živými ploty plnými květů nemá chybu. Yubabina velká hlava nemá chybu. Její sestra proměněná v papírového panáčka přilepeného na rameno Sen(Čihiro) nemá chybu. Vodní lázně nemají chybu. Smrdutý host plížící se potemnělou ulicí nemá chybu. Pan kotelník a jeho saze nemají chybu. Tlustý bůh ředkve ve výtahu nemá chybu. Tenké nožky Sen nemají chybu. Jízda vlakem okolo přejezdu a zvuk bimbání nemá chybu. Zvolání Sen na její rodiče "Just don't get any fatter or they'll eat you!!!" nemá chybu!! Tento animák, povídám vám, nemá chybu.... :-)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Teno film prolíná mezi žánrem drama, jemnou akcí, vtipem a jeho poselství o partách mladých lidí které se neštítí jít tak daleko aby někoho zmlátili nebo zabili pro nic, a o mladém klukovi který se jim vzepře, je poselstvím naprosto současným. Clint Eastwood v roli starého zásadovitého ale ostrého (vulgárního) muže pomáhá dobré rodině Mongů (asiatů) s adaptací jejich dospívajícího syna Thaa v menším americkém městě a nebojí se v kritické situaci, kdy rodina čelí útoku gangu Thaaových vrstevníků položit život, aby uchránil Thaa před nějakou neprozřetelností, kterou by ve vypjaté chvíli jistě udělal. ***** Pro mne film pojednává o nedostatku inteligence a charakteru, kterou trpí gangy mladých lidí a o obtížích jaké překlenuje stejně starý člověk, který chce žít jiným životem než oni. Nemusí jít zrovna o vražedné gangy, aby byl pokles inteligence znatelný. Krása chodí po lidech, ne pro tlupách mládeži. Thao a jeho sestra představují ve filmu povahově pěkné typy lidí - snad si přát jen kéž by takových bylo víc a někdo jim podal ruku když to potřebují. ***** O co je tent film lepší než Tarantinovo Auto Zabiják? Mám pocit že Quentin ani ve výběru témat filmů, ani ve zpracování nesáhá Clintovi ani po kotníky. Dva filmy s Autem v názvu a naprosto jiná kvalitativní úroveň. :). Zkrátka, Clint umí natočit film pro dospělé diváky, zatímco Quentin se snaží šokovat různými neotřelými postupy.. Už to že Quentin neumí natočit melodrama o něm něco vypovídá. Díky Bohu za Clinta.

SpongeBob v kalhotách: Film

SpongeBob v kalhotách: Film (2004)

Souhlasím, životní role pro Mitche Buchannona!!! Spolu s arašídem Goofy Gooberem podávají výkon hodný nominace na Zlatou palmu za nejlepší můžský herecký výkon ve vedlejší roli. 4 hvězdičky.

Truman Show

Truman Show (1998)

Předvoj skutečných událostí. Ne silou, ale kulturou si USA dobijí celý svět. A my se budeme dívat.

O mé matce

O mé matce (2011)

Vynikající! O mé matce je civilní snímek zachycující proměnu spisovatelovy maminky, od okamžiku kdy je plně při smyslech a stmeluje rodinu až do okamžiku kdy nepoznává ani svého syna, hraje si jako malé dítě a zlobí. Panu režiséru Haradovi ještě jednou děkuji (stihl jsem to i na evropské premiéře :). Také mám babičku..