Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (930)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejvýše vyzdvihnout si bezesporu zaslouží atmosférická hudba, která je nyní v mých očích s tímto filmem tak úzce spjata. Příběh několika zručných podvodníčků mi vážně sedl, navíc když jsem nedávno dočetl podobnou knihu od Scotta Lynche, jejíž děj byl ale situován do fantasy města ne nepodobného Benátkám. Paul Newman budou spolu s Robertem Redfordem navždy patřit mezi nejvýraznější a nejzapamatováníhodnější hollywoodské ikony, a tento film je zářivým příkladem toho, proč tomu tak je. Charisma obou zmíněných sálá už jen z průvodního plakátu ke snímku! Zase tolik se mi výtvor George Roye Hilla ale nelíbil - a nějaké mušky bych také dokázal najít - abych mu udělil maximální rank. Především mne překvapilo, že snímek hodně stojí na výborných hercích na úkor napínavých momentů. Jsou zde spíše scény, ve kterých jsem byl svědkem promyšleného plánu a sledování jeho realizace, a ani to nezabránilo občasnému pocitu, že režisér mohl sem tam popohnat kameru a něco málo vynechat. Za sebe musím Podraz ohodnotit jako excelentní divadlo sympatických zlodějíčků a jejich ďábelského plánu, od kterého jsem čekal malinko větší šmrnc. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Podraz je kult ve svém žánru a velká klasika 70. let s hereckými esy nejen v hlavních rolích v předních řadách Newman - Redford - Shaw, ale i vedlejších rolích, kde vše fungovalo na jedničku, a nechyběla sebemenší chybička propracovaná do detailu, kdy herci nenechali Hillemu žhavou klapku! Výborný scénář, vybroušený střih a Hillova skvělá režie! V krásném tempu mi v žilách koloval hudební doprovod pana Hamlischa. Někdy jsem čekal, že se Lonnegan podívá nahoru do okna..uff ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Áno, The sting právom patrí do top 100 a právom tróni na jej vrchných priečkach. Je to klasika, aká tu bola, je a v budúcnosti ju ťažko niekto prekoná, pretože kombinácia Newman - Redford je famózna a neokúkateľná. Tí dvaja parchantíci si Vás tak získajú, že na chvíľu zatúžite byť súčasťou ich rafinovaných dobrodružstiev. Navyše podmanivá hudba je rovnako jedinečnou kultovou záležitosťou. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vecer som si povedala, ze by som si pozrela nejky starsi, kulervouci film. Otvorila som Popcorna, pozrela co mam v ponuke a narazila som na tuto lahodku. Ale ho pekne ojebabrali, vsak? :D Charizmaticki herci, vyborna atmosfera a viac ako dve hodinky ubehli, ani sa clovek nenazdal. Skoda, ze sa chlapi ako Paul a Robert uz dnes nerodia. Ak nahodou ano, ozvite sa mi prosim, dakujem :D (Videne 22.08.2010) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

A - atmosféra, B - bravurně natočené, C - cejchováno bezchybnou hereckou spoluprácí Newmana s Redfordem, comeback těchto dvou do společného snímku, D - dabing není originál!, Ď - děj - perfektní, E - excelující herci, F - film s velkým F, G - Gondorff, H - Hooker, Ch - charisma hlavního dua, I - ideální interiéry, J - jednoduchost, vše má svůj prostor, čas, žádná překombinovanost, K - kapitoly (film jakoby rozkapitolován, podobně jako u Tarantina), L - Lonnegan, M - majstrštyk režiséra, herců a ostatních tvůrců, N - Newman, O - Oscar (7), P - poker, Q - quantum pohody X napětí, R - retro, Ř - říhnutí Gondorffa při pokeru ve vlaku, S - Scott Joplin (1867-1917) - ragtime The Entertainer, Š - šmrnc, herecká dvojice N & R dávají snímku nezapomenutelný šmrnc, T - triky, The Sting, The Entertainer - ragtime S. Joplina instrumentován do orchestrální podoby Marvinem Hamlischem, U - unikát ve svém žánru, V - vlaková scéna je jednoduše okouzlující, W - 0, X - 0, Y - 0, Z - zábava! Závěr - fenomenální! Zajímavost: Henry Gondorff, Paul Newman, se ve filmu objeví až v čase (přibližně) 25:30. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Obaja hlavní protagonisti dostali za svoj výkon 500,000 amerických dolárov, čo bola podstatná časť pôvodného rozpočtu vo výške 5,5 miliónov. (classic)
  • Film je založen na skutečném příběhu dvou bratří podvodníků Charleyho a Freda Gondorfa. (Kulmon)
  • Robert Shaw (Doyle Lonnegan) si zlomil kotník, a proto jeho postava kulhala. (Kulmon)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama