Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 047)

plakát

Abrakadabra (2017) 

Nemohla se rozhodnout mezi dvěma muži (nebo taky dvěma zly v jednom těle). Tak si šla hledat třetího, tentokrát už jistě pana Dokonalého (měla jsem to štěstí takového najít). Hlavní hrdince Carmen jsem od začátku fandila a držela palce. Komedie Abrakadabra mi přijde pro ženy vyloženě užívací, zato chlapům může připadat spíš nasírací. Záleží na úhlu pohledu a pohlaví. Je to film který mi sedl a moc jsem si ten ponor do ženské duše užila.

plakát

Adamova jablka (2005) 

"Největší odvahou je podívat se pravdě do očí." Adamova jablka jsou zkouškou hlavně pro diváka. Anders Thomas Jensen se tedy umí lidem zavrtat do hlavy. Pacholek jeden nadanej, dánskej. A už mi došla slova, i jablka s červy.

plakát

Adaptace (2002) 

Bravo Nicolasi! Charlie, ten je prostě svůj. Donald hodí na papír další vydařenej horor. Meryl Streep si ještě naposledy šňupne. Chris Cooper odloží na moment vášeň k orchidejím a zaskočí si k zubaři. :) Tak, to by jsme měli...a můžem vyrazit do fitka začít shazovat ten velkej zadek.

plakát

Aenigma (1987) 

Právě dopadla poslední kapka do poháru trpělivosti dívky Kathy, věčně odstrkované a posmívané, která se ocitá na prahu smrti. V tuto chvíli z její mysli vytryskne gejzír nahromaděné nenávisti ke všem kteří jí kdy ublížili. A prostřednictvím nové studentky Evy započne své kruté a smrtící dílo odplaty.

plakát

Ahí va el diablo (2012) 

Jiný kraj, jiný mrav a jiný způsob rozmnožování nových adeptů na posednutí.. nic víc.. nic míň. A když to takto přijmu (méně realistickým pohledem, to uznávám), tak má Ahí va el diablo hutnou atmosféru horké Tijuany a některé scény umí být sakra žhavé. Pro letní dny to pravé.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

„Nevzdávej to“…a tak to nevzdávám. Každý by měl dostat šanci. Takové FBI např. Muldera a Scullyovou už odepsalo(aby je poté vzali na milost, kdo jim na to..). Nebudu jako oni. -:) Možná to není ta nejideálnější tečka za X Files, ale když Ti nahoře vše pečlivě zaznamenávají, tak nemůžu být nikdy dost obezřetná.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

„Proč je havran jako psací stůl?“ Tim Burton je stále tím rozpustilým klukem i když mu(nám též) čas neúprosně odkrajuje. Tak proč si nedopřát trochu toho rozmaru, když to štědří producenti i digitální technologie umožňují. Alenka v říši divů je zábavná, hravá, pestrobarevná, potřeštěná, prostě ta „nejúžasnoucnější.“ Mrňousové jí budou zbožňovat a velcí budou vzteky zarývat nehty do sedadel, aby tuto „kýčovitost“ přetrpěli. I když možná… :))

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Alita – stroj s lidskou duší. A všechny tyto hrdinky – daly by se také nazvat.. „Amazonky současnosti“ .. musí ženy (a pochopitelně hlavně muži) obdivovat. I mně učarovaly! Vzhlížím k nim, toužím se jim, alespoň nepatrně přiblížit, obdivuji jejich statečnost, vytrvalost, zaujetí, nezdolnost... všechny vlastnosti, které nemám a nemůžu mít. I když..? Co ty „obyčejné“ ženy, které nejsou obdařeny ničím výjimečným a přesto zvládají každodenní život i nepřízeň osudu s velkým odhodláním a neuvěřitelnou vnitřní silou. A to jen proto... že mají něco, co „Hrdinky z pláten a obrazovek“ většinou nemají. Jeden vzácný dar – „rodinu.“ … Tento komentář věnuji: mé mamince (tam nahoru), Kverk (mé spřízněné duši v mnohém) a všem Ženám… které bojují.

plakát

Amadeus (1984) 

Slovy Edwarda Lewise: "První reakce na operu bývají velmi výrazné. Buď si ji zamiluješ, nebo naopak. Miluješ ji pak po celý život. A když ne, budeš třeba jen poslouchat, ale s tvojí duší nesplyne." S mojí splynula. Napořád.