Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná duchařská báchorka vezoucí se na doznívající sedmdesátkové vlně satanistických filmů (Exorcist, Omen, Sentinel) a zároveň příspěvek tehdejší linii filmů o strašidelných domech (Legend of Hell House, Burnt Offerings). Podíval jsem se na to primárně kvůli Margot Kidder, která je tu k nakousnutí (Brolin je zase dobře macho), ale kromě ní a sedmdesátkového feelingu nevím, co pochválit. Rozhodně bych vystříhal všechny scény s kněžoury. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ač Amityville působí jak slepenec vytříhaných scén z Rosemary, Vymítače a Omen, má kouzlo a v první třetině i potřebné koule. Rosenberg si nastavil laťku vysoko a na konci div si ji neshodil. Možná i jo. Škoda roztahaného prostředku, který mu rozmělnil atmosféru a prostřihání o nějakých 20 minut by tady pomohlo. Brolin na to má a strach z něj jde, dokonce se popasoval s podobnou rolí lépe jak Nicholson o rok později v Osvícení, a Kidder (Reevova Lois Lian) byla sexy... Sice už všechno někde bylo, ale charisma tohle béčko má a i když vypadá vedle zmiňovaných jako TV příbuzný, na občasné velké působivosti mu to neubírá. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Oscara za hlavní roli získává ... strašidelný a podivný barák. Ne, teď vážně. Barák tady sice hraje hlavní roli, ale důležité je to, co se odehrává uvnitř. Někdy vás totiž nadšení z nového domu může bleskurychle opustit. Zvlášť, když váš vysněný domeček má velmi pohnutou minulost a je úplně jedno, jestli je to pravda nebo ne. Úvodní melodie, kde si prozpěvuje malá holčička je docela děsivá, i když je plná dětské nevinnosti. Vzbuzuje hrůzu z toho, co se postupně odehraje. Tak nevím, podařilo se někdy potvrdit pravdivost případu rodiny Lutzových? Každopádně, je ten děsuplný barák velkou hororovou ikonou. Stačí vyslovit jméno filmu, všem se vybaví barák a pak až hrůzné věci, které se v něm odehrály. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

James Brolin je sice fotr Joshe, ale tady vypadá spíš jako starej Christiana Balea. To jen tak na okraj. Horor jako takovej je dobrej v první půlce, kdy se zajímavě stupňuje napětí, pak se to začíná nepříjemně srát. V tý době to ale musela bejt bomba a je neuvěřitelný, kolik současnejch režisérů pořád kopíruje několik desetiletí starý postupy (viz třeba aktuální horor Jamese Wana V zajetí démonů). 60 - 70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekala, že to bude od remaku naprosto odlišné. Původní díl jsem si ale užila mnohem víc. Atmosféra se dala krájet a děj si díky svému stupňování po celou dobu udržel moji naprostou pozornost. Kvůli své stopáži možná film občas působil roztahaně, ale já byla docela spokojená. I přesto, že se v podstatě neobjevovalo tradiční strašení. Člověk si po projekci uvědomí, že vlastně za celý film nic nespatřil a přesto ho to děsilo. Osobně mě snad nejvíc děsil ten chorálový soundtrack. Brrr. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se udály rodině Lutzových, která koupila dům na 112 Ocean Avenue v Amityville. Rodina Lutzových strávila v domě 28 dní, od 18. prosince 1975 do 14. ledna 1976. Kathy a George Lutz se rozvedli, Kathy zemřela na plicní emfyzém v roce 2004 a George o dva roky později na srdeční chorobu v Nevadě. (Karush)
  • V jedné z posledních scén se George (James Brolin) propadne schody a posléze je zcela pokryt hustou černou kapalinou. Když ale v dalším záběru přichází k autu, je zcela čistý. (noelcoward73)
  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama