Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (5)

Matrix Resurrections

Matrix Resurrections (2021)

Jedná se o první film ze série Matrix, na kterém se nepodíleli oba Wachowští sourozenci, a to jak na scénáři, tak na režii.

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já (2014)

V poslední scéně filmu čte Lydie (Kristen Stewart) své matce (Julianne Moore) dramatický text. Jde o hru Tonyho Kushnera  "Andělé v Americe", kterou rozvrhl do dvou dílů nazvaných "Milénium se blíží" (1991) a "Perestrojka" (1992). Bývá označována za nejdůležitější americkou hru konce 20. století a v roce 2003 podle ní režisér Mike Nichols natočil televizní minisérii Andělé v Americe (od r. 2003).

Slings and Arrows

Slings and Arrows (2003) (seriál)

Originální název Slings and Arrows je odkazem na "Hamleta", jedno z nejznámějších dramat Williama Shakespeara. Ten toto slovní spojení použil v této konkrétní větě: "We all have to suffer the slings and arrows, so there's no point getting depressed when things go wrong." Ta by se dala doslovně přeložit zhruba takto: "Všichni musíme trpět rány a šípy, a tak není žádný důvod k depresím, když se něco pokazí."

Elektra

Elektra (1981)

Film byl natočen podle stejnojmenné opery Richarda Strausse z roku 1909, autorem libreta byl spisovatel a básník Hugo von Hofmannstahl.

The Bronx Bull

The Bronx Bull (2016)

Pokračování filmu Zuříčí býk (1980), které vzniklo bez účasti Roberta De Nira i Martina Scorseseho, během produkce rozzuřilo studio MGM, které chtělo filmování zastavit soudní cestou. Potvrdilo se, že Jake La Motta skutečně v roce 1976 prodal práva na zfilmování svého životního příběhu pouze studiu MGM a nikomu jinému, studiu MGM nakonec ale stačila pouhá změna názvu. Film tedy nebyl distribuován pod názvem Dabing Bull II, ale The Bronx Bull. Produkce navíc musela slíbit, že snímek nebude mít ani v nejmenším nic společného se Scorseseho klasikou z roku 1980.

Reklama