Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Něžné vlny (2013) 

Tak nechápu to negativní hodnocení tady. Je to komedie. Smáli jste se? Vsadím se, že jo. Tím pádem to splnilo svůj účel, tak proč ty opuštěné jednohvězdy? Pro mě tu byla spousta neblbých humorných náznaků a narážek vybízejících k nezadržitelnému řehotu z mé strany. Např. "Jak jsem říkal, Rusové nám přinesli leda velké houby." nebo transparent s nápisem "Pryč s násilím" a přitom ho jeho otec pod ním pohlavkuje... to bych si úplně tuhle scénu dokázala představit jako nějakou dobovou momentku, samozřejmě černobílou - to by byla moc krásná fotografie (Pozn. Nikdy neříkejte fotka! Jinak se na Vás vyučující fotografie bude dívat jak na totální idioty :D) Je pravda, že časově jim ten snímek sem tam neseděl, teda aspoň nevím, co tam měly dělat ty tanky, protože 69 rok to být nemohl vzhledem ke stáří toho ogara v 89 a nevím o tom, že by tu tanky jezdily okružní jízdy jen tak přes náměstí, protože se nudily někdy v 76 bo tak, aby to odpovídalo věku hlavního představitele, který přece nedorazí na rande s holýma rukama ;) Jasných 5* a určitě si to někdy pustím znova.

plakát

Opravdově, šíleně, hluboce (1990) 

První půl hodina byla neskutečná nuda a její pláč nebo spíš vzlykot připomínající dušení mě sral... pak jsem viděla a bohužel i slyšela "zázrak" jménem nejfalešnější zpěv, co kdy mé uši mohly zachytit. Potom se to teda konečně rozjelo, ale ani tak mě to zrovna dvakrát nechytlo. Rickman byl teda skvělý - ten je fantastický ve všem, i když tady furt pčikal jak kdyby měl zbořit celý barák a nastěhoval si ke své přítelkyni pár mrtvých kámošů bezdomovců, kteří prostě neví, kdy odejít... no kdo by ho nebral, že? 2-3*

plakát

William a Kate (2011) (TV film) 

Kamarádka mi řekla, že se na to musím podívat, že sama větší blbost ještě neviděla. A měla téměř pravdu. Teda viděla jsem už větší blbosti, ale tohle jim slušně konkurovalo. Herecké výkony se snad ani komentovat nedají, nehledě na to, že princ William tam byl z přítomných pánů ten nejmíň pohledný. Kate ale byla fakt hezká. Je mi jasné, že tenhle snímek se natočil kvůli tehdejším událostem, kdy celé to divadlo kolem této dvojice zachvátilo ve všech médiích celičký svět. Nebudu lhát, i mě to zajímalo, ovšem čajový servis s hlavami vévodkyně a prince bych si fakt nekoupila. Naprostou chybou filmu je i to, že příběh se odehrává v rozmezí let 2001-2010 a zajímavé je, že móda oblečení byla pořád stejná, co? Nehledě na to, že ty šaty, ve kterých Kate Williama "uchvátila" nebyly ani z poloviny tak hezké, jako ty ve filmu. Posuďte sami - originál a film. No a tu naprosto kýčovitou scénu žádosti o ruku na konci radši nekomentovat. Ale na odpad to zase není vážení. P. S. Viděno v originále, což asi taky dělá svoje, protože jsem měla i tu "čest" poslechnout si kousek dabingu a to byla ještě větší katastrofa, nehledě na to, že za těch 10 minut tam oproti originálu byly i jinak překládané věty, které potom nedávaly ten stejný smysl.

plakát

Ledová archa (2013) 

SPOILERY. Kdyby na konci skutečně všichni zemřeli a pak by byl záběr na ledního medvěda... dala bych tomu možná i 5*, protože by to byla neskutečná ironie. Takhle se to ale proměnilo na protahovanou se dvěma posledními lidmi, kdy při velkém štěstí ten klučina zemře za 70 let.. ooo super.. lidstvo žilo dalších 70 let a pak bylo vyhubeno.... na stáří.... Pokud to vezmu ale z té druhé strany, tak to byla moc fajn podívaná - s parádním nápadem, ten vlak byl bombózní - na ušpiněné a smradlavé herce typu Evans, J. Bell, O. Specter nebo J. Hurta či na vyndávací zuby Tildy, při nejlepším na pražské zfetované komparzisty frenolem bo jak se to vybuchující bombové svinstvo jmenovalo. V závěru teda 3-4*, holt neměli zjemnit ten konec tolik.

plakát

Krysy z temnot (1974) 

"My víme všechno, proto jsme policie." Zalít Seinu betonem, aby mohla vzniknout dálnice? No wau, to by museli mít hodně flegmatické památkáře, aby to prošlo:D Co památkáře, nýbrž i geology, milovníky přírody, vodovody a všechny. Těsně u věží Notre Dame postavit věže z betonu a oceli - gotický chrám a 20. st. se setkají. No tak z pohledu snad budoucího historika umění si to asi ani nechci představit :) Tento starší francouzský komediální bonbonek - nebo spíše mám říct dopravní značka pozor zákaz vjezdu osobám bez smyslu pro humor? - mě pohladila po bránici a opět zas a znovu mi dokázala, že francouzské staré komedie, hodí ty dnešní do škarpy či nějaké té ďoury v ementálové Paříži. Byla tu především spousta detailů a božích nápadů, které uchvátily oko mé jako výjezd do hlídací budky stráže nebo otevření dveří auta, jež je namalovano na plotě. Vytvoření komunity, spíše to nazývejme správným slovem a tím je sekta, pod zemí a krást pórek ze stropu (kdy vlastně ani ty kořínky nejsou v zemi, takže moc nechápu, jak mohl vyrůst, asi kouzlo jeptišek) z klášterní zahrady, to je přece sen všech krys, ne? P. S. Málem bych zapomněla na milé překvapení v podobě 26letého Gérarda Depardieu :)

plakát

Life of a King (2013) 

Hezký jímavý snímek o tom, jak je to v dnešním světě těžké, ale i přesto se některým po spoustě nesnází podaří to nejhorší překonat a někdy... někdy se poštěstí i víc, ačkoliv se řídíte pravidly /prý je hrozně důležitá hrát život podle pravidel.. říkali teda, mě se to nezdá/. Šachy jsem vždycky chtěla umět hrát, ale na to nemám asi dost trpělivosti a neuvažuju dostatečně logicky a nedokážu promýšlet a předvídat tahy. Proto jsem zůstala nejdál u Dámy a stejně mám furt nejradši hry s kartami nebo Mikádo /takové ty tyčinky, co zvedáte aniž byste pohli s jinou, nikoliv účes/. Jediné, co mi celou dobu vadilo by to, proč Peanut přeložili jako Sluníčko... já nevím, ale Buráček by znělo stejně debilně mile a bylo by to aspoň adekvátní.

plakát

(Ne)zadaní (2013) 

Nevěděli jste, jak se chčije, když si vezmete viagru a on ne a ne jít dolů? Přece se položíte horizontálně nad záchodovou místu a nezapomeňte.. zde přecituji: "your dick must touching the water." Je to vlastně fajná a především zábavná komedie, která však vypráví o nestarších příbězích vůbec.. třeba jakože se dají dohromady kamarád s kamarádkou? 80% amerických komedií. To že si kamarádi navzájem něco slíbí, pak jediný, kdo to vlastně dodržel, je ten od nějž by to člověk nečekal? 70% amerických komedií. To, že borec se nechce vázat, ale nakonec se do dané slečny zamiluje? 99% amerických komedií. A takhle v tom klišé můžu pokračovat, ale pravdou je, že mě to bavilo a herecké obsazení bylo příjemné - teda až na tu Poots, která mi prostě moc nesedla a měla strašné vlasy. "I was gonna make you wait like 40 days or something. - I was gonna make you wait too. Than I realized I'M a dude."

plakát

Ulička hanby (2014) 

Trapas nad trapas... natočit film o "walk of shame", který ve skutečnosti ani nebyl o ostudném ránu po určité události, ale pouze o získání zpět svého odtaženého auta je samo o sobě debilní nápad. Jeho zpracování naštěstí za debilním nápadem nezaostávalo a bylo stejně stupidní, jak by člověk čekal. Moje nejzajímavější zkušenost s opileckým ránem je mnohem zábavnější než Meghanina.. haha eat that Steven Brill. Tohle prostě ani skvělí herci zachránit nemohli. "He is lying to us. There's no subway in Los Angelos. - Yes, there is. - Where? How come I've never seen it? - It's under ground?!"

plakát

Dom Hemingway (2013) 

Hmm... dobré no. Jude Law a Richard Grant za 1* a jinak to celé stojí za ***** aka snímek se dá popsat vlastními slovy Doma: "fuck fuck fuckin' fuck". Ne nekecám, každé druhé, někdy i tři slova po sobě byla tato. Opravdu po určité době už se stávají ona slovíčka otravnými, nehledě na to, že nikdy nezačala být vtipná. Jediné chvíle, kdy se vykouzlil malý úsměv na mé tváři, byly asi čtyři slovní přestřelky, kdy se slovíčkařilo... the end.

plakát

Gaeineui chwihyang (2010) (seriál) 

4-5*.... ještě se musím rozmyslet a komentář napíšu až potom (mám připravených pár hlášek, dobrých gagů a tak vůbec, jak je mým zvykem), ovšem teď jsem se na to dodívala a tak jsem plná pocitů z tohoto zázraku, na nějž jsem narazila naprostou náhodou přes uživatelku .maggie. - čímž jí děkuju, ale zkoukla ho během 4 dnů (nutno podotknou, že ač je to jen 16 dílů, každý díl má hodinu) a to o něčem svědčí :) Avšak už teď můžu říct, že asi nikdy znova nechci slyšet ten song "Like a fool" aka jak to znělo mě "babochoróoooo" a jak se to prý fakt píše "babocheoleom".... pokaždé, když to zaznělo, jsem měla chuť někomu vyliskat a pak jsem si ho dokonce už začala i zpívat... trochu případ této situace. 12. 2. 2015: Aneb přišel čas na slíbené doplnění a předem varuji, že to bude slet a sleds všecho možného a nehledejte v tom moc logiky;) 1. Gustav Klimt v jihokorejské galerii? 2. Kupování vložek může být opravdu stresující záležitost. Zvláště když jste kluk, na gaye si jen hrajete a ještě na vás čumí tři ááááááhňající puberťačky. 3. Vážně si googlil úlevu od menstruačních křečí? 4. Víte na co si člověk v korejských dramách musí zvyknout? Že všichni protagonisté jsou propojeni. Postupně se to začne odhalovat a odhalovat až je z toho zacuckané klubku a nikdo ho už nerozmotá. 5. Styl oblékání hlavních protagonistů? Jeon Jin Ho by člověk toho gaye fakt věřil, protože se oblékal hrozně dobře... ale asi jako každý jiný hlavní protagonista metrosexuál. Za to Park Kae In byla jak strašák do zelí. Nechápala jsem, co to má s těma širokýma mikinama, kdy si dá kapuci na hlavu, uši vystrčí ven a nasadí brýle, aby to všecko drželo na svém místě. 6. V průběhu sledování se přistihnete, že vám už vadí, že nevíte, co znamená oppa atd. a začnete googlit. Google na vás vyprskne přehršel oslovení, výrazů atd., které se liší v malých detailech a jste tam, kde jste byli na začátku. Ztraceni v překladu. 7. V podstatě už od 9. dílu se mohli dát dokopy, ale ne... museli naplnit kvótu a proto se neustále museli hádat o maličkostech, sebezapírat se, pak poslat toho druhého někam, pak se omluvit a pak zase celé znova. 8. Muzikál, co byl v 10. dílu - něco tak strašného jako kulisu jsem ještě nezažila... Nedivím se, že ten ředitel lístky rozdával a postupně se všichni zvedli a odešli si řešit své vztahy a poprvé se líbnout. 9. Konečně přišel 11. díl - první díl, kde se Jeon Jin Ho usmíval a ten úsměv mi hrozně připomínal úsměv Nicholase Brauna. 10. a poslední - Jihokorejci jsou Mistři v zírání.