Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž prožívá pod vedením megalomanského ministra veřejných prací stavební revoluci, plánuje vybetonovat Seinu, z obou stran chrámu Notre dame plánuje vystavět dva vysoké, železobetonové věžáky. Zároveň se ve městě začínají ztrácet lidé, což vyvrcholí ztrátou třiceti lidí ze zájezdu, kteří byli na prohlídce katakomb. Když se jednou v noci nevrátí domů dcera knihkupce Rondina (Michel Serrault), rozhodne se jít na policii, kde ho však vlažný a neochotný policejní komisař (Michel Galabru) odbude. Rozhodne se ji najít na vlastní pěst a začne právě tam, kde se ztratilo tolik lidí – v podzemí Paříže. Tam objevuje nejen svou dceru, ale především svérázné společenství lidí, pod vedením žoviálního Philippa Noireta, kterým je kopání jam, záměry ministra a stavební výstavba v Paříži proti srsti. Krysy z temnot se rozhodnou k definitivnímu úderu… (borsalino)

(více)

Recenze (83)

laepus 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná záležitost na klidné odpoledne či večer - Noiret je kouzelný, stejně tak jako samotný konec filmu (nebojte, neřeknu, jak to dopadne). Nejvíc mě točil Galabru jako policejní komisař, který chce mít hlavně svůj klid :) Depardieu hraje milého blbečka a ministr Charlese Dennera je dobrý magor :) Nejvíc jsem si užil tu první polovinu, jak ti lidi postupně mizeli a člověk teprve objevoval, cože to vlastně pod tou Paříží je schováno a všechny ty různé vchody a východy. Ano dnes už to nemá tu údernost a potřebovalo by to dost prostříhat a přetočit, ale ta hlavní myšlenka tam pořád je - snaha státu totálně zasahovat do veřejného prostoru bez jakékoli diskuse občanů. Neznáme to i teď? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Autorovi knihy nejspíš vadila bující výstavba v Paříži a s tím spojený hluk a mnohá omezení. Takže vytvořil poměrně naivní satiru o střetu aktivního ministra rozvoje, se spolkem tradičně smýšlejících krys. Nevím, jak je napsaná kniha, ale ve filmu působili krysáci spíš jako sekta. Všechny postavy byly pojmuty jako karikatury a vše bylo přepálené. Což je v rámci žánru v pořádku, ale bez lehkosti a vtipu, je výsledkem spíš nepříliš zábavná fraška, než pořádná komedie. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem vlastně smutný film, nádherně poetický, vonící létem a zároveň chladivý jak krasová jeskyně. Tak nějak cítím, že se z takhle skvělého námětu dalo vytřískat ještě víc, třeba ta pasáž kdy Gaspard provádí pana knikhupce po svém "skromném" apartmá tam být nemusela. Záměna plynu, vody a telefonu je ovšem geniální, stejně jako původní dabing (Filmové studio Barrandov dabing 1975, Petr Haničinec, Miroslav Moravec, Soběslav Sejk, Martin Růžek, Alfréd Strejček a další). ()

classic 

všechny recenze uživatele

40 rokov stará francúzska komédia so žiarivými hviezdami vo výbere Galského kohúta,ktoré predvádzajú výkony,z ktorých padám na zem,ale nie z dôvodu totálneho popuku,i keď priznávam,že smiať som sa smial,ale po celý čas som sa čudoval,na čo sa pozerám,hlavnú pointu som ihneď pochopil,ale prevedenie je maximálne nereálne,že takto by to nikdy nemohlo v reále fungovať. Tu logika jasne chýba,ale divák,diváčka,ktorí sú zvyknutí pozerať kvanta činorodých snímkov sa v žiadnom prípade nemôžu uraziť,lebo takéto gagy sa nevidia vždy? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, že jsem tenhle film v dětství neviděl. Tenkrát jsem si totiž myslel, že jsem viděl snad skoro všecky francouzský komedie od četníků počínaje, Stepující stonožkou konče. Krysy z temnot mi ale vytrhli trn z paty a ukázali mi, jak úspěšně mám započít nový rok 2015. Zapnul jsem totiž televizi a hned tam na mě vyskočili. V tu chvíli jsem se atmosférou, herci a vtipem vrátil do dětských let a okamžitě mi bylo neuvěřitelně pěkně. Asi si to brzo zopakuju a přidám pátou hvězdičku. Uvidíme, co s tím udělá nostalgie... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Gaston Leroux. (Terva)

Reklama

Reklama