Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (6)

plakát

Čelisti (1975) 

Pro mě nejlepší Spielberg a moje dětství :) Ústřední trio postav velmi sympatické a Quint a jeho hlášky jsou super, docenil jsem je však až v pozdějším věku :D Ve filmu je překvapivě dost akce, takže nenudí a závěrečný lov snad trvá skoro půlku fimu, tak snad není ani možný aby nudil. "Šetření" se žralokem v první polovině, dalo filmu správnou děsivost.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Doctor who, snad jeden z nejdéle vysílaných seriálů vůbec. Takové sci-fi-fantasy ve kterém najdete jedny z nejlepších sci-fi příběhů vůbec, ale někdy také ty jedny z nejhorších (převážně za Moffatovy éry). Jestli máte rádi sci-fi nebo jen šílené příběhy, dejte tomu šanci, ale musíte být trpěliví, než se příběh pořádně rozeběhne. Pokud vás to nechytne do 7. epizody, tak asi běžte o dům dál, anebo zkuste 5. sérii, kde seriál s novým Doktorem a scénáristem začne jakoby "nanovo." Příběh 1.-4.série považuju za jednu z nejlepších "ság" vůbec s dojemným rozloučením 10. Doktora i pro Vládce to byl skvělý konec, ale doufám, že se ještě vrátí a to znovu v jeho původní podobě. Můj nejoblíbenější doktor je 9. PS:Možná mě budete brát za válečného zločince, ale mě se ta 11. série fakt líbí :) ale chápu proč jiným ne, už to není ten starý doktor, dalo by se napsat, že 11. série je úplně jiný seriál.

plakát

Boj o moc (2018) (seriál) 

Co čekat od tvůrce Peep show, když se rozhodne podívat na zoubek těm nejbohatším? ...Pecku!!! Ironický pohled do světa bohatých, kde na každém rohu čekají bizarní figurky nad jejichž morálními kompasy budete kroutit hlavou. Taková Peep show s větším rozpočtem a stejným humorem. Jediné co tomu chybí je David Mitchell a Robert Webb.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Kdybych měl napsat o čem seriál je, byl by to spoiler, tak to zkusím pojmout nespoilerově. Je to sice částečně hackerské drama, jsou tu tajné až iluminátské skupiny, psychopatičtí magoři, nadnárodní společnosti, ale prim hrají jiné věci. V tomhle seriálu jde o mnohem víc, než může být patrné z obsahu, jak zde, tak jinde. Je to seriál o lidech, kteří by nejradši vrátili čas a napravily chyby, které napáchali nebo se znovu shledali se svými blízkými. Není tu žádná politická ani jiná ideologie, kterou by nám chtěl autor ukázat, je to jen o lidech, kteří udělali věci, kterých litují. Navíc to zajímavě komentuje současné dění ve světě (terorismus, volby, atd ... i na Marvelovky dojde :D)

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Geniální seriál o destruktivním vztahu (ne homosexuálním nebo...?:D) dvou mužů stojících na opačných stranách a přesto majících toho tolik společného. 1.SÉRIE - 90%/ Pilotní epizoda vynikající. V době, kdy jsem ji viděl, bylo moje povědomí o Hannibalovi asi jako o kvantové fyzice, takže mi nevadilo, že se děj soustředil primárně na Willa, který navzdory všemu zůstal moji nejoblíbenější postavou z této "přehlídky chorých myslí". V dalších epizodách se seriál soustředil na epizodní případy, které občas drhly, ale nikdy to nepřešlo do natahované nudy a vždy jsme se dozvěděli něco zajímavého o charakterech, protože případy ve většině případů obsahovaly nějaké parafráze na životy hlavních postav. Od 5. epizody se děj začal soustředit na hlavní linii (občas byli části epizod vyplněny nějakým tím "mimo" případem) a od té doby se ze seriálu stala opravdu MUST SEE záležitost. Nádherný vizuál, hudba (https://www.youtube.com/watch?v=YWTVKLUtnQ4), režie (David Slade), herecké výkony, zvraty, nechutné vraždy, Hannibalovy intriky a manupilace s Willem a všemi okolo dosahující obludných rozměrů, z Hannibala (seriálu :)) udělala opravdu výjmečnou událost. Škoda těch scénaristických berliček na konci a slabších epizod ze začátku (po prvních dvou epizodách), které výsledný dojem trošku pokazily a rozumím tomu, když jde někdo s hodnocením níže než já. 2.SÉRIE - 100%/Jedním slovem geniální. Epizodní případ jen jeden a dobrý, nezabírající celou epizodu, nýbrž vyplňující jednu z nejlepších (nebo alespoň s druhým nejlepším cliffhangrem) epizod 2. série. Vyostřená situace mezi Jackem, Willem a Hannibalem napínavá a plná nečekaných zvratů. Úchylnější vraždy než minule, (pokud si někdo myslel, že to z minula už nejde překonat), které nikdy nesklouznou do samoúčelné brutality. Dále tu máme příchod Masona Vergera, jednoho z nejlepších záporáků, "Jokerovského rozměru", (můžete znát z filmu/knížky Hannibal) a jeho střet s Hannibalem vrcholící v předposlední epizodě. To všechno zakončeno šokujícím finále, které vás po emocionální stránce vyčerpá, a u něhož napětím nebudete dýchat. Navíc je pěkně a symbolicky podkresleno tikotem hodin a nakonec doplněno mrazivou po-titulkovou scénou. Režie, hudba a herecké výkony hlavních představitelů opět vynikající. Ta hudba je úžasná https://www.youtube.com/watch?v=vn3ABpCNJrs