Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 526)

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Tak jsme se po více než ročním odkladu opět dočkali toho výplachu mozku na kolech. Pokud člověk přistoupí na podmínky série, může se dobře bavit. Opět se zachraňuje svět a objeví se tam téměř všechny postavy z minulých dílů. Fyzika opět jen slovo a každý si z ní děla srandu. Zase se dost cestuje, od Mexika, přes Londýn, Edinburg, Gruzii, až po Tokyo. A konečně zavítáme do vesmíru! Po letech se na scéně objevuje Domův utajený brácha Jacob, který jim jako zběhlý agent celkem zatápí. Objeví se tam i Cyfer v podání Charlize Theron. Děj moc nemá cenu řešit, hlavně, že se to hýbe a je to sranda. Hlavní roli tu hrají magnety a práce s nimi. Objevuje se tam dost flashbacků z Domovy minulosti. Taky je tam hodně narážek na Star Wars. Tak uvidíme, jakou šílenost si pro nás tvůrci nachystají příště. "Ty ženské mají na sobě paruky od George Washingtona." :D

plakát

Cruella (2021) 

Původně jsem se této Disneyovce chtěl úplně vyhnout, ale dobře, že jsem to neudělal.  Nakonec z těch hraných bude zatím asi jediná povedená. Nejprve bych vyzdvihnul stylizaci. Člověka by vůbec nenapadlo, že origin této záporačky může být zajímavý. Vše se točí kolem módy, takže mají všechno hezky vystylované a vše jim ladí. Hezky pracují s barvami a vypadá to prostě pěkně a efektně. Hned ze začátku zjistíme, proč Cruella nemá ráda dalmatiny. Sledujeme od dětství její příběh, kdy se z drobné zlodějky vypracuje v úspěšnou návrhářku. Celou dobu bojuje se svou rivalkou baronkou, která patří mezi londýnskou módní špičku. Dozvíme se pár zajímavostí z její minulosti a řada dojde i na psy. Celkově mi to ani moc nepřijde jako film pro děti. Hudba je tady opravdu skvělá a do většiny scén se hodí. Film je zasazen do 70. let, takže tomu odpovídá i stylizace. Nejde nevyzdvihnout vynikající výkon Emmy Stone, které tato role opravdu sedla. Stranou se nedrží ani Emma Thompson jako její rivalka. Hlavně finále je dost povedené. Teď je jen otázka, jestli z toho budou chtít udělat celou sérii. "Vytáhla rodinnou kartu."

plakát

Ztracené město Z (2016) 

Konečně jsem se k tomuto snímku dostal. Film je to celkem dlouhý, a ne každému může sednout jeho tempo. Vypráví příběh britského objevitele Percivala Fawcetta, který se v letech 1905-1925 třikrát vydal do Amazonského pralesa hledat onu ztracenou civilizaci. Zda se mu to povedlo, či ne, musí každý posoudit sám. Charlie Hunnam se této role zhostil opravdu slušně, a to samé mu říct i o jeho druhovi Robertu Pattinsonovi. Tom Holland je tam bohužel až na konci jako jeho syn. Bylo hezké sledovat jeho snahy napříč nelítostnou džunglí a i to, že mu jeho kolegové v Británii nevěřili a vysmívali se mu. Podepsalo se to i na jeho rodinném životě, protože věčně nebyl doma a na rodinu tedy moc času neměl. Sienna Miller se role jeho ženy ujala docela dobře. Je tam i jeden segment věnovaný jeho účasti v první světové válce. "Nebudu se omlouvat!"

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

Zajímavý historický snímek od Netflixu s pomalým tempem. Docela jsem v tom cítil westernový nádech. Film se odehrává v roce 1934, kdy je řádění Bonnie a Clyde na absolutním vrcholu. Nikdo si s nimi neví rady, a tak texaská guvernérka dá dohromady dva bývalé rangery, aby je dostali. Ti toho sice mají hodně za sebou, ale už nejsou nejmladší a dost často si to připomínají. Tento lov není jednoduchý, ale dřív nebo později musel skončit. Je rozhodně zajímavé, se na toto téma podívat z druhého úhlu. Kevin Costner a Woody Harrelson jsou skvělí a pro tyhle role se určitě hodí. "Ruce vzhůru!"

plakát

Jurský svět: Křídový kemp (2020) (seriál) 

Animovaná blbost od Netflixu, která nemá s filmy mnoho společného. Dětem se to ale může líbit.

plakát

Trojí hranice (2019) 

Asi bych to nenazval přímo akčním filmem. Obsazení je ale dost nabušené. Parta vysloužilých vojáků se vydá do brazilské džungle okrást a zabít drogového bosse. To, co ze začátku vypadá jako jednoduchý úkol, se ale zvrtne v boj o přežití. Věci samozřejmě nejdou podle plánu, a i mezi členy týmu to začne skřípat. Podaří se jim v klidu přejít Andy ve zdraví a s hromadou peněz? Dost se mi líbilo, že film působí docela autenticky. Ať už jde o akci nebo chování postav. Akce je tam jen málo, ale úplně stačí. Celé to působí dojmem, že by se to klidně mohlo stát. Taky je tu dobře použitá hudba. Škoda, že film celkem zapadnul... "Bude to jen průzkum."

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Neskutečně promakaný animovaný francouzský seriál o lidském těle, který jsem jako malý rád sledoval.

plakát

Trese: Strážkyně světů (2021) (seriál) 

Netflix nám přináší nový filipínský animák. Bohužel ale nejde o nic převratného. Přirovnal bych to ke Constantinovi v ženském provedení. Mladá hrdinka Trese bojuje s temnými silami v Manile a zabíjí démony. Víc asi vědět nepotřebuji. "Kdo by zabíjel ducha?"

plakát

Kancl (2001) (seriál) 

Po dlouhé době jsem se dostal k této britské klasice od Rickyho Gervaise. Je to trochu jiné, než seriály, na které je člověk zvyklý. Kromě něj tu najdeme i například Martina Freemana. Celé je to o jedné firmě s příšerným šéfem, kde nic moc nefunguje. Chystá se sloučení s jinou firmou a zaměstnancům hrozí propouštění. Jejich šéf si s tím ale neláme hlavu a pokračuje ve svém nicnedělání. Uvidím, co bude dál. Zatím se u toho smíchy neválím. "Chodil jsi na zvláštní školu?" :D

plakát

Horizont ČT24 (2010) (pořad) 

Další z řady publicistických pořadů ČT vysílaných v noci, kde se člověk i něco dozví.