Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Šestice dospívajících táborníků je první, kdo má zažít nejneuvěřitelnější dobrodružné kempování na světě: Druhohorní tábor! Ale když INDOMINUS REX, geneticky vytvořený vrcholný predátor, uteče a způsobí poruchu všech systémů v Jurském světě, což způsobí řádění dinosaurů v parku, táborníci zjistí, že se musí spolehnout jen na sebe navzájem, pokud se vůbec chtějí dostat z ostrova Nublar a najít cestu domů. (TV Minimax)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (43)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když jsem skalní fanoušek Jurských parků (potažmo i Jurských světů), nechával jsem animovanou verzi celkem dlouho ležet u ledu, protože na mě na první pohled působila až moc dětinsky. Po zhlédnutí všech pěti sérií uznávám, že jsem se (téměř) zcela mýlil. V centru dění je sice šestice dospívajících dětí, avšak témata, která se v seriálu řeší, mají potenciál oslovit i odrostlejšího diváka, nehledě na to, jestli viděl či neviděl obě hrané trilogie. Má-li ale člověk nakoukané i filmy, dokáže ještě více (d)ocenit provázanost filmů se seriálem - ať už se jednalo o útěk Indomina Rexe, postavu Dodgsona, či okaté odkazování (např. scéna z kuchyně). Z větší části je ale seriál postavený na vlastním příběhu, jenž se se zvyšujícím číslem série zabýval se stále vyspělejšími tématy, kde stálo v popředí zejména zneužívání dinosaurů k nekalostem. Vedle dinosauří linie, kde mě hodně bavila třetí série se Scorpiem Rexem (menší bratranec Indoraptora), se tvůrci nezapomněli zabývat hlavními hrdiny a jejich vývojem. Mnohým uživatelům hnula žlučí závěrečná LGBT-linie, která však podle mě není ve (zdánlivě) dětském seriálu na škodu, vezme-li se v potaz, že se na něj jistě dívají i děti/dospívající, kteří patří do LGBT-komunity a mohou se tak s danými charaktery ztotožnit. Ale - ať si to každý přebere po svém! Z postav mě nejvíce bavila Brooklyn s nesmírně sympatickým hlasem Jenny Ortegy, zatímco Sammy a Darius mi sem tam lezli na nervy. Z dinosaurů, u nichž nesmím opomenout pochválit dobře odvedenou animaci, která se místy "bila" s nerealisticky zobrazenými postavami, byla jasným favoritem Hrbolka, následovaná triem rozverných mláďat. Líbilo se mi, že jednotlivé epizody měly dvacet minut, takže člověk stihl zhlédnout seriál během pár týdnů. Jak už tomu bývá, kvalita jednotlivých sérií se měnila, kde mě nejvíce bavila již zmíněná třetí (ale i první, seznamovací), zatímco čtvrtá mi přišla moc překombinovaná. P. S. Byla sranda sledovat Kenjiho mizející "vousy". ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Dětem se to asi bude líbit hodně. Na seroš pro mladší je to i poměrně brutální. Lidé tu umírají. Problém jsou naprosto neinvenční zápletky jednotlivých dílů a nehezká animace. I když tu by člověk překousnul. Potenciál dál tu rozhodně je. P.S. Vedoucí tábora Dave a Roxy by si zasloužily vlastní spin-off. Extrémně sympatické postavy tihle dva. ()

Reklama

Kempe 

všechny recenze uživatele

Chápu, je to pro děti a já jsem kluk, co končí své teenagerovské období. Ale i tak mě to mega bavilo. Ta animace je prostě boží. Příběh taky suprový, postavy všechny ušly, za mě válel Kenji. Nejvíc se mi líbila druhá a čtvrtá série, konec v páté sérii byl taky v mnoha ohledech uspokojivý. Přál bych si, aby byl takový seriál v době, kdy jsem měl těch 8-10 let. Tak jsem ho dostal trošku opožděně, což mi zas tak nevadí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když homosexuální lobby pronikne tak daleko, že dětem kazí celkem zábavný seriál. Jako že lesby v seriálu pro děti už je dost přes čáru... Příště si tam budou povídat, jak si co nejlépe přetáhnout mušličky... To barevné rozdělení ještě člověk relativně neřeší, v Americe je těch různých lidských odrůd hodně, ale tohle už je trochu moc. Asi není na Netflixu počin, kde by nebyla nějaká buzna, lezba nebo kdoví jaké nebinární koťátko... Ve skutečnosti ale není svět tak zaplevelený těmito zmatenými pohlavími. Nikdy jsem proti nim nic neměl, ale začínám na to být už docela alergický... Pro mě byl děj už až moc překombinovaný od třetí série, ale dětem se ta natahovaná omáčka stále líbila. No ta poslední série už je hodně trapná a malá už se odmítla koukat. Syn ještě stále kvůli dinosaurům, ale už ho to taky moc nebaví... A je zajímavé, že na to koukal v Tunisu, kde to bylo až od 13+... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60 % V rámci rodinné/dětské podívané je to skvělé. Pro nás odrostlejší je to pouze pohádka, která si vzala inspiraci z Jurského parku a světa a potěší vás maximálně dobře zpracovanými dinosaury a nebo výtečnou původní hudbou. Pár zamrknutí na filmy se tu našlo, ale jinak je to příjemně naivní, příběhově jednoduché a směřované pro mladé diváky. Což samo o sobě není špatné. Jen moc nechápu tu grafickou stránku. Chvílemi jsem myslel, že se dívám na videohru... ()

Galerie (107)

Zajímavosti (4)

  • Ve 14. minutě Lewis Dodgson nalezl nádobu, při jejíž ohledání prohlásil, že by se mu tohle před 25 lety vážně hodilo. Jedná se totiž o modifikovanou nádobu na holicí pěnu značky Barbasol, ve které měl Dennis Nedry v původním Jurském parku (1993) dovézt ukradená embria. Byl však přepaden dilophosaurem a nádoba tak zůstala v džungli. (HERGImanCZ)
  • Scéna, kde se děti schovávají v kuchyni a Scorpio Rex nakoukne do kuchyně přes okénko ve dveřích, je stejná, jako když se ve filmu Jurský park z roku 1993 podíval přes okénko Velociraptor. (Ondra.Simmer)
  • V 6. minutě, kdy si Kenji povídá s Brooklynn na sedačce, má v oddáleném záběru vousy, v přiblíženém už ale ne. (Ondra.Simmer)

Reklama

Reklama