Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Po nedávném promítnutí všech tří dílů v rozšířené verzi a fullHD kvalitě musím dát za pravdu většině, opravdu nejpůsobivější, nejkouzelnější a nejvýpravnější díl série.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Nejkritizovanější část série, u mě je přesto dojem dokonalý, a to především díky Extended Cutu.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

S postavou Christophera McCandlesse se zpočátku pravděpodobně neztotožníte, jak se ale v průběhu filmu odkrývá jeho minulost, povrchnost rodičů a rodinné vztahy, začnete postavu rebela (v mimochodem úžasně přesvědčivém podání Emilea Hirsche) chápat. O to drtivěji na vás dopadne syrový závěr. Možná se vám bude zdát, že tempo v některých místech polevuje, možná tak až na konci pochopíte, že každá jednotlivá epizoda byla nezbytná pro poskládání výsledné mozaiky dojmů. Vše podtrhuje dokonalá hudba Eddieho Veddera. Ps: Pokud jste zmateni z častých flashbacků, vřele doporučuji druhou projekci. A hlavně se velkým obloukem vyhněte českému dabingu. 95%

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Velká ryba je určena všem generacím, malé děti v něm uvidí pohádku, pro starší může být třeba polemikou o nesmrtelnosti. Ať už patříte do jakékoli kategorie, budete se smát a budete i brečet. Závěr filmu podkreslený skvělou hudbou Dannyho Elfmana je pro mě asi nejsilnější filmovou scénou vůbec.

Hledání Země Nezemě

Hledání Země Nezemě (2004)

On hledal ztracenou inspiraci, jim chyběla rodina. Co začalo jako náhodné setkání všem zúčastněným změnilo život. Krásný příběh s jedinečnou atmosférou a vygradovaným koncem. Nesmím zapomenout na krásnou Kaczmarkovu hudbu. A těm, co na konci nebrečeli, vzkazuju: "Jste pěkně trapný!" :P

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

Výjimečné zpracování jednoho tabuizovaného tématu a také jedna z mála slušných rolí Nicolase Cage za poslední dobu. Musím vyzdvihnout i krásnou hudbu Antonia Pinta.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Opravdu důstojná tečka za Eastwoodovou kariérou. Nemám slov.