Vyloženě herecký koncert, který bohužel stojí na nudném existenciálním námětu a odpudivém hulvátském prostředí. V divadle bych to hltal i s navijákem, ale jako přepis jsem to moc nezvládl.
Když jsem viděl trailer, tak jsem jásal. Hurá, řecká báje o Theseovi, nejoblíbenějším hrdinovy lidí i bohů, navíc v hábitu 300. To chci vidět. Po shlédnutí bych si přál, aby se tak nikdy nestalo. Pokus jít ve stopách 300 se nakonec ukázalo jako paradoxně jediná světlejší část filmu. A to je pro mě celkem smutný fakt. Tento film mě pouze utvrdil, že se nikdy nechci podívat na moderní remake Souboje titánů ani nic podobného.
Herecky trochu plochý, ale jinak ohromně pozitivní film. Stejnojmenný seriál, který z tohoto filmu vychází je mnohem vymakanější a lépe koukatelný, ale tohle je příjemná romantická komedie a i přesto, že z Indie toho moc vidět není, tak vás ovane atmosféra a jako celek to rozhodně stojí za shlédnutí.
S českým dabingem něco jako "odpad!", v originále vynikající. Svět barev, kastovních rozdílů a pro západ těžko pochopitelných společenských zvyklostí. To je zdroj nekonečných interakcí, nápadů a blbinek, které člověka neomrzí. Přesto složení hlavních postav je takové až naivně klasické: hlavní hrdina, kolem kterého se všechno točí; protiva, co mu dělá naschvály; pitomec, který všechno zkazí; krásná dívka, do které se hlavní hrdina zamiluje; místní správňák/sympaťák a kamarád hlavního hrdiny, který se chová jako idiot, ale i tak si ho časem oblíbíte.
Na svojí dobu je to rozhodně něco originálního. Jako dítě jsem to baštil. Z dnešního pohledu je to už docela pasé, ale když se řekne Jumanji, tak každý ví o co jde a má úsměv na tváři.
Hodně artové pojetí. Na můj vkus zbytečně moderní (hudební doprovod, střih, podivné FPS) a místy otravně líné. Přesto velmi pěkné a neokoukané prostředí. Korea vypadá zajímavě. Není to hongkongská řež ani japonská jatka. Celkový dojem má však hořkou příchuť. Pro mě škoda.
Je to ubulená limonáda, ale z nějakého neznámého důvodu jsem od televize neodešel a viděl to až do konce. Příjemná vánoční oddychovka na večer. Nejvíc mě pobavilo drobné cameo Dustina Hoffmana.
Souhlasím s Douglasem. Tkaloun je skutečně otravná postava. Naneštěstí k tomu postava hlavní. Nečekal bych, že to řeknu zrovna já, nemilovník dětí, ale ten vnouček je úžasný.
Džinova šílenost, resp. Robina Williamse, mi v tomto nesmrtelném příběhu nějak nesedla. Přesto princezna Jasmína, jejíž mazlíček je tygr, je naprosto půvabná a zřejmě nejlepší Disneyovská ženská postava všech dob (tedy společně s mnohem mladší Rapunzel). Toto je ovšem názor dospělého člověka, který film neviděl v době, kdy byl aktuální, ale jako doplnění znalostí v roce 2011. Vidět to jako dítě, byl bych zřejmě unešen.
Hodně moderní bondovka na svojí dobu. Nicméně zdá se mi více akční a méně bondovská než obvykle, což trochu mrzí. Zapadne tak mezi řadu akčňáků přelomu 80. let. Méně vtipu, méně uceleného stylu. Přesto dost slušné a navíc pro mě asi nejokouzlujícnější Bond girl zatím a možná i vůbec.
Tenhle film mi strašně bodnul. Potřeboval jsem nějakou akční hovadinku s drobným nádechem kulturna. Mimochodem koukal jsem se v sobotu v rozpoložení poobědového šlofíka. Do kina bych se na to asi styděl a vyhýbal se pohledu spolusledujících v sále, ale nadoma, když je vygumováno, je to fajn.
Dalton je skvělý. Kdo tvrdí opak je buď moc ovlivněn názorem druhých, nebo film viděl už před hodně dlouhou dobou. Jsem jeden z takových, ale dal jsem filmu druhou šanci asi po 15 letech a zjistil, že jsem se mýlil. A ano, vysoké hodnocení zajistila scéna v Afghánistánu. Celkové hodnocení: Velmi příjemné překvapení.
Málokdy je "dvojka" lepší než "jednička". Tenhle film je ale jasným příkladem toho, jak to vypadat má. Director's cut je navíc plný vystříhaných scén, které jsou vážně dobré.
Trochu slabší děj, ale Christopher Walken a hlavně Grace Jones byli úplně úžasní. Prostředí francouzských zámků bylo taky velmi působivé. Přestože moc nemusím koňskou tématiku, tak tady to bylo podáno dost nenásilně a dalo by se říci vkusně. Určitě jedna z těch lepších bondovek.
Film, kde hlavní silou je gang cirkusáckých ninja amazonek, nemohu hodnotit lépe kvůli nenávisti k cirkusu. Nízkorozpočtové triky, jejichž naivní víra, že si toho divák nevšimne (především průlet hangárem), tomu taky nepřidají. Jinak je to poměrně slušná bondovka ve velmi příjemném prostředí exotické Indie.
Parádní přehlídka špiónských zařízení a vylepšováčků. Tenhle díl jsem si pamatoval jako hodně odvážné sci-fi, resp. spíš totální volovinu. Po mnohaleté repríze se mi film docela dost líbí a konečně začíná být Bond takovým Bondem, jakého si člověk představuje. Nicméně však nechápu střídání dabérů u různých dílů. Jsem z toho vždycky nějak rozhozený a nedokážu film plně vychutnat (ano, uznávám poklesek - sleduji celou sérii s českým dabingem pro uvolněnější zážitek, vážně tyto filmy brát totiž nejde).
Kruci, takhle má vypadat pořádná bondovka. Sice mi postava majora Amasové nebyla moc příjemná a ani samotná Barbara Bachová mi nepřijde zvlášť atraktivní, ale je to jen otázka vkusu.
Až na Džejdabljů je to velice dobré. Pozornost jsem udržel celou dobu, což se mi u několika předchozích dílů nepovedlo. Absence skutečně krásných bond girls celkem zamrzí, ale vytknout mohu jen nedostatek zlepšováčků, což je zřejmě jen zhýčkanost z moderních Bondů.
Lazenby mi vůbec nepřišel tak špatný, jak se povídá. Ale celý film je takový zbytečně novátorský. Bohužel tak nějak špatným směrem. Navíc Blofeld tu měl zvláštní dost akční scénky. Nechápu tenhle zvrat v postavě typu geniálního padoucha.
Bondovka jak má být - plno hračiček a mlátiček. Nejlepší jsou ale ty logické problémy a řešení. Prostě skvělý old school, který si s ničím neláme hlavu. (SPOILER: Pod vodou mi někdo sundal brýle a já teď nic nevidím. Nevadí, vezmu si jiné od tohodle, který je už nepotřebuje a rázem zase vidím. Co na tom, že v nich mám vodu. / Mrtvý má ruku ve volantu na ovládání kormidla, nedá se nic dělat, proč bych se pokusil ruku vyndat, raději vyskočím v plné rychlosti.)
Konkurenti (1992)
Válka Bohů (2011)
Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999)
Pro teenagery je to zcela v pořádku. Staršího neurazí, ale 3 hvězdy (tedy 60 %) už jsou moc.
Outsourced (2006)
Haló, tady Indie (TV seriál) (2010)
Kate a Leopold (2001)
Romatika v podání dvou mých oblíbenců. Člověk si až posteskne, proč už dneska galantnost nefrčí.
Jumanji (1995)
Soupeři (2005)
Prázdniny (2006)
Faunovo velmi pozdní odpoledne (1983)
Bohužel Věra Chytilová není zrovna šálek mého čaje. Absolutně crazy amatérská kamera to ještě umocnila.
Vratné lahve (2006)
Aladin (1992)
Povolení zabíjet (1989)
Sběratel kostí (1999)
Těžce nedoceněný film. Mě osobně se velice líbí.
Mumie: Hrob Dračího císaře (2008)
Dech života (1987)
Vetřelci (1986)
Vyhlídka na vraždu (1985)
Chobotnička (1983)
Jen pro tvé oči (1981)
Tento film má takové ukázkové bondovské schéma. Je tam všechno, co má být, a nic nechybí. Navíc jedna z nejpěknějších písniček. Jsem spokojen.
Dave (1993)
Tenhle film mám moc rád a ještě jsem na něm od dětství nenašel jedinou chybu. Můžu ho vidět kdykoliv a stejně vždycky pobaví a zvedne náladu.
Moonraker (1979)
Na vlásku (2010)
No mně se to líbilo fakt moc. Až si říkám, v kteých že kalhotách jsem si nechal testosteron.
Špion, který mě miloval (1977)
Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro (2010)
Jednička se mi líbila o něco víc, ale těžko tyhle dva filmy srovnávat. Oba jsou úplně o něčem jiném a jinak pojaté. Oba jsou však skvělé.
Muž se zlatou zbraní (1974)
V tajné službě Jejího veličenstva (1969)
Diamanty jsou věčné (1971)
Zbytečně dlouhé a nakonec poměrně zcestné. Málo hračiček. Celkově spíše béčková komedie.
Žiješ jenom dvakrát (1967)
Za zmínku stojí, že scénář napsal proslulý spisovatel Roald Dahl.
Thunderball (1965)