osvěžující úlet nominující seržanta Boylea na jednu s nejzábavnějších filmových postav poslední doby. Jinak Irsko a jeho mentalita jsou tu zachycené jako málokde.
oproti originálu poměrně ochuzené a značně "poameričtělé", jako popcornová zábava a přehlídka skvělých digitálních triků to určitě obstojí, nicméně atmosféry a mytologie starého Řecka se tento počin jen lehce dotýká.
skvělé! Ač tuctový příběh, tak bezvadně podaný hereckou elitou (scéna opilého Nicka Nolteho je masakrální) a opatřený pěknými souboji, že nejde dát jinak než za 5*.
neb jak správná americká křesťanka k přerostlému černouškovi přišla a naučila ho hrát správnou americkou hru. Ale fakt, že to celé je podle skutečných událostí je fakt pecka.
po dlouhé době film, který mě nadchnul - nádherná herečka v hlavní roli, správně svinské postavy násilníků a hlavně brutální msta proměněné ženské postavy. Jo a Sarah Butler je v některým momentech opravdu podobná Kristen Steward, o tom není pochyb!
žásný zázrak, ale solidní thriller jenž dá vzpomenou na staré "Melovky", takže hodnotím vysoko už jen kvůli té nostalgii a hlavně kvůli vynikající postavě Raye Winstonea.
bezvadný westernový svět plný špíny, koltů a prázdných panáků od vizoura zcela překvapivě (za předpokladu, že jste nečetli název:) okořeněný o nějaké ty emzáky. První dvě třetiny filmu na mě působily bombasticky, konec je trochu natahován a veškeré to "velké rozuzlení" mohlo být o něco promyšlenější, ale budiž... Zábava to i tak byla solidní.
chytrá scifi, která sice mohla být o něco kratší a našláplá hned od začátku namísto pomalé akcelerace, ale i tak postupnou gradací získává hodně plusových bodíků.
na chlup vykradená jednička, akorát trošku víc prasácká a drsnější...a musím říct, že podruhé vidět to samé, akorát v jiném prostředí, není v tomto případě zdaleka tak okouzlující.
titulní šéfové na zabití jsou naprosto perfektní a zajímavé osobnosti, hlavní trio za nimi trošku pokulhává (nejvíc mě štval pseudo Morgan), ale celkově hodnotím jako velice příjemnou oddychovku.
Paul (2011)
mohlo to být lepší, ale na druhou stranu i o dost horší... Navíc Frost s Peggem nemůžou nic zkazit.
Tucker & Dale vs. Zlo (2010)
skvělá komedie nenuceně parodující většinu klišé amerických vyvražďovaček.
Eros (2004)
první povídka o ničem, druhá zábavná na jedno shlédnutí a třetí bezvadně natočená a dějově nejsilnější, ovšem i tak spíš průměr.
Pomáhat a chránit (2011)
Půlnoc v Paříži (2011)
ocenil bych barvitější charaktery starých umělců, přesto mě toto dílko příjemně překvapilo.
Svět podle Prota (2001)
sci-fi, ve kterém vlastně nic ze sci-fi není. Adios Aloha.
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
bezva počin, jen místy celkem zdlouhavý..
Souboj Titánů (2010)
Souboj Titánů (1981)
zamlada jedna z nejvíc ošoupaných VHSek.
Bláznivá, zatracená láska (2011)
romantická komedie klasického amerického střihu poslední doby nahání plusové boty na skvěle padnoucích hercích, bezva oddechovka.
Pějme píseň dohola (1990)
Bob je velkolepý...
Warrior (2011)
Zrození šampióna (2009)
Imaginárium Dr. Parnasse (2009)
vizuálně podnětné fantazie Terryho Gilliama mám moc rád, nicméně je z tohoto kousku trošku cítit, že není tak úplně tím, co si tvůrce představoval.
Nula od Nuly pojde (2006)
Příjemné překvapení s naprosto nehollywoodským a pěkně černohumorným koncem.
I Spit on Your Grave (2010)
Na hraně temnoty (2010)
Kovbojové a vetřelci (2011)
Aparecidos (2007)
trochu víc než obyčejná duchařina s pěkně zamotanou zápletkou.
Zatím spolu, zatím živi (2010)
akčně romantická jednohubka, která pobaví, ale víckrát bych jí vidět nemusel..
Marley a já (2008)
kdo měl někdy psa, pochopí, proč to tak bere za srdce...
Win Win (2011)
příjemný film o životě.
Lovec kořist (2009)
Na doraz (2010)
uvolněná road movie s výborným ústředním duem.
Pařba v Bangkoku (2011)
Šéfové na zabití (2011)
Malý Buddha (1993)
na můj vkus zdlouhavé a myšlenkově málo působivé, čekal jsem něco jiného.
Terminator Salvation (2009)
ať si říká kdo chce co chce, podle mě se to povedlo!
Gekitotsu! Satsujin ken (1974)
japonská odpověď na produkci Shaw brothers, kde hlavní hrdina není rytířem ctnostných ideálů ale tak trochu zmrdem.
Ponyo z útesu nad mořem (2008)
na mě je tu moc žvatlajících dětiček a roztomilých stvoření, Miyazakiho dospělejší filmy mi sedí mnohem víc...