Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (164)

plakát

Princip slasti - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Stačila půlhodina a vím, že dál to už sledovat nebudu. Všechno špatně - dabing, rytmus, dialogy, postavy...

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

U mě skoro na 5*. Kdyby to Strach zhustil do 5ti dílů ořezáním zbytečných scén (dcera prodává drogy, výlet za její matkou, atp.) hodnotil bych i výš.

plakát

Rituál (1973) 

Čekal jsem trošku víc. Filmařsky takové nevyzrálé, nerafinované, v tomhle žánru naprosto s nevyužitým potenciálem. Ve svédobě to možná byla pecka, ale dnes mnohé záběry a scény působí naivně. Za mě 45%

plakát

Medená veža (1970) 

Liškova hudba, krásné tatranské scenérie, kvalitní filmový materiál (na tehdejší dobu nevídané! snad Kodak?) Tragický příběh jak pohádka. Koukatelné a drsně romantické. Orlí pírko je trošku nastavovačka.

plakát

Případ pro exorcistu (2015) (seriál) 

Zatím velmi dobře! První dojem? Policajt je taky jen člověk, má své chyby, je předpojatý... Hodně dobrá kamera. Obsazení herci z Dejvického divadla (Melíšková, Krobot)- nemá chybu. Jsme na Hané, v hudebním doprovodu zazní i cimbál - jo. Příběh se rozvíjí zajímavě, rozhodně o několik levelů výš než Vraždy v kruhu. - Po druhém dílu: nic neměním, osobitý Hřebejkův přístup mi sedí, dlohé záběry jakoby o ničem k tomu prostě patří - mezitím může člověk o lecčems přemýšlet. Je to natočené prostě jinak a mě to sedí! - Třetí díl mě lehce zklamal, ale zas tam bylo pár věcí, kdy jsem se od srdce zasmál "strčte toho debila do díry" - "kterýho..." No nechám 75%

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Jo, líbilo se mi to. Dobrý film. Francouzská práce, a tu já rád. Avšak 9. nejlepší film? Ale jděte! To se kvalita filmů hodnotí slzetvorností? Adresátka platonických dopisů osloví hlavního hrdinu v kavárně "dobrý večer Philippe" aniž bychom ji viděli a kolem mě se všem orosí oči. Ne, neposmívám se, ale podle toho nelze film hodnotit! Stejné je to i s filmem Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle. Francouzský snímek považuju za zdařilejší, není v něm tolik patosu, kýče a zbytečných keců. Jsem rád za vysoké hodnocení, ale v mém vlastním je před ním hezká řádka jiných a lepších! Jinak se podepíšu pod hodnocení a komentář Radya.

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Česká televize, pondělí večer, Ivan Trojan - no očekávání bylo velké. Nakonec ale bída. Tak nepravděpodobný děj, tak ubohé dialogy, slabý výkon Marka Němce! Člověk co učí herectví by měl vědět, že hrát na divadle je něco jiného, než pokud chce vypadat přirozeně před kamerou. Diviš byl prakticky nejhorší postava. Vagnerová nejzbytečnější. Astrologické kecy u nás nikoho neberou. Omezím své hodnocení na první díl, jiný už sledovat nebudu.

plakát

Tajnosti (2007) 

Nemusím filmy od režisérek, ženský pohled na věc se málokdy shoduje s mým. Na Tajnosti jsem se začal dívat omylem a chtěl přepnout jinam. Nešlo to. Příběh mě unášel dál a dál... Před Alicí Nellis smekám! Dobrá práce! Skoro na 5*

plakát

Stíny horkého léta (1977) 

František Vláčil byl režisér, který dovedl skvěle pracovat s filmovým obrazem i slovem. Ve Stínech se toho moc nenamluví a to je přesně ono. Mlčenlivost a situace vystihnuté jen záběry kamery, podmalované Liškovou dramatickou hudbou. Vláčil nemusí nikomu polopatě a slovy vysvětlovat, že Ondřej Baran spěchá s výchovou svého syna, protože počítá s tím, že sám se odchodu banderovců nemusí dožít. To musí každému dojít a není třeba o tom žvanit. Je to skvělý film!

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Čestně přiznávám, že jsem viděl pouze upoutávky k filmu a pak pár skečů na youtube. Vycházím z toho, že film prezentuje to nejlepší z filmu. Tak pokud to tak tvůrci zamýšleli, nezbývá než dát - odpad! První upoutávky jsem viděl před filmem Nespoutaný Django, kino bylo plné lidí a nikdo, vážně nikdo se Troškově taškařici nesmál. Poznámky typu: "co to jako bylo" a "to myslí vážně?" pak zněli ještě do titulků Tarantinovy novoty, která naštěstí na babovřeský trapas dala rychle zapomenout.