Reklama

Reklama

Vraždy v kruhu

(seriál)
  • angličtina The Zodiac Murders (festivalový název)
Z natáčení  - Ivan Pokorný, Ivan Trojan
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2015, 15 h 16 min (Minutáž: 74–85 min)

Režie:

Ivan Pokorný

Scénář:

Iva Procházková

Kamera:

Lukáš Hyksa

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Ivan Trojan, Richard Krajčo, Marek Němec, Hana Vagnerová, Jiří Štrébl, Adéla Petřeková, Pavel Oubram, Martina Eliášová, Petr Panzenberger, Simona Stašová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Vraždy v kruhu se chtějí přiřadit k detektivkám klasického společensko-psychologického charakteru. Nepřinesou divoké střílečky ani chladnou analytickou práci laboratoří, souhru širokého týmu neosobních kriminalistů, ale především silnou osobnost hlavní postavy – majora Holiny (Ivan Trojan). „Holina není drsňák, ale řídí se svou intuicí. Během své práce pochopil, že zločin vyrůstá stále ze stejného podhoubí, že je ve své rozmanitosti prostý," popisuje svého hrdinu spisovatelka a scenáristka Iva Procházková a dodává: „Úvahy o pohnutkách vraha ho v průběhu jeho profesní kariéry přivedly i k astrologii. Chápe ji jako psychologický rozbor osobnosti a to mu pomáhá úspěšně sledovat stopy zločinu." Diváci spolu s vyšetřovateli zabrousí do všech možných zákoutí společenského i politického života. Hlavními postavami jsou kromě majora Mariána Holiny také jeho nejbližší spolupracovníci – poručík Diviš Mrštík (Marek Němec) a kapitán Rosťa Bor (Richard Krajčo). Společně v každém z dílů řeší jeden případ násilné smrti. Záhadné vraždy jsou navíc volně propojeny se znameními zvěrokruhu, jejichž podstatu pomáhá objasňovat Rosťova manželka Sábina (Hana Vagnerová). „Na postavě Sábiny mě nejvíc bavila ta osobní rovina," říká její představitelka Hana Vagnerová a dodává: „Stála před složitým rozhodnutím ve vztahu s Rosťou, který nefungoval. On se však zranil natolik, že nebyl schopen normálního života. A to dilema, jestli má člověk být sobecký, nebo tam má být pro toho druhého a vykašlat se na to, co by sám chtěl, to se mi moc líbilo." Ivan Trojan o své postavě říká: „Holina je inteligentní chlapík, který si umí dávat věci do souvislostí a oplývá velkým talentem pro policejní profesi. Důležité pro něj je, že nerad prohrává a má vůli věci dotahovat do konce. Zároveň je v něm ale určitá svobodomyslnost a nadhled." (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Ivan Pokorný, Ivan Trojan

Recenze (289)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna mezi příznivce českých seriálů, který jsou běžnýmu konzumentovi každej den předhazovány do telky. Ale v tomhle případě sem udělal malou vyjímku. Vedlo mě k tomu to,že se hlavní role ujal Trojan, Krajčo a Vágnerová. Už asi 3x sem strávil pondělí s tímto seriálem. Co mi přijde uplná ptákovina, tak každýho člověka (profil vraha) vytvořit na základě znamení letokruhu, s tím mám fakt velký problém. Co mi přijde na seriálu good, tak se dívat na různý zákoutí Prahy, ve který sem měl tu čest žít :o). Co mi zase přijde uplně slabý, tak je vyústění jednotlivých dílů... Prostě žádné drama, žádný originální nápad. Já chápu, že není čas strácet čas psaním kvalitních scénářů, ale ty vole, když už dělám seriál s českou hereckou elitou, tak to přece udělám tak, aby si to lidi pamatovali a rádi po letech pustili, ne? Po tomhle seriálu neštěkne za dva roky pes... ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Tohle přestává být zábava i jako kulisa k žehlení!!! Postava Sáby je nadbytečná, v podání Vagnerové afektovaná a přehnaně důležitá... Petřeková zase předvádí stereotypní obraz drsné policajtky, kdy hranice mezi zákonem a prostitucí je v odznaku v náprsní kapse. Trojan herecky nezklamal. Ale seriál ze dna nevytáhne. Ne s takovými dialogy. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde pozorný divák odhalí vraha dřív než vyšetřovatelé. Slušně natočené, ale bohužel mě hrozně hnětou dialogy, ta prapodivně vsunutá astrologie, nevýrazný Krajčo, zbytečná Vagnerová a ještě zbytečnější Petřeková. Zdá se to jenom mě, nebo fakt hraje tak toporně až to bolí? Ve finále se na to dá kouknout, ale nebýt Trojana a zajímavě obsazených herců ve vedlejších rolích, tak by to bylo o hvězdičku méně. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

1. díl celkem šel. I když křečovitá Vágnerová a vata ve formě horoskopických blábolů byla na nic. Krajča nehodnotím, jeho image bezdomovce je tristní. Na kom celé dílo stojí je Ivan Trojan. Ovšem jeho vybafnutí na kolegu při výslechu (Rak) mi evokovalo jediné: To jsi zabil, Ivane. Kde nic není, ani smrt nebere a pan Trojan při vší úctě k jeho herectví, tady prostě nemá co hrát. Ne vlastní vinou... Škoda. Hodnocení po shlédnutí dalších dílů: srážím na jednu hvězdu. Ty bláboly o znameních mě prostě totálně otrávily. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil... obsazení Trojan, Krajčo, Vágnerová znělo docela slibně. Ale ta naprostá katastrofa prvního dílu, který by měl být sám o sobě prostě co nejlepší. Příšerný tendenční scénář, který opravdu je až někde na okraji debility, otřesné herecké výkony téměř všech vedlejších postav a jedné hlavní (Němec) přímo bijí do očí, úplně zmatená kamera a střih někde v říší amatérismu či studentů prvního ročníku FAMU, tohle jsem vážně nepochopil... Nejhorší kriminální seriál který u nás vznikl. ()

Galerie (273)

Zajímavosti (37)

  • V desáté epizodě s názvem "Mrtvý v síti" se v roli muže zametajícího střešní terasu objevil režisér Ivan Pokorný. (navabaca)
  • Holina (Ivan Trojan) čte časopis „Vesmír“. Jedná se o nejdéle vycházející český měsíčník, popularizuje výsledky aktuálního výzkumu a vychází od roku 1871. (sator)

Reklama

Reklama