Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

okres Český Krumlov (ČR)
hydromaskulární homonoid
33 bodů e-mail
ICQ: pošlu po domluvě
Skype: to byl dobrej klokan
Yahoo: Tyhoo

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Sleepaway Camp (1983)  ** 17.03.2010

V tomhle případě bohužel nejde přihlédnout ani na rok výroby,ani na všechny okolnosti,že slasher byl tehdy sice už známý,ale ne ještě uplně zaběhlý žánr.Každopádně jsem měl chvílema pocit,že sleduju jednu z prvotin od Tromy a to jen díky vážně hodně gumáckých hereckých výkonů v čele s vedoucím tábora Melem,smutné je to,že narozdíl od tromácké tvorby,zde se to snaží brát vážně...Nezachrání to ani pár pěkných zabití...
     Bílé maso (2008)  ***** 16.03.2010

Pro mě jeden z vrcholných asijských filmů po roce 2000..Nemužu si pomoct,ale zapůsobil na mě vážně na tolik,že z něj mám ten neuvěřitelně dusný pocit,který mě doprovázel po celou délky svého trvání,stále a to už je to dobré tři dny...Vážně trvdá a nekompromisní realita.
     Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)  *** 09.03.2010

Krásné kulisy,dokonalý Johnny Depp,pěkná série krvavých scén,přesně jak se mi to líbí,Alan Rickman opět jako nechutnej záporák,tak jak to umí...to vše by bylo v naprostém pořádku,ale já prostě nemám rád muzikály.....
     Od soumraku do úsvitu 3: Katova dcera (2000)  *** 07.03.2010

Třetí a zároveň poslední (co já tedy vím) díl od povedené sérky o jednom upířím hostinci.Samořejmě co se do kvalit kultovní první části týče,nesahá jí ani po kotníky,ale i tak jsem se pěkně béčkově pobavil.Opět dobrák Danny Trejo coby barman,to je prostě mazák:).Série gore scén dle libosti a gusta milovníků tohoto žánru, dostatečně suchý humor,no pro mě lehce nadprůměrná zábava.3,5*
     12 dní hrůzy (2004)  odpad! 27.02.2010

Zase po delší době vážně řádná sračka.
     Avatar (2009)  ***** 31.01.2010

Hodnocení 3D verze: Co dodat.James Cameron vytvořil něco,co doposud k vidění nebylo.Neuvěřitelně zpracovaný každý sebe menší detail,dotáhnutý k absolutní dokonalosti! Každá vteřina ve filmu je neuvěřitelně krásná.Děj,který vás posadí na zadek a nepustí po celé ty (téměř)tři hodiny.Pro mě absolutně nový a zatím největší kino zážitek!
     Kung-fu krotitel duchů / Sedm pěstí (1978)  ** 27.01.2010

Asi momentálně nejhorší počin z Jackieho kariéry.Přitom sestava nezní vůbec marně,naopak-Chan a Wei Lo,už jen tihle dva ostřílení HK mistři v oboru..Bohužel opak je pravdou.Primitivní zápletka by vůbec nevadila,však u HK kung-fu filmů to není neobvyklé,ale vždy to alespoň zachrání parádní choreografie,o kterou zde bohužel,až snad na finální souboj,nezavadíte.Ani Jackieho humor mě vůbec nebavil a to mám pro něj jinak velikou slabost.Pro mě obrovské zklamání.
     Krvavá hostina 3: Šťastný konec (2009)  *** 23.01.2010

Tam kde dvojka zkončila,trojka začala.Bohužel však už se na tempo jeho předchozího dílu moc nenapojila.Nasazení nových hrdinů(ikdyž se tam teda ani jeden moc dlouho nezdrží :)) mi přišlo jako uplná zbytečnost...Ani to gore už není tak mega brutální jako ve dvojce,iale to určitě neznamená,že stojí za prd.Celkově pěkně uzavřená serie.
     Krvavá hostina 2: Masakr (2008)  **** 22.01.2010

Extra brutální gore ujetina,mixlá humorem ala Troma,kterej mi naběhl přímo do vkusu.Jedna krvavá scéna následuje druhou,takřka celá sopáž je naplněna jen hektolitry hnisu,sraček,spermatu a hlavně krve.Oproti prvnímu dílu pro mě (jakožto milovníka gore uchyláren)o něco zábavnější.
     Inseminátor (1987)  * 15.01.2010

Moje hodnocení 1.5* .Jeden z těch kusků páteční popůlnoční ,,jízdy´´ na Tv Nova tak před mnoho lety.Celkem přijatelný děj a solidní hudba,to je asi tak jediné,co se na tomhle filmu dá pochválit.Jinak jde o téměř céčkovou podívanou,kde se dementními dialogy vážně nešetří,stejně jako absolutně gumáckými herci.Atmosfera nebyla uplně tak toaletní,ale určitě na tom má největší podíl ta již zmiňovaná hudba.Potenciál bych nezahazoval,jen by to chtělo uplně vyměnit filmov štáb a hold taky přidat pár miliónků..:D.
     Hrůzný objev / Zasvěcení (1984)  *** 10.01.2010

Původně jsem chtěl dát 2*,už jen pro zbytečně a velice zdlouhavý začátek(co začátek,prakticky pul filmu se téměř nic závažného neděje).Ale na druho stranu(a s přihlédnutím na rok natočení),za druhou část filmu,hlaně pak za víc než slušně odvedenou slasherskou práci ve scéně v obchodním centru,ač je zde vidět veliká insiprace staršími kultovními bratry(Halloween,Friday 13th,aj..),je jasné,že tvůrci ví jak na to..přidat víc krve a okořenit první polovinu snímku a hned by to byla jiná.
     Astrální faktor - Znovu předvolba 976 (1991)  ** 09.01.2010

Téměř céčková podívaná.Takovou sérii absolutně dementních dialogů jsem neviděl od posledního dílu Tak jde čas:D.Každopádně,ač je to k nevíře,tolik mi to tam ani nevadilo.Na rozdíl od první-jemně slavnější-části má film o něco větší koule co se děje a atmosféry týče..Možná tak soudím i kvůli tomu,že první díl režíroval sám mistr Robert Englund a proto jsem čekal masakrální pecku.Každopádně 976-Evil 2 je lacinou záchodovou podívanou,kterou už bych si znovu vážně nepustil,ale na druhou stranu to není tak uplná sračka,jak by jeden čekal..
     Dáma v bílém (1988)  *** 09.01.2010

Nejprv veliký dodatek a to že se rozhodně nejedná o horor.Film je tak odlehčený,že bych se nebál jej pustit i mladšímu osazenstvu.To určitě ale neznamená,že snímek nemá své kvality,možná naopak.Ač jsem byl po chvíli koukání dost překvapen,jelikož jsem očekával horor a dostalo se mi rodinného fantasy s mírnou mysteriózní atmosferou a občas až pohádkovým nádechem,tak jsem se bavil celkem slušně.Film,na rozdíl od velké části jiných,podobně lazených snímků,neoplývá debilními dialogy a herci také nejsou uplně gumový,což je plus.Jak už jsem psal,od druhé půle nabyde snímek na příjemně mrazivé atmosféře a té se drží prakticky do konce.Pohádkový happy end už je jen trapnou klasikou...Celkově 3*
     Démon pomsty: Krvavá lázeň (2007)  *** 07.01.2010

I přes celkem slabou kritiku zde i jinde, jsem se bavil až překvapivě dobře.Klasická pěkně jednoduchá zápletka stejně tak jako u předochozích dílů,tentokrát jde o nešťastnou smrt a zakazovanou lásku-dvojka stvořená pro pomstu.Pumpkinhead je opět pekelně nasranej a pekelně agresivní:).Až na občasně nudné momenty a trošku debilní konec pěkná podívaná.
     Amityville 1992: It's About Time (1992)  *** 07.01.2010

Další do řady o démonem posedlém domu.Tentokrát je démon ve formě prastarých hodin,které přinese do svého příbytku Jackob.Ze začátku vypadá vše dobře,dokud jej nepokouše sousedovic pes.Od té chvíle se začne měnit,ale nejen on,i jeho dcera a celé okolí.Že něco není v pořdku pozná až jeho mladý syn.Do pulky se film hodně vleče,spousta hluchých chvil a zbytečně dementních dialogů.Od druhé poloviny se však film rojede na plné obrátky a ikdyž jsou herci gumový jak prezervativ,atmoseru to nijak nekazí..Vše utne celkem debilní závěr.I tak si ale tenhle snímek za závěrečných 45 min zaslouží 3*.
     Scanners (1981)  *** 04.01.2010

Jsem vyznavačem Cronnenbergovi tvorby a vím že Scanners je jeden z jeho přelomových snímků,ale nemohu si pomoci,značnou část filmu jsem se celkem nudil.Nemám výhrad co se nápadu,provedení i hereckého obsazení(hlavně Michael Ironside v roli Darryla Revoka,šla mi z něj husí kůže po ádech)týče,ale u Cronnenbergova filmu je to pro mě stále málo.Film jede od začátku až do konce stále ve stejném tempu,které po čase omrzí a to je podle mého kámen úrazu.I přes to všechno se ale nedivím,že se Scanners stali tak kultovní záležitostí a že se příběhy o telepatech zobrazují v dalších dvou dílech(a nejen to).tak i tak pro mě celkem zklamání.
     Ostrov živých (1987)  ** 04.01.2010

V pořadí již třetí díl o zmutovaných miminech.Tentokrát se stát rozhodne mutanty umísit na odlehlý ostrov,kde je ponechá osudu.Po pěti letech se vydává skupina vědců, v čele s otcem jednoho z dětí,prozkoumat, jak se na ostrově dokázali adaptovat.Oni však po celou dobu touží jen po tom, aby mohli zpět ke své rodině a jakoukoliv překážku odstraní...Škoda že se film nechytnul pěkně rozjetého začátku.Až na pár pěkných momentů je to veliká nuda korunovaná opravdu záchodovými hereckými výkony.
     Doupě bílého červa (1988)  * 04.01.2010

Celkem pěkný potenciál se utápí v 93 minutách neuvěřitelně pitomé slátanině.Herecké výkony jsou vlastně nulové a nezachrání o ani Hugh Grant(který mimochodem nepodává o nic lepší výkon,naopak tu gumárnu celkou pečetí).Pár celkem slušných momentů(opakuji opravdu jen pár) a sexy hlavní záporačka(až na k zblití chlupaté podpaží )to zachrání alespon tou jednou hvězdou...ale sakra s odřenejma ušima.
     Krokodýl: Návrat do krvavé laguny / Krokodýl (2007)  *** 02.01.2010

Myslím si že s Lake Placid je Rogue zatím nejlepší počin na téma krokodýl zabiják.Od začátku pan McLean buduje amosferu přesně tak jak to má být.Od nevinného výletu(mimochodem po opravdu krásné přírodě)až po ten onen zvrat,kdy se objeví onen přes deset metrů dlouhý aligátor.škoda pár hluchých míst,které občas nudí a škoda trochu přehnaného konce(jinak v celku hodně realisicky pojatém filmu).3,5 *
     Šíleně smutná princezna (1968)  ** 20.12.2009

Jedna z těch stupidních českých pohádek,která se stejně zapsala do českého archvílu...
     2012 (2009)  *** 15.12.2009

Na prach tuctová americká popcornovka.Hlavu vylízávající děj,kterej obsahuje přešně to,co amerika nejvíc umí-extra parádní triková záležitost,při každé akci,ať už sesuvy půdy,či kilometrové tsunami jsem měl husí kůži po celém těle,versus klasicky ,,hodně potřebný´´ sračkoidní příběh jedené obyčejné rodiny,která se dá díky konci světa opět dohromady..neviděli jsme to už někde?:D.Tolik kýčovitých momentů v jednom filmu už jsem dlouho neviděl a opravdu jen málo z nich mě pobavilo.Vysříhat z toho nepořebné části,zbyla by nám zhruba hodina a půl totálního masakru,trikových orgií a vážně stoprocentní zábavy.Místo toho tu máme témě tři hodiny průměrné americké kino podívané.
     Halloween 2 (1981)  ***** 14.12.2009

Pokračování kultovního hororu je minimálně,co se kvalit týče,na stejné úrovni co jeho slavnější předchůdce.Opět mužeme sledovat prvotřídní avzorový slasher od začátku až do konce.Příběh začíná přesně tam,kde jednička končí.Laura je po šokujícím otřesu převezena do nemocnice,Myers je považován za mrtvého(ikdyž samozřejmě není:)) a vše má být v klidu..avšak není... masakr v místním špitálu může začít.
     Zkažená mládež (2007)  ***** 14.12.2009

Po celou dobu filmu mi běhal mráz po zádech.Film je natočen podle skutečné události a tak reálně,že se člověk vážně musí chytat za hlavu.Příběh šikanovaného Josepha,na kterým se sjíždí celá třída až na přistěhovalce Klause,který se rozhodne za něj bránit stupňuje tak vysoko a tak brutálně...a to celé zakončí opravdu nečekaný a šokující závěr.
     Turistas go home / Brazilský masakr (2006)  **** 08.12.2009

Pro mě milé překvapení.Hodně napínavý thriller z prostředí obchodu s orgány.Realistické zpracování je veliký plus,po delší době mezi tou hromadou přehnaných sračkeřin si člověk muže u sledování říct,že tohle se opravdu muže stát.Jěště horší je fakt,že se přesně takové obchody opravdu v jížní Americe odehrávají.škoda jen zbytečně natahovaného začátku.3,5 *
     District 9 (2009)  ***** 06.12.2009

Z mnoha kladných ohlasů jsem čekal hodně a dostalo se mi jěště víc.Určitě nejlepší sci-fi film za rok 2009.Trikově úžasná podívaná,která s originalitou nemá obdoby.MASAKR!!!!
     Taxidermia (2006)  *** 05.12.2009

Celkem podařená a zajímavá bizardnůstka,která ale nijak zvlášť neohromí.První část o sluhovi,který má zajímavé erotické vize a libuje si v masochismu,je až na samý finiš strašně nudná..Druhá řást je oproti první už jiný kafčo.Zábavně zpracovaný příběh závodního jedlíka,který se zamiluje do závodní jedlice..nevznikne z toho nic jiného než dement,který je hlavní postavou části třetí,kde onen hrdina,který se rozhodne preparovat svůj vlastní trup...Pro mě průměrná bizardnost.
     Paranormal Activity (2007)  **** 02.12.2009

Další do řady nízkorozpočtových trháků,s pohledu autentické kamery.I přes zbytečně natahovaný a trošku nudný začátek,jsem se ale nakonec dočkat přesně toho,co jsem čekal.Parádně vybudovaná atmosfera strachu,která s ubíhajícím časem graduje až na uplný vrchol,lekačky fungují přesně tak,jak mají.Pro mě další příjemná záležitost.
     Jing wu ying xiong (1994)  ***** 02.12.2009

Nejlepší film co jsem s Jet-Lim viděl!!!!
     Skjult (2009)  *** 22.11.2009

Zajímavý počin,který jistě své kvality má,ale hodně se utápý ve veliké nesmyslnosti zápletky a celého děje,to vše brutálně nepochopitelně zamotané do sebe.Nebýt opravdu silné atmosfery prakticky po celý film,nestálo by to ani za zmíňku.
     Ruiny (2008)  **** 22.11.2009

Hodně standartní zápletka se v cukuletu mění na brutální a originální podívanou,která mi naháněla husí kůži.Tvůrci nechali krásný prostor i pro divákovu fantasii,čímž nasadili celému filmu opravdu hutnou a depresivní atmosferu.Pro mě vážně parádní počin a náplast na bolístku z moderních tuctovek...4,5 *
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah