Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (7)

plakát

Malý Sheldon (2017) (seriál) 

Velice povedený rodinný seriál. Oddechovka, která rozhodně neurazí, pečlivě vyvážené postavy, jejichž charaktery se s postupem času vyvíjí, odkrýváme stále další slupky osobností, až si téměř všechny postavy zkrátka zamilujete. Od cca 3. série už není samotný Sheldon tak dominantní a vůbec to nevadí. Libovolná série by hravě strčila do kapsy většinu dnešní hollywoodské filmové produkce určené pro velká plátna. Pravděpodobně lepší, než samotný TBBT (snad kromě toho, že Mladého Sheldona nemám chuť si pustit podruhé, není to zkrátka ten typ seriálu).4,5/5 (dal bych 4, ale vzhledem k tomu co dnes vzniká musím ocenit konečně nějaký povedený počin).

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Když prohodíte N a D ve slově Duna, vyjde vám nuda. Náhoda? Nemyslím si.-- Film jsem (naštěstí) nestihl v kině, takže jsem si ho mohl dát asi na 15 částí u loupání brambor, večeře, svačiny, takže to nebyla naprostá ztráta času. Villeneuve se pravděpodobně ještě dnes ukájí nad vlastní epičností - epickou hudbu a záběry ostatně nacpal úplně všude kam to šlo - i když se za celý film vlastně nic zas tak zajímavého nestalo. Předpokládám, že doma mu epická hudba hraje i když se jde vys*at. Střídání šepotu, kdy herce nejde pomalu ani slyšet s přeřvaným troubením, bubny (epickými!!!) mne vytáčelo do nepříčetna. Ozbvášť jsem neocenil nechutné záběry, kterých je film z nějakého důvodu plný - dost mi to zkazilo dva obědy.-- Hlavní hrdina každou chvíli (epicky) hledí do dálky (nebo do blízka), bohužel cca po šestém takovém záběru už to působí spíš oduševněle. Ale chápu, namísto akčních scén díky kterým je hrdina takovou legendou je produkčně o mnoho levnější natočit z úhlu hloubavý pohled do dáli.Akčních scén je tam jako jako šafránu (nebo koření - o kterém se furt mluví, ale nikdy se vlastně ani nedozvíme co to vlastně dělá), ale nevadí - když už tam nějaká je, stejně mají všichni stejné oblečení a děje se to za písečné bouře, takže jen hádáte kdo na koho útočí a hlavního hrdinu poznáte až podle nástupu (epické) hudby.--Zkrátka a dobře, film se tak strašně moc snaží být honosný, hollywoodský, epický biják, až je výsledkem nezáživná trapnost s příchutí přebujelého ega pana režiséra.Dávám 1/10 za to, že film byl tak nudný, že zítra už si na něj nejspíš ani nevzpomenu a tím pádem uvolní místo v mozku důležitějším věcem (došlo nám mlíko a musím se pro něj zítra stavit).Doufám že trojka nebude.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Vítejte v roce 3000+. Lidstvo osídlilo vzdálené planety a bojuje s mimozemšťany, kteří vytvořili speciální monstra na zabíjení lidí. Monstra slepá, hluchá a lokalizující lidi podle feromonů strachu. Vítejte v době mezigalaktického cestování v lodích z igelitu, papundeklu a jutových pytlů. V době obleků z imitace hroší kůže, obleků, které mají tisíc a jednu funkci - krom toho zahřát vás. Vítejte na Zemi, kde bují divoká džungle, přestože každou noc teploty klesají hluboko pod nulu. Vítejte ve světě baby Willa Smithe.-- Logiku v čemkoli ve filmu nemá vůbec smysl hledat, čili toto pominu. Rozpočet asi padl celý na gáži Smithů, takže kulisy museli vyrábět tělesně postižení v rámci chráněných dílen - a jako docela se povedlo, leckteré obecní divadlo má horší. Děj je tak předvídatelný až to bolí (až na moment, kdy random pták obětuje za baby Smithe život, eh, jak jsem říkal, logiku nehledejte). Flashbacky do života smithů nejsou ani zajímavé, ani nic nevysvětlují, jejich účelem bylo asi zabrnkat na emoční strunku, což se tragicky nedaří a jen natahují nudný děj o další nudné minuty. Vyvrcholení filmu bych vám mohl povyprávět už po shlédnutí prvních pěti minut.... a vlastně celý děj. Asi nejvíc se povedly přeřvané lekačky, které svůj účel jakž-takž plní, ač nejsem fanda zrovna tohoto stylu. Jednu hvězdu dávám jako úplatek filmovým bohům, abych už Jadena nikdy neviděl v ničem hrát, jablko padlo daleko od stromu.

plakát

Blue Beetle (2023) odpad!

Vím, že nejsem cílovka (ale kdo ano? Možná nějací mentálně retardovaní teenageři v roce 1980?), ale něco tak otřesného jsem snad ještě neviděl. Můj tříletý syn občas kouká na Leo the truck, kterýžto tuto žumpu válcuje absolutně po všech stránkách - zápletkou, napětím, příběhem, logikou a chováním postav... V průběhu filmu jsem chtěl vypíchnout ty největší hovadiny, ale celý ten film je tak strašně špatný, že to absolutně vůbec nemá cenu. Jediné, co je z tohoto filmu jakž-takž je trailer - v tom není tolik vidět ta všeobjímající demence a absolutní retardovanost postav. Takže, pokud jste viděli trailer, viděli jste to nejlepší a na film se pro vlastní dobro nedívejte. Peklo si nově představuju jako nekonečné kino, kde běží dokola Blue Beetle. ODPAD!

plakát

Válka zítřka (2021) 

Takový hezký film to mohl být. Ale tvůrci jako by měli zadání natočit naprosto průměrnou, bezduchou americkou sr*čku. Začátek naprosto parádní - kombinace odmítnutého vědce s ex-military slibuje mnohé, fotbalové utkání s překvapením... a tam ta nejzajímavější část filmu končí. Cokoli za desátou minutou už nestojí za psí štěk. V průběhu děje se nabízí několik zajímavých linek, leč všechny zůstávají nevyužity a film pokračuje tou nejstupidnější cestou k naprosto nezajímavému konci. Pokud to jen trochu šlo, tvůrci také nasadili absurdity nad kterými zůstává rozum stát (jako třeba středoškolský student a sopečný popel. Nebo sopečný popel samotný, lol.) Akční scény jsou všechny jak přes kopírák (emzák, kterého předtím nezastaví výbuchy, ani střelba z kulometu, tradičně umírá na posledních pár metrech před hrdinou na ránu z devítky, nebo rozřezán flexou ve stylu DooM), korektnost je až bolestivá: všechny vyšší vojenské šarže ve filmu jsou ženy, všichni kladní hrdinové jsou černoši (krom hrdiny samotného, a jeho rodiny), mladý středoškolský génius musí být pochopitelně také černoch, snad jediní běloši co se ve filmu mihnou, jsou televizní moderátor, pár žen a odpudivý otylý politik, symbolizující chamtivý a podlý establishment... Vyvrcholení filmu a závěrečné rozhodnutí hrdinů je už jen trešničkou na dortu mentální degradace diváka a poslední zbytky logiky v agónii umírají. Chris Pratt hraje dobře, on a Gabrielle Byndloss jsou jediné co tomuhle filmu zachraňuje jednu hvězdu. Stopáž je přestřelená, film doporučuji tak maximálně ke škrábání brambor.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) odpad!

Nemám slov. Něco tak příšerného jsem už dlouho nezažil. Dlouho jsem se shlédnutím váhal, protože ani první BP nebyl nic extra, ale to co předvedli tady, to překonává nejdivočejší fantazie. První třetina je neuvěřitelně hloupá. Plná strong fímejl charakterů, které sypou stupidní hlášky v ještě stupidnějších situacích. Nesmí chybět zrecyklovaná scéna z Ironmana 1 samozřejmě. Druhá třetina je čistý cringe. Dozvídáme se, že film nejspíš bude o ničem, zápletka je na úrovni první třídy ZŠ a ve školní družině vznikaly zřejmě i vizuální efekty (srovnejte s Aquamanem a plačte!). Poslední třetina klade důraz na to, aby nic nedávalo smysl (ne že by to předtím bylo nějak lepší), geniální plán Wakandy a "epická" bitva není snad ani k pláči, i naprosto duchem slabému divákovi už je jasné jak to dopadne (jestli postavy budou na konci kamarádi, poznáte vždy podle toho, že v boji své protivníky tak maximálně shazují na zem). Suma sumárum nevyužili ve filmu dokonce ani ten střet s okolním světem, CIA a podobní šašci by klidně mohli být vystřiženi (absolutně mne nenapadá, proč jsme to museli vidět), film bych si mnohem radši přečetl jako 20stránkový komix, kde by to mohlo být i zajímavé, na plátno tahle tragédie ale nepatří. Ještě dodám, že ve filmu není jediná sympatická postava, zatímco jedničku táhl Chadwick, budiž mu země lehká, ve dvojce nenajdete vůbec nikoho. Hlavní šéf aqua národa vypadá (a chová se) jak ind z podpory facebooku, mladá královna wakandy je zralá na pár facek, generálka, která byla dost na hraně už v jedničce je ještě plošší než předtím... Film bych doporučil lidem, kteří by rádi shlédli aquamana z Wishe. Odpad!

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Antman se neuvěřitelnou shodou okolností dostane do mikrokosmu (skrz mašinku, co vyrobila jeho dcera na koleně v garáži, ale budiž). První půlka hezká, relativně uvěřitelná, vizuálně neurážlivá (i v dnešní době přeplácané CGI).  Otravná je jen Janet, která musí být za každou cenu tajemná jak hrad v Karpatech. A pak to přijde. Standardní Marvelovská "společně to dokážeme" sračka, ve které nesmí chybět aspoň jedna supercute žužu věc, hláškař a strong female character. Absurdita střídá absurditu, dialogy by napsala lépe i AI a Evangeline v pánském kadeřnictví ostříhali naprosto příšerně, za což bych srazil další půl hvězdy kdyby to šlo. Nevím, proč každá Marvelovka musí poslední dobou končit úplně stejně, jednou, dvakrát, pětkrát by to člověk pochopil, ale po milionté už se to musí zajídat i skalním fanouškům. Jedna hvězda je za celkem sympatického záporáka co moc nepřehrává a za dědu Douglase, který si zachovává důstojnost.