Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Poslední recenze (38)

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

George Miller mě přenesl zpátky do šílené, brutální a nepředvídatelné Pustiny, kterou miluju.  Ikdyž Furiosa není jako Zběsilá cesta a ani se jí nevyrovná, tak pro mě pořád byla dalším povedeným nahlédnutí do postapokalyptického světa se skvělým vizuálem.  A ano, Furiosa je skoro ve všech ohledech slabší než Zběsilá cesta, ale pořád zachovává "srdce" téhle série a pořád nabízí solidní zážitek a randál akčních scén. Neříkám tak, že by tenhle prequel byl bezchybný. Na rozdíl od Fury Road, která chrlila pořád fantastické akční scény, které se pořád předjížděli, Furiosa v prvotním tempu snímku nasadí velkou laťku, která začne epičností klesat a narůstat začne až ke konci. To bohužel zaviní to, že si úplně naplno nedokážete vychutnat závěr nebo některé postavy. Efekty, barvy a hudba jsou pořád na stejné úrovni jako tomu bylo u revoluční Fury Road, což pro někoho může být taky mínus, mně osobně tohle zas tolik nevadí. Furiosa vám tak nabídne "blockbusterový příběh" o drsné pomstě na vlně dystopické tématiky. Zážitek z ní sice nebude tak silný, emoční, jiný jako u Fury Road, aj tak se jedná o dobře zpracované rozvinutí ságy Šíleného Maxe, s úžasnou, čím dál tím lepší, Anyaou Taylor-Joy, Alylaou Browne, či pro mě velkým překvapením k dobrému, Chrisem Hemsworthem, který tady předvedl velice solidní výkon, trochu jsem se totiž bál, jak se role uchopí.  Skoro osmdesáti letý Miller si tak natočil další snímek podle jeho představ, který alespoň mě naplnil skoro všechna očekávání. Chápu však proč jsou někteří diváci zklamaní.  Nechtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale na pět to taky spíše není, takže čtyři a půl. :)

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Skvělá komedie, která sice má lehkomyslné, perverzní a nejapné vtipy, ale jde přece o parodii na vážné dramata, hlavně Top Gun. Parodovat tohohle giganta mezi filmy se tady ďábelsky povedlo. Dobrá odpočinková podívaná na perlícího Charlieho Sheena či Valerii Golino s velmi silným přízvukem.

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Jiří Strach si po takřka pěti letech natočil další film a za těch pět let docela nabral na síle. Předal nám totiž silný příběh, který je velkou morální otázkou. Strach se inspiroval skutečným příběhem, který upravil a vyplodil tak solidní film s Jiřinou Bohdalovou v hlavní roli, u které je vidět, že do role dala všechno a nehrála zase jen Bohdalku. Na české poměry je vůbec celý snímek docela dobře zahraný, a i solidně natočený. Jde o příběh, kdy důchodkyně Olga Térová (Jiřina Bohdalová) jezdí po přednáškách a vypráví svůj příběh z hrůzných zážitků z sovětských gulagů. Lidé se velice zajímají o její příběh a má tak dosti příznivců, jeden z nich je i redaktorka (Pavla Beretová) z časopisu (Reflex), která se začne v životě paní Térové "hrabat" a najde nedostatky, které nesedí, do toho všeho se ještě "plete" dcera Olgy Hana (Lenka Vlasáková).  Dostáváme se tak do fáze, kdy si budete klást otázky jaké rozhodnutí jsou či byly dobré. Zůstává tak na vás, na jakou stranu se připojíte.

Poslední hodnocení (686)

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)

25.05.2024

Žhavé výstřely (1991)

25.05.2024

Boj o oheň (1981)

23.05.2024

Svatá (2024) (TV film)

23.05.2024

Barbie Princezna a švadlenka (2004)

20.05.2024

Kolja (1996)

15.05.2024

Vratné lahve (2007)

14.05.2024

Maska (1994)

14.05.2024

Sobík - Epizoda 7 (2024) (epizoda) (E07)

13.05.2024

Reklama