Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Největší dar (2022) 

Po dlouhé době čistá autorská pohádka, kde nikdo neječí, nejančí, která má myšlenku a vtip.

plakát

Lev v zimě (1968) 

Americká divadelní klasika na stříbrném plátně. Výborné herecké výkony, skvělé konverzační zápletky, zejména Petera O'Toola a Katharine Hepburnové, a do toho intriky, sváry, boj o moc, trůn, budoucnost říše a samozřejmě láska, která je zde jakoby mimochodem, avšak zcela zásadní. Nevadí ani zřejmý divadelní rukopis, a to i při vědomí, že něco podobného dnes už asi nikdo nenatočí.

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

Neskutečný a polozapomenutý snímek, který pro své téma nebude nikdy bodovat na čele žebříčků. Jedná se o citlivé setkání dvou životních ztroskotanců, postarší prostitutky Sery a kdysi scénáristy a alkoholika Bena, kteří i přes jejich komplikované životy a nelítostné prostředí ve kterém se pohybují, jsou stále ještě schopni mezi sebou navázat citový vztah.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Taková klasická "severská obžaloba moderní společnosti“, která nemilosrdně ale zároveň vtipně "nastavuje zrcadlo" nám všem. Na škodu není ani délka filmu, kdy při skvělých hereckých výkonech rozhodně židle v kině netlačí. Je pravda, že jsem od Woodyho Harrelsona čekal poněkud víc, ale i jeho krátké intermezzo, kdy jako kapitán lodi vyleze na palubu jen proto, aby se ještě víc opil a během patnácti minut potopil loď, stojí za to. Skvělý je i výkon Zlatka Buriće, který Harrelsonovi zdatně sekunduje.