Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsmutnějších a nejtvrdších filmů, co jsem kdy viděl. Kdo koho potřeboval víc? On ji, jako andělskou kurvu, poslední milou duši, Chárona, který ho převeze na bárce plné chlastu na druhý břeh Styxu? Nebo Ona jeho, rytíře na bílém koni v posledním tažení, zbytky jehož lidskosti už dokáže vidět pouze ona, který pro ní představuje někoho, kdo potřebuje pomoc ještě víc než ona sama...? Jestli je Strach a hnus z Las Vegas jednou z mých nejmilejších komedií, je pro mě Leaving Las Vegas jedním z nejlepších dramatů a nejzvláštnějších příběhů lásky. Hluboko smekám před oběma herci a před Mikem Figgisem, bez jehož pojetí a výběru hudby by film nebyl tím čím je... 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama a zaroven nevsedni romantika mezi alkoholikem a slapkou. Nicolas Cage je tady fakt bravurni, urcite predvadi jeden ze svejch nejlepsich vykonu, ale rek bych, ze na tom ma taky velkej podil postava, kterou hraje. Na alkoholika se proste perfektne hodil a jeho postava je skvele napsana. Taky je dobre, ze je Cage na scene prakticky porad, v tech momentech, kdy neni, je film krapet slabsi. Ale rozhodne pravem oskar pro Cage. Elisabeth Sue se taky snazi, ale Cage tu proste kazdyho zastini. Taky je fajn, ze Ben neni jen nejakej ubohej chcipacek, ale chlap, co uz nevi, proc zacal pit, ale chce to dotahnout az do konce. A rozhodne tu zadnej happy-end necekejte. A prislo mi, ze ackoliv ve filmu nejsou nejake moc radostne chvilky a neni ani sekunda, kdy by Cage nebyl ozralej, ze i presto je film v jistym smyslu milej a vtipnej. Proste to na me nevyznelo tak moc drsne. Coz rozhodne neni vytka, ale spis pochvala. Ale je to tim, ze je Ben sympatak, nikoho se svym problemem neotravuje a bere to z humorem. Taky se mi libila kamera, ruzny prelety nad Las Vegas atd. a hudba, i kdyz je to styl, kterej bych si asi nikdy nepustil, mi do filmu skvele sedla a libila se mi. Cage by mel dostavat vic takovejhle roli. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dosud nepřekonaná nejlepší role Nicolase Cage. Jeho pojetí muže, jenž se rozhodl upít k smrti, je skutečně velmi, velmi věrohodné, ba dokonce může svádět k domněnce, že to Cage vlastně nehraje, ale prožívá. To ale není jediný výrazný aspekt, dokazující kvalitu tohoto filmu. Výrazný je také scénář, jenž má dobře zpracovanou psychologii postav. Svou roli bohužel nezvládla na 100 % Elizabeth Shue, která mi chvílemi připadala nějak odtažitá, nezaujatá. To je ale jen malá piha na celkovém dojmu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u Obchodníka se smrtí psal, že to je Cageova životní role, tak jsem samozřejmě neviděl tento skvost, jinak bych to v životě nenapsal. Protože Leaving Las Vegas je film, z kterého emoce jen srší. Je to film o beznaději, lásce a (ne)touze žít. K hereckému obsazení nemám co dodat. Cage opravdu předvedl životní výkon, který byl po zásluze oceněn Oscarem. Elisabeth Shue byla sakra vynikající a je jen škoda, že svou nominaci neproměnila. Tohle je jeden z nejsilnějších a zároveň nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Můžu doporučit každému, kdo si myslí, že nemá problémy s pitím… :-) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dve stratené duše. Ona len nechcela byť sama a chcela niekoho milovať. On len chcel mať všetko rýchlo za sebou. Depresívna a atmosferická záležitosť, Nicolasov bravúrny výkon, tiež skvelá Elisabeth, výborná réžia a ešte lepšia muzika ... to je Leaving Las Vegas. https://www.youtube.com/watch?v=lEkJoMNFPEA 4,5* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • O scénář projevilo zájem několik hollywoodských studií, ale všechna jednání vždy zkrachovala na požadavku producentů přepsat konec do pozitivnějšího vyznění. Film byl nakonec za pouhé 4 miliony amerických dolarů natočen v produkci francouzské společnosti Lumiére Pictures. (kenny.h)
  • V jedné z prvních scén mají v restauraci dva filmoví producenti (možná agenti) schůzku se dvěma herečkami. Jednu z nich hraje Emily Procter, která říká repliku: "Nejlepší na tom filmu bylo, že jsme se naučily se zbraněmi." O pár let později si zahrála balističku v seriálu Kriminálka Miami. (Satan)
  • Scéna v supermarketu, kde si Ben (Nicolas Cage) zpívá o sebevraždě, byla časopisem Empire vyhlášena jako osmá největší opilecká scéna v historii filmu (2005). (Satan)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama