Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Western
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Muzikál

Recenze (39)

plakát

Presenting Lily Mars (1943) 

Velmi průměrný muzikál. Čtyři hvězdičky dávám pouze kvůli Judy Garlandové, která je opravdu velmi dobrá.Jinak opravdu veškerá divadelní hudební čísla hraničí s fiaskem.

plakát

The River's Edge (1957) 

Podprůměrný film, který ničím nezaujme. Skoro celý je natočen v ateliérech. Jsou to však spíše divadelní kulisy. Pouze Anthony Quinn drží film nad vodou, že se dá nato dívat. Pozná se pan herec...

plakát

Žena mých snů (1944) 

Na svoji dobu krásný a nákladný velkofilm. Dnešní osmdesátníci na něho vzpomínali celý život.Jenom nechápu, že do filmu se podařilo tehdá propašovat slavný tanec housek. To je slavná sekvence z Chaplinova filmu Zlaté opojení 1925.

plakát

Lost Honeymoon (1947) 

O Američanovi, který zapomněl na vlastní svatbu.

plakát

Barbary Coast (1935) 

Poctivě natočené béčko.Moc dobrá hudba a především velká plejáda slavných herců.Mě například naprosto uchvátil Walter Brennan.

plakát

Na břehu (1959) 

Jeden z nejsilnějších protiválečných filmů jaké jsem viděl. Nepochopím, že takto perfektně udělaný film se nedočkal u nás ocenění. Kvalitní scénář, výborné herecké obsazení a dojímavá hudba udělaly z filmu skvost na který se nezapomíná.

plakát

Král jazzu (1930) 

Skvělá zpráva! Film byl objeven asi před dvěma roky a to kompletní 110'. Cenzura před premierou film zkrátila na 98' /1930/. V současnosti se provádí nákladné restaurování filmu. Film byl natočen jako dvoubarevný Technicolor. Poprvé bylo použito nahrání samostatného zvuku. Vyloučily se ruchy a vrzání které byly v té době normální. Filmy se v té době natáčely zároveň se zvukem. Zajímavé je , že film byl uveden československou televizí někdy koncem 70. let. Kopie byla z NFA z Prahy. Odbornné restaurování z fragmentů které se zachovaly provedl Myrtil Frída.

plakát

Loď komediantů (1936) 

První verze z roku 1929 se začala původně točit jako němý film. Zvukový film se začal rychle prosazovat, tak byla podobně jako u jiných filmů natočena zvuková verze. V pořadí druhá verze je z roku 1936. Měla obrovský divácký úspěch a to i v českých kinech. Můj tatínek celý život vzpomínal na tento film s Paulem Robesonem. V roce 1940 americká výrobna film stáhla z kin, vzhledem k připravované barevné verzi.Třetí verze byla natočena až 1951. Tentokráte bez Paula Robesona. Sám Paul Robeson se dostal na černou listinu pro svoji neamerickou činnost.Jeho filmy byly na celém světě zakázány až do konce sedmdesátých let. Zajímavé bylo, že v NFA v Praze kopie verze z roku 1936 existovala. V sedmdesátých letech se nechalo i v době normalizace různé filmy - zejména muzikály půjčit pro různá uzavřená představení a zejména filmové kluby. To se však netýkalo tohoto filmu.Strach z amerického celosvětového zákazu filmů a hudby Paula Robesona byl veliký i u našich pracovníků v archivu.

plakát

Sensace divadla Tivoli (1929) 

Filmová kopie se nedochovala! Púvodní kopie měla 10. dílů. Dochoval se však původní zvuk včetně předehry a to jen díky zvukovému systému Vitaphone. To je zvuk na deskách.Z filmu byly objeveny pouze neúplnné poslední díly. Film byl natočen jako dvoubarevný Technicolor.V letech svého vzniku patřil mezi nejnavštěvovanější hudební film. Je to první film ze série hudebních filmů Zlatokopové.