Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

New Amsterdam (2008) (seriál) 

Slušný, ale možná až moc romantický námět. Konečně taky někdo logicky vysvětlil, proč zná detektiv okamžitě odpovědi na všechny otázky (ne jako v CSI). Fešný a sympatický hlavní hrdina, Alexie Gilmore taky není k zahození. Nicméně dokonalé to není (zejména poslední epizoda už zavání trapností), ale rozhodl jsem se autorům odpustit a dát jim ještě šanci, i když s pokračováním se prý váhá... Volím zlatou střední cestu.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Abych byl upřímný, i přes to, že jsem znal předem hodnocení tohoto seriálu, moc jsem od něj nečekal. To, co jsem zažil po shlédnutí prvního dílu, by se dalo nazvat totální ochromení. Byl jsem doslova sestřelen naprosto geniálním humorem stylu Přátelé, ale doplňujícím řadu svých vlastních prvků a posunujícím laťku sitcomového humoru zase o něco výš. Humor by byl však k ničemu, kdyby ho nikdo neuměl předvést. Herci však předvádí skvělé výkony a hlavně postava Barneyho drtí mou bránici od první minuty každého dílu: „Udělala jsem průser velký jako Mount Logan!“ „Co to je?“ „To je nejvyšší hora Kanady, měří skoro 6 tisíc metrů.“ „Metrů??“

plakát

One Tree Hill (2003) (seriál) 

Refrén úvodní písně seriálu One Tree Hill mluví za všechno: "I do not wonna be anything other then me..." Ve stejném stylu je i celý seriál, uvědomuje si ostrou konkurenci v žánru teenagerovských seriálu v USA a jde tak trošku jinou cestou. Jasně, dramatické zápletky a středoškolské problémy řeší občané Tree Hillu stejně jako Dawsnova zálivu (nebo O.C. zálivu?), ale čas od času se objeví moment, který se nebojí poukázat na opravdové problémy ve společnosti mladých lidí (drogy, alkohol, násilí) a poukáže na možnost jejich řešení. Dějová část si konec konců taky zaslouží chválu, však jsem častokrát zamáčknul slzu, byť mě jiné další rádoby dramata nechávají ledově klidným. Kvalita se s postupem seriálu stále mírně zvyšuje, první dvě řady byly pouze jakýsi předvoj hlavního děje, který graduje třetí a čtvrtou řadou a v paté řadě mírně stagnuje, překvapení a zvratů zde i tak zažijete víc než dost. Také bych rád pochválil naprosto ultimátni soundtrack a herecké obsazení (hlavně Peyton stojí za to). Co dodat na závěr? GO RAVENS!