Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Ragnarök – Konec světa (2020) (seriál) 

Neskutečný. Skvělý. Báječný. Seriál mě bavil od začátku do samého konce. Naprosto boží. A ten závěrečný díl! Za mě seriálu nic moc nechybělo. Myslím, že skvěle vyšel počet dílů - snad ani jednou jsem neměl pocit, že by byla nějaká scéna navíc nebo zbytečně roztažená. Co mi seriál dal? Základní povědomí o severské mytologii, hodiny zábavy a podněty k přemýšlení (o příběhu, postavách a závěru). Co mi seriál vzal? Nic. Vůbec nic.

plakát

Barbie (2023) 

Netušil jsem, co od tohoto filmu čekat, jak to bude zpracované, o čem to bude, zkrátka nic - neviděl jsem trailer, nečetl jsem recenze ani popis. Film mě velice mile překvapil. Absurdně, ale Barbie vlastní, ztvárnění barbie světa - makety lednic, barbie domy a auta, prázdné hrnky, barbie nohy atd. Film pochopitelně chtěl předat i nějaké poselství a myslím, že v kontextu Barbie problémů (kritika nereálného ideálu krásy) to tvůrci uchopili dobře.

plakát

Harry Haft: Boxer z Osvětimi (2021) 

Takové neslaná nemastné... Celé to podle mě mohlo být mnohem dramatičtější, náročnější, poutavé.

plakát

Děti Nagana (2023) 

Nemůžu než nedat 5*. Stejně jako MikeCool, i já jsem cílovkou tohoto filmu. Na Nagano jsme se dívali ve škole místo vyučování, s kamarádem jsme na chatě hráli hokej na plácku, betony z molitanu, jako lapačka sloužila kšiltovka (jestli si to dobře pamatuju, tak jsem měl Raiders). :⁠-⁠) Film mě potěšil svou přímočarostí a v závěru i předvídatelností. Film si na nic nehraje - žádné zbytečné drama, které se mohlo rozvinout hned v několika linkách, žádné rádoby vtipné scény uměle zasazené do kontextu. Scény krásně navazují, děj příjemně odsýpá, nikdo se na sílu nesnaží předat poučení. Zkrátka typický rodinný film, jako by vypadl z americké produkce - ztroskotanci, kteří se vyhecují a nakonec se z nich stanou hrdinové. Jen s tou výhodou, že místo americké pop-kultury nabízí tu naši, devadesátkovou. Technicky se mi film líbil - kameramani i střihači odvedli dobrou práci. Co mi film dal: vrátil mi vzpomínky na dětství, za což panu Pánkovi děkuji. :⁠-⁠) Co mi film vzal: původní očekávání. Vůbec jsem nečetl popis filmu, netušil jsem, co mě čeká. Film na mě vyskočil jako doporučení na Netflixu, tak jsem to pustil v očekávání něčeho více dokumentárního. o⁠:⁠-⁠)

plakát

Přes prsty (2019) 

Příjemná oddechovka. Film mě bavil, několikrát jsem se upřímně zasmál (hlavně v první polovině) a ničím mě neurazil. Samozřejmě to je film pro masy, takže jednoduchá zápletka, jednoduché dialogy, happyend, ale za mě je to příjemná změna oproti většině českých filmů poslední doby, které jen bezhlavě sypou romanticko-komediální scény a víc nic. Co se mi líbilo? Po dlouhé době český film, kde nebyla hromada product placement. :-) A k samotnému filmu: Naplnil má očekávání - měl celkem spád, nebyly tam nudné scény, líbila se mi postava Jíry (Langmajer), včetně průběžného nenásilného představení jeho minulosti. Jeho nadhled mi byl blízký. Co se mi nelíbilo? Hynkova (Dyk) proměna v závěru byla nepřirozená a za mě zbytečná, bezdůvodná.

plakát

Benny a Joon (1993) 

Johnny Depp je zkrátka pan herec. To je neuvěřitelné, s jakou grácií hraje postavy jako je Sam. Dobrý výkon od všech 3 hlavních postav, ale Johnny tradičně exceluje (zkrátka role jak ušitá na míru). Co mi film dal? Radost. Radost z toho, že i minimalisticky natočený film může takto bavit. Radost z maličkostí. Radost z příjemně stráveného času. :-) Co mi film vzal? Pocit, že všechny romantické komedie stojí za houby - nestojí.

plakát

1917 (2019) 

Zážitek od začátku do konce - kamera, scénografie, všechno, kromě námětu - jak zde již padlo - film je celkem přímočarý a předvídatelný. Ačkoliv musím uznat, že jsem u některých zvratů čekal jiné vyústění. Co mi film dal? Skvělý zážitek. A to i přesto, že jsem film neviděl v kině. A také mě překvapilo, s jak málo herci lze natočit válečný film. Co mi film vzal? Očekávání, že když se v obsazení objeví jména jako Colin Firth, Benedict Cumberbatch a Mark Strong (pozor, lehké prozrazení děje), tak tam alespoň někdo z nich bude vidět víc, jak 2 scény. :-)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Prvních pár minut jsem se bavil. Pak se do komedie začaly násilně vecpávat vážné scény a najednou jsem z filmu získal dojem roztříštěnosti. Film měl větší potenciál, mohla to být komedie od začátku až do konce. Celkově mi myšlenka ukázat naivníma dětskýma očima nacistickou vymývárnu mozků, navíc v komediálním kabátku, přijde skvělá. Jen škoda toho místy nevhodného zpracování. A co mi film dal? Až na zmíněné přechody do vážnějších scén jsem se docela slušně bavil. A taky jsem si na začátku filmu myslel, že Taika Waititi je ženské jméno - film mě na konci vyvedl z omylu. :-) Co mi film vzal? Vlastně nic.

plakát

Vesmírní trakeři (1996) 

Tak špatný a zároveň dobrý film. Po shlédnutí mě napadají dvě přídavná jména: naivní a nevyvážený. Co mi film dal: krásnou podívanou na Debi ve spodním prádle. A to opakovaně. A taky super soundtrack. Co mi film vzal: Touhu pustit si další devadesátkovou "space operu".

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Podle názvu (nečetl jsem popisel) jsem čekal něco úplně jiného... Po prvních minutách, kdy product placement dosáhl pro mě téměř neúnosné úrovně (Bandi, Impuls, Hyundai a ještě cosi), jsem film skoro vypnul. Nakonec jsem ta neudělal a ve výsledku mi to až tolik nevadí. Paní Polívková to zahrála dobře, líbila se mi, ačkoliv jsem čekal, že se první ráno s gustem poškrábe alespoň na vercajku nebo na zadku. Byly situace, kdy jsem se smál, ale od komedie bych čekal takových situací víc (u 3. dílu Hobita jsem se smál víc). Dal bych jednu hvězdičku, ale jak jsem zmínil, paní Polívková se mi v tom filmu líbila, takže nakonec dávám hvězdičky 2. Co mi film dal: Vím, že si nemám kupovat Hyundai, protože z něj nelze vystoupit (ne že bych si v budoucnu chtěl jakýkoliv Hyundai koupit); pár vteřin smíchu; důvod podívat se na další filmy s Annou Polívkovou. Co mi film vzal: víru, že může vzniknout dobrý film i z jiné TV produkce, než je ČT.