Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 2
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (78)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne krásna príroda - to je to prvé čo tu udrie do očí. A potom tá typická severská precíznosť v súvislosti s postupnou a v pomalom tempe gradujúcou dramatizáciou. Na druhú stranu ale nie všetky scénky bavili, bolo tu trocha vaty, ako aj jasné ovplyvnenie americkými teen filmami o záchrane všetkých a všetkého. Koniec mohol byť tiež trochu epickejší, nie taký banálny šuvix. Som ale zvedavý na druhú sériu. Zatiaľ slabší nadpriemer. 70/100 ()

Azurose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zklamání. Tvůrci se rozhodli zajímavě zkombinovat severskou mytologii a současné dění, avšak zde narazili na řadu problémů. Seriál je jako celek rámcově funkční, avšak jednotlivé prvky nedávají smysl a nejsou promyšlené. Postavy zajímavé, ale ne dobře napsané. Vizuál je okouzlující, ve druhé sérii propracovanější díky vyššímu rozpočtu. Je to taková jednohubka na jedno odpoledne. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1 série ano, jde pouze rozběh na zjevně rádoby dlouhou trať. Bohužel. Příběhu by krásně slušela minisérie a ne horečné ukvapené ukončení první série. Dít se toho mohla ještě tuna. Ale když v posledním dílu zbývá 12 minut a chystá se mrtě moc zajímavých věcí, začne tušit divák, že těch dvanáct minut stačit nemůže. Nestačilo. Na druhou stranu si ale moc nedovedu představit fungování druhé série. Očekávám najednou zbytečné oddalování střetnutí. Nezajímavé a příběh neposouvající vedlejší postavy. Podívám se a možná brzy se seriálem skončím a hodnocení padne na spravedlivé 2 hvězdičky. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Severská kopírka Smallvillu, s prvkami Twilightu, kde vám rozuzlenie celého príbehu vyrazí, slušne povedané, "dekel". Osobne ma zaujala atmosféra a príbeh, ktorý zobrazuje severskú mytológiu, čo spadá pod fantasy, ktoré mám rád. No vo veľkej miere bolo veľa vecí zbytočne dlho naťahovaných a akcie bolo zhruba asi toľko, koľko je v samotnom trailery. Pravdepodobne je v ňom zobrazená asi všetka akcia z celého seriálu. Slušné zvraty si vyslúžili taktiež hviezdičku, takže celkovo by som Ragnarok ohodnotil ako niečo, čo neuškodí, prekvapí, zabaví, ale neohromí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Síla, už od prvních sekund dokázal tenhle seriál získat mojí pozornost, aby tady byla už druhá série. Soundtrack výborný, Norské město pastva pro oči, herci dokonale vybraní, prostě hltal jsem pár dílů hned po sobě a chci další dávku. Nejde najít chybu, nic to musí člověk vidět. Každá síla nese břemeno a zlo ale taky výhody. Druhá série byla skvělá ale krátká tak doufám že další to vše vynahradi, i přesto jsem hodně spokojený s pokračováním příběhu. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě Magne (David Stakston) přivolá mjolnir do ruky, ale podle mytologie k tomu potřebuje rukavici. Toto si tvůrci vypůjčili z Marvelu. (Nautilus06)
  • Podle mytologie může mjolnir používat pouze Thor a jeho syn Magne. (Nautilus06)
  • Město Edda, v němž se celý příběh odehrává, je fiktivní. Skutečné město, kde byly natáčeny exteriéry, je Odda nacházející se v Norsku mezi městy Bergen a Stavanger. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama