Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Obsahy (7)

Dohazovač

Dohazovač (2010)

Stalo se jednoho léta v izraelské Haifě. Šestnáctiletý Arik náhodou získá letní brigádu u dohazovače Yankele Bridea a tento člověk, který přežil holokaust, se stane nejvlivnějším člověkem jeho života. Film staví do kontrastu mladou, nevinnou a bezstarostnou generaci izraelských Židů a strašnými vzpomínkami poskvrněnou generaci jejich rodičů, přičemž nezapomíná poukázat na lidskou malost a zrůdnost, která uvnitř židovských komunit vytváří mýty, které i v době míru dokáží rozvracet životy té hrstky přeživších.

Divoký květ

Divoký květ (1991) (TV film)

Jednoduchý příběh o děvčeti, které bylo léta zavřené v chlívku a považované za posedlé až do momentu, než se o ně začali zajímat dva sourozenci z vedlejší farmy. Mezi dospívajícími dětmi se vytvoří hezké přátelské pouto, které dokáže vnést do života zanedbané a ostrakizované dívky světlo a radost a umožní ji zažít okamžiky, o kterých se ji dosud mohlo jenom zdát. Příjemný pohled na v té době ne moc známé tváře - Patricii Arquette a Reese Whiterspoon.

A Caixa

A Caixa (1994)

Barvitý příběh z jediné ulice v jedné chudé čtvrti portugalského města, který se točí kolem krabice. Krabice, která není tak úplně obyčejnou krabicí, ale známkou statusu. Žebrák, který má onu krabici, není v podstatě žebrákem, ale "pracujícím" člověkem, jelikož si onu krabici musel nějakým způsobem zasloužit - nejčastěji tělesným postižením. Slepý žebrák, který tráví své dny "hlídáním" své krabice, do které mu kolemjdoucí dávají peníze, je centrální postavou, kolem které se soustřeďuje život celé ulice, plné chudých lidí, nezaměstnaných, žen v domácnosti, povalečů či alkoholiků. Film je zamyšlením se nad lidskou povahou, čeho je ve své zrůdnosti schopná a co pro ni znamená cnost nebo zloba a jak jsou někdy tyto dva pojmy propojené a vrostlé do sebe ve světě, kde nic není jenom černé, nebo bílé.

History of the World: Part I

History of the World: Part I (1981)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře.

Tess z D'Urbervillů

Tess z D'Urbervillů (1998) (TV film)

Další adaptace románu slavného britského fatalisty Thomase Hardyho. Mladičká Tess, vyrůstající v chudé rodině, odchází sloužit bohatým příbuzným, aby se tam stala obětí své vlastní nezkušenosti a nevinnosti a chlípnosti svého bratrance. Po návratu domů porodí nemanželské dítě, které záhy umře a trpkostí poznamenaná Tess odchází hledat štěstí dál. Zdánlivě jej najde na nedaleké kravské farmě, kde potkává lásku svého života, Angela. Nicméně krátce po svatbe, poté, co Angelovi vyjeví svou minulost, je opět zavržena a opuštěna, nechána napospas osudu, se kterým bojuje, jak to jen jde. Když se karty obrátí a Angel se k Tess chce vrátit, je už příliš pozdě na záchranu společného života, který spolu mohli vést, a Tess zbydou jen okamžiky štěstí, než se její tragický osud naplní.

A Suspeita

A Suspeita (2000)

Do kupé ve vlaku nastoupí muž s kufříkem a novinama. Krátce poté se k němu přidá korpulentní dáma ve středních letech, s pletením a jídlem na cestu, která nepřestane dobrosrdečně žvatlat. Jako další přistoupí temný a mlčenlivý mladík a nakonec emancipovaná mladá žena. Vláček vyrazí na cestu a hlavní hrdina, tj. muž, který nastoupil jako první, se v novinách dočítá, že v okolí řádí vrah. Okamžitě začne uvažovat, který z jeho spolucestujících by to mohl být a nejpravděpodobnější variantou se zdá být temný a mlčenlivý mladík. Je ale vrahem skutečně ten, kdo na to nejvíc vypadá?

Nahé tango

Nahé tango (1990)

Vášnivý a tragický milostný príbeh, pretkaný zvukmi osudového tanga, ktoré dokáže roztepať ľudské srdce až k smrti. Stephanie, uväznená v manželstve s bohatým, ale starým sudcom sa uchýli k zúfalému riešeniu - keď sa počas plavby na parníku stane svedkom samovraždy mladej ženy, rozhodne sa predstierať, že do vody skočila ona a prelepením fotky v pase sa z nej stáva Poľka Alba, ktorú si ako svoju novú manželku kúpil Argentínec Zico. Na začiatku všetko vyzerá ideálne, Zico je mladý a príjemný, jeho matka milá a všetci sa k Stephanie/Albe chovajú ako k princeznej. Až do momentu svadobnej noci, kedy Alba zistí, že jej "panenstvo" bolo predané miestnemu zlatníkovi, Zico a jeho matka vlastnia bordel a že sa práve stala jeho najnovším prírastkom. Keď sa zdá, že už nemôže byť horšie, objavuje sa chladnokrvný šéf podsvetia, Cholo, ktorého jedinou vášňou je tango. A je to práve tango, ktoré zmučenej Albe postupne odhalí celú Cholovu dušu, ktorú musí jak nenávidieť, tak milovať.

Reklama