Diskuze - česko-slovenská kinematografie
česko-slovenská kinematografie
založení diskuze : 9.1.2013
Pojďme společně proplouvat vodami kinematografie nám nejbližší...
(tipy, doporučení, recenze, otázky i odpovědi, ale hlavně přátelská diskuze skutečně jen o filmech) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AKTUÁLNÍ TV PROGRAM AKTUÁLNÍ KINO PREMIÉRY
ČESKO-SLOVENSKÁ FILMOTÉKA
(v případě nefunkčního odkazu si tuto nemilou skutečnost nenechávej pro sebe, ale poděl se o ní v diskuzi či do pošty - děkuji)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
hlasujeme od: březen 2014
průběžný počet hlasujících uživatelů: 70
Bonusy:

Ty programy (kanály) mám právěže nastaveny, které chytám (nebo o které mám zájem), a které ne. Ale co, i tak mi toho Buďóny nabízí dost, někdy ani tak nestačím sledovat, tak co si vlastně stěžuju, když nestíhám ani "hlavní" nabídku, že... 🤣

Tak to se mi nestává, musím říct. On ten budíček funguje podle toho, jaké programy máte přidané do televizního programu v záložce televize, což teda asi víte. A já myslím, že se mi nikdy nestalo, že bych dostala upozornění třeba z HBO, když ho nemám, a neupozornilo mě na něco třeba na ČT... Ale tak, je to jen technika, nikdo není dokonalý 😉
na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Možná, ale tohle by nebylo poprvé - např. kolikrát mě Budík vůbec ani neupozorní, že mají dávat nějaký film - a to mám ty programy označené, navíc se jedná o "běžný" kanál typu ČT, Prima, apod., - ovšem naopak mě upozorní na film, který dávají na něčem, co vůbec nechytáme. 🙄 🤦♀️
na příspěvěk reagoval desEsseintes, helianto

Ne, tím to nebude. Já ti mám dojem, že ty Milence a vrahy měli dávat někdy minulý týden, ale pak je taky nevysílali. Občas takhle s tím programem hýbou. Většinou to bývá v souvislosti s nějakou událostí nebo úmrtím někoho, tady už si ale přesně nevzpomínám, čím to nahradili. Není vyloučeno, že ten Velký případ do programu brzy nasadí. Není to zase tak starý film, aby se jim poškodil nebo ztratil...

Tak to v tomto případě ano, protože já jsem ráno nahazovala program, a to tam určitě byl ten Velký případ. Taky jsem na něj tady upozorňovala, protože jsem na to dost těšila... Díky za upozornění, jdu udělat změnu.
na příspěvěk reagoval desEsseintes

Koukejte: https://www.ceskatelevize.cz/tv-program/03.10.2023/
ČT1 - 22:00: Milenci a vrazi; přitom tam měl být Velký případ. Je to škoda, na ten film jsem se celkem těšil.
na příspěvěk reagoval helianto

Já mám dojem, že teď něco v tom duchu řeší na Bugz. Ale nečetla jsem to detailně. Takže nějaký problém tu asi je...

To jsem si všimla taky, že šotek hospodáříček ouřaduje i v Budíčku... 😠
na příspěvěk reagoval helianto, desEsseintes

Co se to stalo? Já to mám v Chci vidět, a teď mi zmizelo upozornění, schválně jsem koukl do programu na webu ČT, a už tam jsou v tu dobu Milenci a vrazi. Zrada! :/

Zítra večer ve 22:00 na ČT1, kdo budete mít možnost, protože na iVysílání to není, jde Velký případ - pokud proti sobě někde stojí Jiří Bartoška a Josef Somr jako dva právníci, pak to určitě bude herecký koncert.

Já jsem právě taky myslela, že se z toho dostala. Teď jsem to slyšela v rádiu. Taky mi to přijde hrozné... 😕

Velmi smutná zpráva, asi ne pro každého, ale ve 25 letech prohrála svůj boj s rakovinou talentovaná operní pěvkyně Patricia Janečková. Myslím, že je to pro naši kulturu velká ztráta. Lidé by neměli odcházet takhle brzy... 😥

Musel jsem to zvednout o hvězdu 🙂, myslím, že se to za poslední roky opravdu nejvíc povedlo. Duch české státnosti to mělo hezký, tak bylo super, že to dali 28. září 🙂👍. To že nemáme peníze a odvahu na žádný historický velkofilm ze středověku je bohužel realita.

Mimochodem, dnes se udělovaly ceny Thálie. Že vypadá výborně na svůj věk Jiří Suchý, Jitka Molavcová nebo Táňa Medvecká, na to jsem zvyklá. Ale cenu dnes dostala Emília Vášáryová, té je 81 let a mně spadla brada, ta ženská vypadá nádherně, hádala bych jí tak 60+, víc ani ň.

Po 15 minutách jsem to musel vypnout a přejít na již viděný stravitelnější Hlas pro římského krále. Nicméně, Až zařve lev zůstává ve hře, jen na to musí být nálada, je to takové moc umělecké 😉.

Dneska na ČT2, ve 21:00.
V záhlaví máme pěkný odkaz na Aktuální televizní program a ten je, světe div se, opravdu aktuální 😁
na příspěvěk reagoval Omnibus, CarloRizzi

Naprosto mohu doporučit. Právě jsem se vrátil z kina.... A můj komentář myslím hovoří za vše. Na Mašíny se též těším (se svými antikomunistickými názory mi Mašínové zas nepřijdou tak kontroverzní....já být prezident tak už ten metál mají!). Ale N2má tajemství jsou film co reflektují velmi současné téma...Ač tedy nechci nic prozrazovat....
na příspěvěk reagoval ibeh

scénárista, ale v hlavně vynikající a možná nejzásadnější dramaturg čs kinematografie, na pár dvd má s ním krásné rozhovory...

Ráda bych upozornila, že v rámci pondělních divadelních večerů uvede ČT art zítra večer divadelní podobu slavné komedie Světáci v podání Městského divadla Brno. Jako srovnání to může být zajímavé 🙂
Hezký nedělní večer a dobrý start do nového týdne! 🍀🙂

V požehnaném věku 89 let nás včera opustil scénárista, pan Václav Šašek.
Jen pro připomínku, je podepsán nebo se aspoň podílel na takových dílech jako třeba:
Tak ať klidně spočine, zanechal nám tu po sobě hezkou vzpomínku.