Reklama

Reklama

Diskuze - česko-slovenská kinematografie

česko-slovenská kinematografie

založení diskuze : 9.1.2013 

Pojďme společně proplouvat vodami kinematografie nám nejbližší...

(tipy, doporučení, recenze, otázky i odpovědi, ale hlavně přátelská diskuze skutečně jen o filmech)                                                            ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                         

AKTUÁLNÍ TV PROGRAM                                                                               AKTUÁLNÍ KINO PREMIÉRY

ČESKO-SLOVENSKÁ FILMOTÉKA

(v případě nefunkčního odkazu si tuto nemilou skutečnost nenechávej pro sebe, ale poděl se o ní v diskuzi či do pošty - děkuji)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ČESKO-SLOVENSKÉ ANKETY

hlasujeme od: březen 2014

průběžný počet hlasujících uživatelů: 70

Bonusy:

Vánoční pohádky

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

helianto

Ty programy (kanály) mám právěže nastaveny, které chytám (nebo o které mám zájem), a které ne. Ale co, i tak mi toho Buďóny nabízí dost, někdy ani tak nestačím sledovat, tak co si vlastně stěžuju, když nestíhám ani "hlavní" nabídku, že... 🤣

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

Idée_fixe , desEsseintes

Tak to se mi nestává, musím říct. On ten budíček funguje podle toho, jaké programy máte přidané do televizního programu v záložce televize, což teda asi víte. A já myslím, že se mi nikdy nestalo, že bych dostala upozornění třeba z HBO, když ho nemám, a neupozornilo mě na něco třeba na ČT... Ale tak, je to jen technika, nikdo není dokonalý 😉

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

desEsseintes

Možná, ale tohle by nebylo poprvé - např. kolikrát mě Budík vůbec ani neupozorní, že mají dávat nějaký film - a to mám ty programy označené, navíc se jedná o "běžný" kanál typu ČT, Prima, apod.,  - ovšem naopak mě upozorní na film, který dávají na něčem, co vůbec nechytáme. 🙄 🤦‍♀️

na příspěvěk reagoval desEsseintes, helianto

helianto

desEsseintes

Ne, tím to nebude. Já ti mám dojem, že ty Milence a vrahy měli dávat někdy minulý týden, ale pak je taky nevysílali. Občas takhle s tím programem hýbou. Většinou to bývá v souvislosti s nějakou událostí nebo úmrtím někoho, tady už si ale přesně nevzpomínám, čím to nahradili. Není vyloučeno, že ten Velký případ do programu brzy nasadí. Není to zase tak starý film, aby se jim poškodil nebo ztratil...

helianto

Idée_fixe , ibeh

Já myslím, že byla doba, kdy všechny ty ceny běžely v jeden čas - právě někdy v březnu, jak říká Idée. Ale teď to evidentně rozházeli. Odkdy to tak ale je, to už si nepamatuju, protože už to nějaký čas nesleduju.

helianto

desEsseintes

Tak to v tomto případě ano, protože já jsem ráno nahazovala program, a to tam určitě byl ten Velký případ. Taky jsem na něj tady upozorňovala, protože jsem na to dost těšila... Díky za upozornění, jdu udělat změnu.

na příspěvěk reagoval desEsseintes

Idée_fixe

ibeh

Ano, ale Thálie taky! Nebo prostě nějak na jaře. Pamatuji si na jedno udělování velmi živě, byla jsem tenkrát v Praze na pár dní u své tety, přes jarní prázdniny (které bývají v únoru nebo březnu), a sledovaly jsme Thálii.

na příspěvěk reagoval ibeh, helianto

helianto

Karlas

No, pro mě to byl velký šok. Já to slyšela právě ráno v rádiu a taky jsem to vůbec nečekala. Právě, že se mluvilo o tom, že to překonala, že znovu začala koncertovat, měla hrát v nějakém muzikálovém překvapení. Je to fakt smutné.

na příspěvěk reagoval Karlas

Karlas

Karlas (hodnocení, recenze)

helianto

Promiň, to jsem v telefonu přehlédl. Já taky myslel, že už se jí podařilo zvítězit, byla kouzelný milý brouček. Krásný hlas, krásná dívka-žena,fajn holka. 

na příspěvěk reagoval helianto

helianto

Zítra večer ve 22:00 na ČT1, kdo budete mít možnost, protože na iVysílání to není, jde Velký případ - pokud proti sobě někde stojí Jiří Bartoška a Josef Somr jako dva právníci, pak to určitě bude herecký koncert.

na příspěvěk reagoval desEsseintes

Idée_fixe

helianto

Jé, tak to je mi opravdu hodně líto. 😢 Sice jsem jí popravdě moc nemusela (za to mamka jí má ráda), ale je to hrozné, takhle mladinká. Věděla jsem, že je nemocná, ale myslela jsem, že už se zdárně uzdravila. Opravdu velká škoda. 😿

na příspěvěk reagoval helianto, Karlas

helianto

Velmi smutná zpráva, asi ne pro každého, ale ve 25 letech prohrála svůj boj s rakovinou talentovaná operní pěvkyně Patricia Janečková. Myslím, že je to pro naši kulturu velká ztráta. Lidé by neměli odcházet takhle brzy... 😥

Karlas

Karlas (hodnocení, recenze)

helianto

Musel jsem to zvednout o hvězdu 🙂, myslím, že se to za poslední roky opravdu nejvíc povedlo. Duch české státnosti to mělo hezký, tak bylo super, že to dali 28. září 🙂👍. To že nemáme peníze a odvahu na žádný historický velkofilm ze středověku je bohužel realita.

Idée_fixe

helianto

Dnes?? 😮 Mám za to, že ty se udělují v březnu....?? 🤔 Ale já už nevím, co bylo včera, natožpak před půl rokem. 🙄 Tedy už si nějak nevybavím - neuvědomuji, zda letos v březnu byly či ne (mám za to, že jo 😃). Chjo, mám v tom už solidní segedín. 😂

na příspěvěk reagoval ibeh

helianto

Mimochodem, dnes se udělovaly ceny Thálie. Že vypadá výborně na svůj věk Jiří Suchý, Jitka  Molavcová nebo Táňa Medvecká, na to jsem zvyklá. Ale cenu dnes dostala Emília Vášáryová, té je 81 let a mně spadla brada, ta ženská vypadá nádherně, hádala bych jí tak 60+, víc ani ň.

helianto

Karlas

Ale hezky jsi Římského krále přehodnotil 👍🏻🙂 A ano, zaslouží si to, mně to přišlo, že v rámci současné tvorby je to fakt dobrý film.

na příspěvěk reagoval Karlas

HonzaBez

HonzaBez (hodnocení, recenze)

ibeh

Naprosto mohu doporučit. Právě jsem se vrátil z kina.... A můj komentář myslím hovoří za vše. Na Mašíny se  též těším (se svými antikomunistickými názory mi Mašínové zas nepřijdou tak kontroverzní....já být prezident tak už ten metál mají!). Ale N2má tajemství jsou film co reflektují velmi současné téma...Ač tedy nechci nic prozrazovat....        

na příspěvěk reagoval ibeh

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

helianto

scénárista, ale v hlavně vynikající a možná nejzásadnější dramaturg čs kinematografie, na pár dvd má s ním krásné rozhovory...

helianto

Ráda bych upozornila, že v rámci pondělních divadelních večerů uvede ČT art zítra večer divadelní podobu slavné komedie Světáci v podání Městského divadla Brno. Jako srovnání to může být zajímavé 🙂

Hezký nedělní večer a dobrý start do nového týdne! 🍀🙂

Reklama

Reklama

Reklama